PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sharp' tan 5 Yıldız alan en ucuz iki kask - Mt Revenge vs. Nitro Aikido "İnceleme"



Sayfa : [1] 2

Bune
18 Ekim 2014, 18:33
Vitesli motor sevdama Nitro Aikido ile başladım Temmuz başından beri kullanıyorum dün yeni kaskım MT Revenge Reaper' da geldi ve bu forumun en popüler başlıklarından biri olan "hangi kaskı almalıyım" sorusuna cevap olsun diye kendi yorumlarımı yazmak ve alacak olanlara bilgi vermek istedim buyrun afiyet olsun :)

Nitro Aikido = Motomax Şirinevler' den alındı. Fiyatı 300 lira.

Mt Revenge = MotoLife Antalya' dan alındı. Fiyatı Kargo dahil 275 Lira.



Öncelikle Benim motorum en baba yolda 130 gören bi alet olduğu için rüzgar testi yapamadım bununla başlamak isterim, iki kask arasında benim gördüğüm kadarıyla MT Revenge daha çok rüzgar sesi alıyor ama bunun nedeni çok basit çünkü Nitro Aikido' nun hava delikleri hiç bir işe yaramıyor :) Zaten ufacık olan hava kanallarını dev gibi ızgarayla kapatınca cidden yazın bi serinlik dahi hissetmiyorsunuz ama dünden beri MT bana resmen bana hava aldığını gösterdi. Özellikle MT Revenge öndeki hava kanalını direk kaskın ön camına hava verecek şekilde dizayn etmiş bu sayede camı kapalı olsa dahi buğulanmıyor!

İki kaskın rahatlığına gelecek olursak MT Revenge' in içinde sanki yorgan var :) Çok kalın ve yumuşak iç astar kullanmışlar ama zaten tuhaf bir şekilde enlemesine dar olan kask bu sayede daha da daralıyor ve kulaklarınıza tabiri caizse tecavüz ediyor. İki gündür neler çektiğimi bir ben bir Allah bilir, kulaklarım pancar gibi kırmızı ve ağrı içinde çıkarıyorum kaskı. Yani eğer şimdiki kullandığınız kaskınız "L" beden ve MT Revenge almak istiyorsanız kesinlikle bir boy büyüğünü XL olanını alın. Ben Nitro Aikido XL diye MT Revenge' i de XL aldım ama pişman oldum inşallah zamanla biraz açılır yoksa astarını çıkaracağım. :pale: Buna karşın kaskın uzunlamasına boyu Nitro Aikido' dan biraz uzun bu gayet güzel olmuş bu sayede çeneniz kaska kolay kolay değmiyor, burun tarafındaki hava yönlendirici parça burnunuza dokunmuyor gayet başarılı.

Nitro Aikido ise iç dizaynı çok basit tutmuş öyle yorgan yastık yok kaskta, tip olarak şık bir astar var bu da yumuşak ama MT Revenge kadar kalın değil. Nitro Aikido yanlardan geniş ve rahat bu kaskta tek kulağıma kulaklık takıp hiç bir acı sızı hissetmeden yol alabiliyorum. Buna karşılık kask boydan kısa çeneniz kaska değiyor. Burnunuz hava yönlendirme parçasına sürtüyor sırf bu yüzden o parçayı Nitro Aikido' da sökmek zorunda kaldım.

Kilit sistemlerine gelince Nitro Aikido' da Sharp' ta yazanın aksine Double D kilit sistemi mevcut. Eliniz bir kere alışınca çok kolay takıp çıkarıyorsunuz. Burada herhangi bir mekanizma konmadan bu basit ve etkili yöntemin kullanılmış olması insanda bir güven duygusu oluşturuyor. MT Revenge' de ise kolay çıkarılıp takılan kademeli kilit sistemi kullanılmış, ben şahsen bu tip kilitleri sevmiyorum bana güven vermiyor.

MT Revenge' i ilk elime aldığımda dikkatimi çeken şey (güzel şekli dışında tabii :P ) kaskın esnek olması oldu, kaskı yanlardan alt tarafından sıktığınızda bayaa bayaa oynuyor. Tuhaf bir şekilde sanki az kuvvetli bastırsam kırarım ben bunu diyorsunuz kendi kendinize. Nitro Aikido ise bir yere kadar esnedikten sonra size hoop orada duracan arkadaş diyor. Buralar darbe yiyen yerler olmadığı için fazla sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama sırf bu fark bile "Fiberglass" ve "Polycarbonate" farkını ortaya koyup size bu hissiyatı veriyor.


Şimdi resimlerle bazı önemli noktaları göstereyim.


MT Revenge vizör kalitesi ve vizör mekanızmasında Nitro Aikido' nun gerisinde kalıyor.


http://i.hizliresim.com/dqMVaQ.jpg

http://i.hizliresim.com/5RqO3A.jpg





Havalandırma delikleri MT Revenge' de gerçekten işe yarıyor. Nitro Aikido da ise ufak olan delikler dev ızgaralarla kapatılmış bu sayede içeri girecek olan az miktardaki hava da giremiyor maalesef.


http://i.hizliresim.com/AYGlbQ.jpg

http://i.hizliresim.com/4R9JnY.jpg





Ön havalandırma deliklerinde MT Revenge giren havayı direk vizöre vuruyor bu sayede pinlock kullanma ihtiyacı önemli ölçüde ortadan kalkıyor ama bu sadece seyahat halinde geçerli durursan buğulanırsın. :) Nitro Aikido' yu ise daha aldığım günden beri camını contalarına oturtup kullanmak nasip olmadı içeriye sis bombası atılmış gibi buğulanıyor bu kask maalesef. hızınız ne olursa olsun Nitro Aikido bu konuda sizi Pinlock' a muhtaç bırakıyor.


http://i.hizliresim.com/JEWgGE.jpg

http://i.hizliresim.com/OdaXl3.jpg






Kilit sistemlerinde Nitro Aikido bastiliği ve güvenilirliği seçmiş.


http://i.hizliresim.com/zEyzDg.jpg

http://i.hizliresim.com/G1GrJv.jpg






MT Revenge' in içi çok yumuşak kalın astarla donatılmış Nitro ise bu konuda şeklini koyup sadeliği seçmiş. İkiside gayet başarılı. MT Revenge ense tarafına gece parlayan bi şerit koymuş teninize değip sizi raahtsız etmiyor gayet güzel bir düşünce.


http://i.hizliresim.com/ynjODM.jpg

http://i.hizliresim.com/66Mz1k.jpg




MT Revenge boy olarak uzun bu yüzden yeşil çizgiye sahip ama en olarak dar! Şahsen iki kaskında XL olmasına rağmen ben büyük rahatsızlık duydum. Belki yeni aldığım için böyledir diye düşünüyorum ama Nitro Aikidoyu ilk aldığım zamanlar hiç böyle bir acı yaşadığımı hatırlamıyorum. Nitro ise zaman zaman çenenize değip aklınıza acaba bi kaza anında kafadan mı darbe alırım yoksa çenemi bu kaskın ön tarafına vurup dişlerimi mi dağıtırım diye düşündürüyor, siz düşünmesenizde ben düşündüm şahsen :queen: Kask boy olarak MT Revengeden kısa bu yüzden kırmızı çizgi verdim.


http://i.hizliresim.com/WroOPE.jpg




Konuyu bitirmeden önce dikkatimi çeken başka bir konu MT Revenge' in vizörü pek kaliteli değil demiştim yukarda. İki kaskında camını kapattığınızda Nitro Aikido tatlı bir "bump" sesiyle tam contalarına otururken MT Revenge contalardan biraz uzak kalıyor. Ayrıca MT Revenge' in camında ki pinlock delikleri çok tuhaf bir şekilde mikro çatlaklar oluşturmuş. Doğru ışıkta pinlock deliklerine yaklaştığınızda deliklerin etrafının 1mm' lik çatlaklar dolu olduğunu görüyorsunuz. Ya camının kalitesinden yada pinlock deliklerinin daha profesyonelce açılmasından olsa gerek Nitro Aikido' da böyle birşey söz konusu değil.


http://i.hizliresim.com/m8R0DZ.jpg








Konu umarım bu kaskları düşünen arkadaşlara yardımcı olur. Elimden geldiğince detaylı anlatmak istedim. Ben şu iyi yada bu kötü almayın demeyeceğim sonuçta her iki kaska da sahip biriyim ama şunu söyleyebilirim sırf marka yaptı diye diğer kasklara servet yatırmayın arkadaşlar o parayla kendinize başka bir ekipman alın boyunluk alın yada karın sırt koruması alın yazıktır. Bu kasklar sizi gayet iyi korur. :cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:28 ----------

Fiberglass kaskın varken ikinci kaskı ne diye aldın diye soracak olanlara baksanıza şu tipe alınmaz mı Allah aşkına :P :queen:



Azrailin başımızın üstünde yeri var. :P

http://i.hizliresim.com/02r5ZV.jpg

iptaluyelik02
18 Ekim 2014, 20:33
eline sağlık,zahmet etmişsin.
ben Nitro Aikido'yu kullandım,parasından çok daha fazlasını hakettiği kesin.işçilik ve malzeme kalitesi ortamalanın üzerinde.
güvenlik önplanda oacak şekilde tasarlandığı icin çok konforlu bulunmasa da her zaman alınabilecek bir kasktır.

Bune
18 Ekim 2014, 20:41
eline sağlık,zahmet etmişsin.
ben Nitro Aikido'yu kullandım,parasından çok daha fazlasını hakettiği kesin.işçilik ve malzeme kalitesi ortamalanın üzerinde.
güvenlik önplanda oacak şekilde tasarlandığı icin çok konforlu bulunmasa da her zaman alınabilecek bir kasktır.

Teşekkürler yorumunuz için.

Bende size katılıyorum olurda ilerde uzun yol yapma ihtiyacı duyarsam iki kasktan Aikido olanı kullanırım kuvvetle muhtemel bu kask bende daha bir güvenli havası veriyor. :cat:

TEMBEL
18 Ekim 2014, 21:26
aikido almayı düşünüyordum, yarın alacağım. inceleme için çok teşekkürler ! tekerin düz bassın.

slyman_b
18 Ekim 2014, 21:41
bu ikisi ile bir de ls2 yi karşılaştırabilecek var mı?

bir de fiberglass ile polikarbonat ın farkı nedir ?

Bune
18 Ekim 2014, 22:13
bu ikisi ile bir de ls2 yi karşılaştırabilecek var mı?

bir de fiberglass ile polikarbonat ın farkı nedir ?

Fiberglass Nedir? (http://www.ecoconstruction.co/tr/component/content/article.html?id=55)

Fiberglass Nedir? (http://fiberglas.nedir.com/)

Polikarbonat Nedir? (http://polimernedir.com/?page_id=178)





aikido almayı düşünüyordum, yarın alacağım. inceleme için çok teşekkürler ! tekerin düz bassın.

Teşekkürler dostum seninde tekerin düz bassın :cat:

kadango
18 Ekim 2014, 22:21
Beden konusunda Revenge hakkında yazdıklarınız doğru. Eklemeden geçemeyeceğim benim kullandığım Revenge'de camın contaya oturmaması ve vizörde çatlak gibi sorunlar yok. Ayrıca en kıl olduğun konudur, çene altı filesi Revenge'de çok işe yarıyor. Diğer konularda Aikido denemediğim için bir şey diyemeyeceğim.

Bu arada geçen arkadaşa MT Blade SV aldık görürse yazar, Revenge'e göre birçok iyileştirme var bizzat inceledik. Özellikle vizör açısı daha da genişlemiş gayet beğendim. Yeni kaskım olmaya aday bir kask. Ayrıca kabuk yapısı değişik, benim kaskımda arkadaş sıkıntı yaşıyor kafa yapısıyla ilgili beden de değil fakat Blade SV'nin oldukça iyi olduğunu söyledi. Onu da inceleyebilirsiniz, 270TL'ye aldık nakit.

zizulander
18 Ekim 2014, 22:30
Teşekkürler. Güzel bir karşılaştırma olmuş.

apisto
18 Ekim 2014, 22:35
İnceleme için elinize sağlık, çok teşekkür ederim.
Ancak, "kaska çok para yatırmayın" düşünceniz bence biraz yersiz olmuş. Açıkçası, kaska ne kadar para yatırırsanız o kadar karşılığını alırsınız.

Mutlaka üzerindeki fiyat etiketinden daha azını yada daha fazlasını veren birkaç örnek vardır, ama ben bütçenizin el verdiği en pahalı kaskı almanızı öneririm.

Maalesef ne kadar ekmek o kadar köfte.

Bune
18 Ekim 2014, 22:46
İnceleme için elinize sağlık, çok teşekkür ederim.
Ancak, "kaska çok para yatırmayın" düşünceniz bence biraz yersiz olmuş. Açıkçası, kaska ne kadar para yatırırsanız o kadar karşılığını alırsınız.

Mutlaka üzerindeki fiyat etiketinden daha azını yada daha fazlasını veren birkaç örnek vardır, ama ben bütçenizin el verdiği en pahalı kaskı almanızı öneririm.

Maalesef ne kadar ekmek o kadar köfte.


Ben kaska çok para vermeyin demiyorum sadece markaya çok para vermeyin diyorum. Piyasada termoplastik neredeyse milyar liraya satılan "marka" kasklar var, değmez yapmayın araştırın kaliteyi alın diyorum ben markayı değil.

melihbesikci
19 Ekim 2014, 01:16
Elinize sağlık, beklenen inceleme :cherry:

Ben hala çok kararsızım. MT Revenge'in Nitro Aikido'dan bir farkı da DOT, SNELL, SHARP ve ACU standartlarının hepsine sahip olması. Ancak Nitro'nun SHARP dışındaki testlere girmediği kuvvetle muhtemel. Girse belki onları da alır. Yine de bilemiyorum :cherry:,

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------


Beden konusunda Revenge hakkında yazdıklarınız doğru. Eklemeden geçemeyeceğim benim kullandığım Revenge'de camın contaya oturmaması ve vizörde çatlak gibi sorunlar yok. Ayrıca en kıl olduğun konudur, çene altı filesi Revenge'de çok işe yarıyor. Diğer konularda Aikido denemediğim için bir şey diyemeyeceğim.

Bu arada geçen arkadaşa MT Blade SV aldık görürse yazar, Revenge'e göre birçok iyileştirme var bizzat inceledik. Özellikle vizör açısı daha da genişlemiş gayet beğendim. Yeni kaskım olmaya aday bir kask. Ayrıca kabuk yapısı değişik, benim kaskımda arkadaş sıkıntı yaşıyor kafa yapısıyla ilgili beden de değil fakat Blade SV'nin oldukça iyi olduğunu söyledi. Onu da inceleyebilirsiniz, 270TL'ye aldık nakit.

Blade SV modeli çok hoşuma gitti, Revenge modelinde karar kılmış gibi bişeydim açıkçası. Bu Blade SV modelinde DOT, SNELL ve ACU standartları var ama SHARP göremedim. Hoş, diğerlerini karşılayan bi kask SHARP'ı da karşılar heralde. Revenge vs Blade SV arasında ne dersiniz? :cherry:

kadango
19 Ekim 2014, 13:49
Elinize sağlık, beklenen inceleme :cherry:

Ben hala çok kararsızım. MT Revenge'in Nitro Aikido'dan bir farkı da DOT, SNELL, SHARP ve ACU standartlarının hepsine sahip olması. Ancak Nitro'nun SHARP dışındaki testlere girmediği kuvvetle muhtemel. Girse belki onları da alır. Yine de bilemiyorum :cherry:,

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------



Blade SV modeli çok hoşuma gitti, Revenge modelinde karar kılmış gibi bişeydim açıkçası. Bu Blade SV modelinde DOT, SNELL ve ACU standartları var ama SHARP göremedim. Hoş, diğerlerini karşılayan bi kask SHARP'ı da karşılar heralde. Revenge vs Blade SV arasında ne dersiniz? :cherry:

Vallahi şöyle söyleyeyim. Direk vizör-conta ikilisine baktım, kilit mekanizmasına baktım, havalandırma mekanizmasına baktım birkaç ufak tefek ayrıntıyı daha inceledim bu konularda Revenge'den iyi durumda. Revenge'deki eksiklikleri gidermişler.

ryangt
19 Ekim 2014, 15:21
inceleme için teşekkürler bir arkadaşım için çok faydalı oldu, kendisi mt kaskla ilgil bir yatırım yapmak üzere fakat bu içine hava alma olayı gerçekten çok mu bariz? sorunu giderebildiniz mi?

Bune
19 Ekim 2014, 15:39
inceleme için teşekkürler bir arkadaşım için çok faydalı oldu, kendisi mt kaskla ilgil bir yatırım yapmak üzere fakat bu içine hava alma olayı gerçekten çok mu bariz? sorunu giderebildiniz mi?

Hocam bu bir sorun değil faydalı bişey, ben orada hava kanallarından bahsettim. Sanırım siz yanlış anladınız, kaskın ön ve arkasında bulunan hava kanalları gerçekten işe yarıyor dedim. Nitro siz hava deliklerini açsanız dahi içeri hava almıyor alsada yeterli değil ama ben MT' nin ön ve arka hava kanallarını açınca kaskın içindeki ferahlığı hissettim :) Bunlar açıldığı gibi kapanabiliyorda yani istemezseniz kapatırsınız bu kadar basit. :cat:

ryangt
19 Ekim 2014, 15:56
bende normal yolda giderken içine hava alıyor sağdan soldan sandım :D

Bune
19 Ekim 2014, 22:35
bende normal yolda giderken içine hava alıyor sağdan soldan sandım :D

Şimdi kaskyeni olduğu için almıyor desem yalan olur mesela az önce bakırköye gittim dönüşte e-5 te baktım kaskın içine bir ıslık sesi giriyor 100-110km civarı gidiyorum başladım tüm hava kanallarını tek tek açıp kapatmaya yok devam ediyor sonunda vizörü yandan bastırdım ve ses kesildi daha önce de dmeiştim vizör contalara tam oturmuyor diye bu ses Nitro' dan kolay kolay gelmiyor contalarına oturduğu için. Ama tekrar tekrar söylüyorum yukarda Allah var ben Nitronun vizörünü tam kapatıp yol alamıyorum buğulanma yüzünden ama MT' de bırakın buğuyu kaskın içinde şarkı söylüyorum yine de camda buğu filan kalmıyor harika bişey bu saatten sonra camı kapatarak gitme alışkanlığı kazandırdı bana MT :cat:

CANER1405
20 Ekim 2014, 22:30
Bende bu iki kask arasında karar aşamasındaydım. Bu karşılaştırma benim için çok faydalı oldu. Teşekkürler.

black-man
21 Ekim 2014, 00:44
Elinize sağlık, beklenen inceleme :cherry:

Ben hala çok kararsızım. MT Revenge'in Nitro Aikido'dan bir farkı da DOT, SNELL, SHARP ve ACU standartlarının hepsine sahip olması. Ancak Nitro'nun SHARP dışındaki testlere girmediği kuvvetle muhtemel. Girse belki onları da alır. Yine de bilemiyorum :cherry:,

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------



Blade SV modeli çok hoşuma gitti, Revenge modelinde karar kılmış gibi bişeydim açıkçası. Bu Blade SV modelinde DOT, SNELL ve ACU standartları var ama SHARP göremedim. Hoş, diğerlerini karşılayan bi kask SHARP'ı da karşılar heralde. Revenge vs Blade SV arasında ne dersiniz? :cherry:
Snellin sitesine bakmıştım mt revengeyi görememiştim rica etsem linkini paylaşırmısın

ilkerakdag
21 Ekim 2014, 01:04
MT Revenge kullanıcısıyım çok memnunum.Kafa yapınız benim gibi yanlardan basık ve dikey olarak uzun ise eğer bu kaskla daha rahat ve güvende olabilirsiniz.Agv k3 ve Nitro Aikido gibi modeller daha oval kafa yapısı için tasarlanmış.2 kaskı da taktığımda kafamda dönüyordu fakat MT revenge bere gibi oluyor nerdeyse hiç oynama yok.Vizorü biraz sorunlu kapatırken emin olmanız gerekiyor yoksa yüksek hızda ses yapabilir.Hava kanalları çok iyi çalışıyor.Tüm nefesinizi vizöre üflemenize rağmen görüşünüzü engelleyecek kadar buğ sorunu olmuyor zaten olan buğuda hava kanalları sayesinde anlık olarak kayboluyor.

Kaangngr
21 Ekim 2014, 08:21
Nitro aikido kesinlikle tavsiye etmem. Yan pedlerin altındaki derimsi kumaş soyuldu. 5 yıldız dedikleri kask motorun selesinden düşmesiyle çatlak oluştu. Vizörü yok sanırsam orjinal dahil daha gelmemiş olabilir almayın derim.

Bune
21 Ekim 2014, 13:03
Nitro aikido kesinlikle tavsiye etmem. Yan pedlerin altındaki derimsi kumaş soyuldu. 5 yıldız dedikleri kask motorun selesinden düşmesiyle çatlak oluştu. Vizörü yok sanırsam orjinal dahil daha gelmemiş olabilir almayın derim.

Motomax ile aynı deri soyulması sebebiyle görüştüğümde garanti kapsamında o pedlerin değişebileceğini söylediler ama o vakit yedek kaskım olmadığı verememiştim siz bi verseniz bakalım değiştirecekler mi değiştirmeyecekler mi görüp öyle yorum yapsanız?

Nitro babamın malı değil avukatı da değilim ama kask çatlama olayı bambaşka bir olay kaska bazen öyle bir hassas noktadan darbe geliyorki kask üzerinde kılcal çatlaklar oluşuyor ve bu ilk darbede kaskın karpuz gibi açılmasına sebep oluyor. Benim kaskım kilitlemediğim için kafamdan fırladı 3 metre ileriye düştü (Nitro Aikido) üstünde doğru düzgün çizik bile oluşmadı şans işi yani üstünde şu an kılcal çatlak olabilir bi sonraki en ufak darbede kask yarılabilirde bi sebeple yeni kask alma nedenlerimden biri de bu.

porsuk80
21 Ekim 2014, 16:28
Motomax ile aynı deri soyulması sebebiyle görüştüğümde garanti kapsamında o pedlerin değişebileceğini söylediler ama o vakit yedek kaskım olmadığı verememiştim siz bi verseniz bakalım değiştirecekler mi değiştirmeyecekler mi görüp öyle yorum yapsanız?

Nitro babamın malı değil avukatı da değilim ama kask çatlama olayı bambaşka bir olay kaska bazen öyle bir hassas noktadan darbe geliyorki kask üzerinde kılcal çatlaklar oluşuyor ve bu ilk darbede kaskın karpuz gibi açılmasına sebep oluyor. Benim kaskım kilitlemediğim için kafamdan fırladı 3 metre ileriye düştü (Nitro Aikido) üstünde doğru düzgün çizik bile oluşmadı şans işi yani üstünde şu an kılcal çatlak olabilir bi sonraki en ufak darbede kask yarılabilirde bi sebeple yeni kask alma nedenlerimden biri de bu.

Dediğine katılıyorum öncesine bakmak lazım. Daha önce darbe aldıysa gözle görülmeyen çatlaklar oluşmuş olabilir. Daha sonra aynı yere ufak bir darbe dahi alsa bu gibi çatlamalar açılmalar olabilir. Fakat öncesinde bir darbe almadıysa ve ort. 80 cm den yere düşünce çatladıysa bunu da dikkate almak gerekir

Kaangngr
21 Ekim 2014, 21:10
Kask zaten karpuz gibi yarılmadı 3 cm uzunluğunda boyanın üstünde bi çatlama var ama boyadanda olabilir. İçine bakamadım yapıştırmışlar iç pedi boya atmışta olabilir çünkü üstündeki boya kaliteli bi boya değil. Pedlerinin deforme olmasıda çok sinir bozucu bi durum kaskı alıpta sürtmedim yere çok nazik kullandım ilk başlarda daha sonra biraz deri atması olunca nazik kullanmamaya başladım.

Being
22 Ekim 2014, 01:00
Nitro Aikido kullanıyorum ve açıkçası gayet memnunum özellikle 100 KM/H süratinin altında gidiyorsanız o zaman rüzgar sesi çok da etkilemiyor. Ben sürekli balaklava ile kullanıyorum sanırım onun da bir nebze yardımı vardır. Fakat vizör konusu tam bir sıkıntı yani hoş alternatifleri yok maalesef. Boya kalitesi o kadar da iyi değil, yaptığım sert frenajda arkama binen bir kaç acemi arkadaşın kaskı benimkine değdiği için boyalar çizildi. Hafif çizikler değil ama yani baya baya boyası kalktı. Sağlamlığı konusunda ise bir şey diyemiyorum inş. da bir şey diyemem :mrgreen:

simbion
22 Ekim 2014, 01:29
Bu kasklar çin malı mı?

porsuk80
22 Ekim 2014, 01:33
Nitro ingiliz

Bune
22 Ekim 2014, 10:24
Nitro Aikido kullanıyorum ve açıkçası gayet memnunum özellikle 100 KM/H süratinin altında gidiyorsanız o zaman rüzgar sesi çok da etkilemiyor. Ben sürekli balaklava ile kullanıyorum sanırım onun da bir nebze yardımı vardır. Fakat vizör konusu tam bir sıkıntı yani hoş alternatifleri yok maalesef. Boya kalitesi o kadar da iyi değil, yaptığım sert frenajda arkama binen bir kaç acemi arkadaşın kaskı benimkine değdiği için boyalar çizildi. Hafif çizikler değil ama yani baya baya boyası kalktı. Sağlamlığı konusunda ise bir şey diyemiyorum inş. da bir şey diyemem :mrgreen:


Şimdi siz yazınca aklıma geldi bu inceleme de yazmamışım ama daha önce başka bir başlığa yazmıştım benim kask binanın kireç kaplı duvarına elimdeyken bir iki kez sürttü ve sürütündüğü her yer kazınıp altındaki fiber ortaya çıktı siyah kaskta beyaz beyaz sırıtıyor. Sanırım bu bir tek sizin sorununuz değil Nitro' da kask üstü daha iyi bir kaplama yapılmalıydı kanımca.

Bune
22 Kasım 2014, 18:01
Arkadaşlar MT kafamı yanlardan sıktığı için satma kararı aldım size de önerim eğer yuvarlak bi kafa tipiniz varsa direk aynı beden siparişi vermeyin bi boy büyüğünü alın.

Sanırım MT nin kask yapısı arai ile aynı akskın içi ince uzun dizayn edilmiş, arai denemedim ama o tip bi yapısı olduğunu yine forumdan okumuştum. :cat:

ergunbilgeha
23 Kasım 2014, 00:59
Mt nizin bedeni nedir ne kadara satmayı düşünüyorsunuz :)

Bune
23 Kasım 2014, 01:12
Bedeni XL foruma ilan koydum aksesuar satış bölümünde var buraya link eklemek istemedim malum inceleme yaptık mal satışına dönüşmesin :cat:

YouSuffer
23 Kasım 2014, 01:27
Bugun mt kask aldım kız arkadaşım için. özellikleri şekli şemali sağlama benziyor 230 tl. bu tarz bütçesi olanlar için ls2den daha iyi bence.

Capitao_3
02 Aralık 2014, 00:17
Bugun mt kask aldım kız arkadaşım için. özellikleri şekli şemali sağlama benziyor 230 tl. bu tarz bütçesi olanlar için ls2den daha iyi bence.

nerden aldın kardeş

Emre09
21 Eylül 2015, 22:26
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama kusura bakmayın kafama çok takıldı bu soru.
MT kafayı sıkıyor dediniz, sonradan açılmaz mı? Benim bildiğim başta sıkması lazım, sonra açılması lazım...

DamienRice
21 Eylül 2015, 23:39
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama kusura bakmayın kafama çok takıldı bu soru.
MT kafayı sıkıyor dediniz, sonradan açılmaz mı? Benim bildiğim başta sıkması lazım, sonra açılması lazım...

merhaba kız arkadaşım kullanıyor kaskı normalde M beden kask kullanıyor ama MT revenge nin dışı geniş içi dar o yüzden L beden aldık sıkıntı yok bir miktar genişliyor her kaskta oldugu gibi

Bune
22 Eylül 2015, 09:46
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama kusura bakmayın kafama çok takıldı bu soru.
MT kafayı sıkıyor dediniz, sonradan açılmaz mı? Benim bildiğim başta sıkması lazım, sonra açılması lazım...

Ben yan pedleri söktüm zemine koydum üstüne de bir tahta koyup üstüne komidin koydum bildiğin 100 kg ağırlık bir hafta ezdi, bir hafta sonra çıakrdım taktım sünger anında eski şeklini aldı yine sıktı, yani çok az genişliyor hatta genişlemiyor diyebiliriz. Garanti için bir beden büyük öneririm ama artık MT yada Nitro kullanmıyorum aradığım keyfi Marushin' de buldum yakında onunla ilgili de bir inceleme yazacağım. :cat:

LynXMaSTeR
22 Eylül 2015, 20:49
aikido pişmanlıktır...

avici
22 Eylül 2015, 21:56
Mt revenge siyah vizör var elimde hiç kullanılmamış. İlgilenen arkadaşlara satabilirim

mesmeyut
19 Aralık 2015, 04:20
aikido pişmanlıktır...

Sana katılıyorum. Bir süre kullandım ve yaşadıklarımı yazıyorum.
Kaskın alt bölümündeki 2 yan ve 1 ense pad leri parçalandı, vizör kırıldı, contası koptu (motomax kullanıcı hatası olarak değerlendirdi), 3 tane havalandırma girişi olmasına rağmen gram hava almıyor kask ve yazın çok çabuk kokuyor, kayıştaki çıtçıt ilk gün koptu, vizör hemen buğu oluyor.
D-ring'i güzel. 1 kere kaza geçirdim. Kaskın arkası yere sürtmüş. Boya hasarı dışında bi hasar yoktu. Sanırım sağlamlık olarak gayet yeterli.

akupunktur01
19 Aralık 2015, 13:20
Hem tebrik hem teşekkür ederim. Daha önce Nitro aikido kullanan birisi olarak açtım bu konuyu ve okuduğumda bu forumda güzel, akıllı, mantıklı şeyler yazacak insanların da olduğu ve olacağına dair umutlarım yeşerdi. :thumleft:
Yaklaşık 2 sene evvel motosiklet kullanmaya başlamadan uzun süre araştırdıktan sonra aldığım nitro aikido kaskımdan çok memnundum ve f/p olarak çok mantıklı bir kask olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yazdığınız avantaj ve dezavantajların altına imzamı atabilirim. MT revenge mi alsaydım acaba diye düşündüren bazı dezavantajları vardı, ki siz de bunlardan bahsetmişsiniz, ama şu değerlendirmenizden sonra yine alacak olsam nitro yu tercih ederim sanırım.
Akabinde 1 seneye yakındır kullandığım Shoei xr1100 cavallino kaskımı aldım ve her ne kadar bu f/p kasklarının kullanışlı olduğunun düşünsem de, yeni kaskımın motosiklet sürmenin keyfini inanılmaz artırdığını söyleyebilirim. Hem emniyetli hem konforlu ama biraz tuzlu. Kask konusunda en önemli tavsiyem ise kesinlikle pinlock suz kullanmayın, eziyet çekmeyin! Tekeriniz düz bassın...:king:

fedos
05 Ocak 2016, 17:10
Merhaba Arkadaşlar ,
bu yazıyı ilk defa okudum gerçekten çok değerli bilgiler içeriyor.
Marushin marka kask için ne düşünüyorsunuz , bilgisi olan var mı ?
http://kullanandandinle.com/ucuz-ve-saglam-kask-secimi/

barodi
05 Ocak 2016, 18:31
aklım karıştı BUNE
hangisini alalım mt revengeyimi nitro aikidoyumu ? benim kafa biraz buyuk bu arada

WideSea
16 Ocak 2016, 19:38
Merhabalar.Yeniden konu açmayıp bu konudan devam edeyim dedim.Kafa ölçüm 62.5 cm ls 2 de xxl bedeni balaklava ile birlikte kullanıyorum.Yeni bir kask alıcam ve gönlümde mt blade vardı güvenliği güneş vizörü ve fiyatından dolayı.Dün xl bedenini mağazadan denedim fakat kafama küçük geldi ve sıktı.Sıkması gerekiyor evet ama rahatsız edici miktardaydı sizce alsam 1-2 haftaya açılırmı(XXL bedeni internette ve mağazada yok) yoksa riske girmeyip nitro mu almalıyım

Freye
16 Ocak 2016, 19:44
Merhabalar.Yeniden konu açmayıp bu konudan devam edeyim dedim.Kafa ölçüm 62.5 cm ls 2 de xxl bedeni balaklava ile birlikte kullanıyorum.Yeni bir kask alıcam ve gönlümde mt blade vardı güvenliği güneş vizörü ve fiyatından dolayı.Dün xl bedenini mağazadan denedim fakat kafama küçük geldi ve sıktı.Sıkması gerekiyor evet ama rahatsız edici miktardaydı sizce alsam 1-2 haftaya açılırmı(XXL bedeni internette ve mağazada yok) yoksa riske girmeyip nitro mu almalıyım

Ben senin yerinde olsam bir beden büyüğünü alırım,çünkü açılır ama çok açılmaz ve uzun yolda falan sıkıntı yaşarsın. :)

WideSea
17 Ocak 2016, 17:20
Sıkıntımda o zaten mt nin XXL bedeni yok malesef koca kafalıları dışlamışlar

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:55 ----------

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

bpak
17 Ocak 2016, 22:11
ben de blade ile revenge arasında kaldım. blade'deki güneş gözlüğü aklımı çeliyor.

by1302
17 Ocak 2016, 23:05
Öncelikle konu çok faydalı olmuş, yorumlardan da anladığım kadarıyla arkadaş güzel bir inceleme yapmış tebrik ederim.

İlk kaskımı motomaxtan ''scorpion exo 400 - 150tl 2010'da olması lazım '' almış biri olarak, nitro gibi benim kaskımın da alt derileri soyuldu ama ben motomaxa herhangi bir şey söylemedim zamanla soyulduğunu düşündüğüm için, akabinde kaskın camı buğulanmaz 2010'da aldım hala buğulanmıyor muhteşem bir özellik. Fakat vizörü artık çizikler içinde her arayışımda bir ay iki ay sonra gelecek diyorlar gelmedi gitti şu vizör. Heralde nitroda da yedek parça sıkıntısı mevcut.

Sonrasında aşağıdaki alıntıda da arkadaşın dediği gibi pinlocksuz vizör-kask almayın cümlesine sonuna kadar katılıyorum.Şuan scorpion haricinde iki adet arai kaskım mevcut, pinlock yok, resmen rezillik, kış mevsiminde ya da yağışlı günlerde veya sisli yerlerde düşük hızlarda kullanıcaksanız gerçekten rezil oluyosunuz, kaskın değeri 1000 tlnin üzerinde fakat 100tllik kask muamelesi görüyosunuz bi nebze :)

Kardeşim de ehliyet kursuna başladı biz de bir kask arayışındayız şimdi mt kaskı tercih edeceğiz anlaşılan. konuyu çok uzattım affola :)


Hem tebrik hem teşekkür ederim. Daha önce Nitro aikido kullanan birisi olarak açtım bu konuyu ve okuduğumda bu forumda güzel, akıllı, mantıklı şeyler yazacak insanların da olduğu ve olacağına dair umutlarım yeşerdi. :thumleft:
Yaklaşık 2 sene evvel motosiklet kullanmaya başlamadan uzun süre araştırdıktan sonra aldığım nitro aikido kaskımdan çok memnundum ve f/p olarak çok mantıklı bir kask olduğunu düşünüyorum. Ayrıca yazdığınız avantaj ve dezavantajların altına imzamı atabilirim. MT revenge mi alsaydım acaba diye düşündüren bazı dezavantajları vardı, ki siz de bunlardan bahsetmişsiniz, ama şu değerlendirmenizden sonra yine alacak olsam nitro yu tercih ederim sanırım.
Akabinde 1 seneye yakındır kullandığım Shoei xr1100 cavallino kaskımı aldım ve her ne kadar bu f/p kasklarının kullanışlı olduğunun düşünsem de, yeni kaskımın motosiklet sürmenin keyfini inanılmaz artırdığını söyleyebilirim. Hem emniyetli hem konforlu ama biraz tuzlu. Kask konusunda en önemli tavsiyem ise kesinlikle pinlock suz kullanmayın, eziyet çekmeyin! Tekeriniz düz bassın...:king:

ZümeR
17 Ocak 2016, 23:35
Ls kullanıyorum ama alırsam nolan olacak sıradaki..

riofly99
18 Ocak 2016, 00:26
MT REVENGE Yİ 1.5 YILDIR KULLANIYORUM 5 kere falan yıkadım.. gayet memnumum bir daha ki sefere yine aynısını alacağım.. sadece 1 beden büyük almanızı tavsiye ederim..

velizrsln
25 Ocak 2016, 23:48
aea ya güveniyorum o da sharp testine güvenmeyin demişti ama peki şimdi neye güvenicez biz

MazhaRR
25 Ocak 2016, 23:58
aea ya güveniyorum o da sharp testine güvenmeyin demişti ama peki şimdi neye güvenicez biz

Bende merak ediyorum bu konuyu çünkü arai bile testten 3-4 yıldız almış.