PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : diskli Fren kaliperinde balatayi tutan mil yaglanir mi ?



EKONOMİ
13 Ekim 2014, 10:41
fren sistemine yag surmek akillica gelmiyor ilk basta

bazi araba tamir videolarinda kalin gres sürüyorlardı balatayi tutan mile
balatanin icinden gecen demir mevzu olan nesne
hani ray gibi hareket ediyor balata o mil ışte

balata mili yaglanir mı? ??
kaucuklu gress sursem iyi olur mu
yoksa durduk yere risk almayalım mı

şimdiden teşekkürler

Arda_Karaca
13 Ekim 2014, 11:28
Mil rahat hareket etsin diye gres surmek ne kadar mantikli gelse de. Fren sistemine yag surmemek bana daha mantikli geliyor.

Shamy
13 Ekim 2014, 12:19
Ağır işsizlikten ne yapacagini sasirmis insanlar yine, nereden geldi orasi aklina :) hadi diyelim bilmiyorsun mantik yurutsene, hareket etmeyen mil niye yaglansin? Onun gorevi sadece balatayi tutmak hareketli birsey degil, kaldiki yaglarsan gresle butun tozlar yapisir oradanda hop balatana gider pislikler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:13 ----------

Balatalari tutan mili dusunecegine suspansiyon yaglarim degistimi fren hidroligim degistimi, didonu gobegi tutan rulman yaglandimi? Arka salinim gobegi yaglandimi diye dusun. Hersey bitti balata milleri kaldi

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:15 ----------

Motorcu yagi bol bulunca kalipier millerine surermis :)

RapForLive
19 Ekim 2014, 02:32
Eğer balatayı iten milleri diyorsanız ; yağlamanıza gerek yok, zaten hidrolik merkezinin bastığı yağdan dolayı mil içeri girip dışarı çıktıkça yağlanıyor.Etrafında pislik varsa şayet balata spreyi işinizi görecektir.

Dİğer yandan balatayı tutan mili yağlamak çok saçma, balataya bulaşırsa büyük sıkıntı yaşatır. Zaten gerek te yok yağlanmasına.

mterayes26
19 Ekim 2014, 05:53
sevgili arkadaşım sene 2007 lanet kanuninin lanet caracal 200 motorunu aldım , başım bitten arkam s.. ten kurtulmadı 3500 tl ye aldım enaz 5000 tl ye geldı bana , arka fren kampana basınca 0 303 beledıye otobusu frenı gıbı gıınkkkkkk dıye ses cıkarıyor millet bana bakıyor , ergen genç daha 20 yasında karızma paspas servis fln tras .
motor 2 aylık olmadı , bahane ile kampanayı öğrendım o zaman , açtım sil 2000 zımpara verdım mavi gresi topladım , eyvaaah fren yok çok değil 1 gün . Adam gibi usul usul sakin sakin , balata gresi yedi çunku çok asırı ısınır sürtünmeden . Sanki mercedes fren sistemi bir dokunmaya gör , kaydırma yok lastıklerde yeni . Dokundugun gibi tak dıyor süratli degılsen aynen duruyorsun , diskte de alacagın performans ayrı ama ne gerek var bak abılerın kızmış

iyi geceler