PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jant boyama



KmlTkn
13 Ekim 2014, 00:00
Merhaba
Önceki konulara baktim ama tam istediğim bilgiye ulasamadim jant boyama nasil yapilmadir (kendim yapmayi düsünüyom)ayrintili bilgilendirilseniz sevinirim

KmlTkn
06 Ocak 2015, 15:54
Güncellllll

Freye
06 Ocak 2015, 16:07
bence sprey boya ile boyama yapıcaksan boş ver

koraycbr
06 Ocak 2015, 16:08
Selamlar. Bir kaç kez başarıyla tamamladigim işlemi tecrübelerimle aktarmaya calisayim :)

Malzemeler

Kaliteli sprey boya ( 1 kutu yeterli ) Marshall kullandim 12 Tl idi.

Kagit bant

Bol bol gazete

Eldiven

Gerekli alet edavat,

Güvenli bir şekilde askiya aldigim motorunun tekerleklerini sokup,jantlari benzinle iyice temizledim,kurudugundan emin olduktan sonra temiz bir bezle toz kalmasin diye tekrar elden geçirdim, lastik havalarini biraz indirdim arasına bant çekebilmek için, Lastikleri güzelce gazeteyle bantlayip boya sicramasini engelledim.

Fren disklerini de ayni şekilde güzelce itinayla gazeteyle kapladim.

Ruzgarsiz ve toz,topraksiz bir ortamda ilk kat boyayi yapabildiğim en uzak mesafeden ince bir katman olarak astar niyetine attim, yarim saat sonra ikinci kat ve 1 saat sonra da son kati attim. İyice kurusun diye 1 gün odada beklettm daha sonra bantlari sokup tekrar monte ettim.

Motorun Cbr 250, Maliyet 15 TL ,mutluluk paha biçilemez :)

fazil
06 Ocak 2015, 16:24
Firinlama yapmadan boya yeterince sert olabiliyor mu?
Yikarken ya da bir seyler surtundukce boya cikmiyor mu?

koraycbr
06 Ocak 2015, 16:43
http://i.imgur.com/1LQEcXJ.jpghttp://i.imgur.com/oNlgwyW.jpg1 senedir tık yok :) janti zaten kaldirima surterseniz boyanin cikmasi normal onun dişinda ne olabilir ki :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:26 ----------

<a href='http://i.imgur.com/Tmm9dNh' title=''><img src='http://i.imgur.com/Tmm9dNh.jpg' alt='' title='Hosted by imgur.com' /></a>

<a href='http://i.imgur.com/1LQEcXJ' title=''><img src='http://i.imgur.com/1LQEcXJ.jpg' alt='' title='Hosted by imgur.com' /></a>


<a href='http://i.imgur.com/oNlgwyW' title=''><img src='http://i.imgur.com/oNlgwyW.jpg' alt='' title='Hosted by imgur.com' /></a>


Buyurunuz :)

dockerengin
06 Ocak 2015, 16:46
Daha önce başka bir arkadaşa yazdığım mesaj:


Hocam merhaba,
Bizde 2011 model Str250 vardı. Orjinali olan siyah boyası biraz dandikti galiba. Araziye devamlı girince boyada yer yer atmalar oldu ve jant paslanmaya başladı. Biz de boyalım hem jant paslanmasın hem de motora renk gelsin dedik.

İlk önce orjinal siyah boyasını sökmeyle başladık. Bu biraz problem oldu çünkü boya çok da kolay çıkmadı. Matkabın ucuna takılan tel uçlardan alıp onla boyayı kazımaya başladık ama biraz zaman alıcı ve yorucuydu. Sonra toz bir madde bulduk. Bir bezi hafif ıslatıp bu tozu beze koyup jantı siliyorsun ve boya çok daha rahat çıkıyor. Jantların boyasını düzgünce temizledik. Bu toz maddenin tam adını bilmiyorum ama nalbura felan sormakta fayda var.

Ondan sonra nasıl boyanır diye düşünürken bir oto boyacısına gittim. Adama durumu anlattım ve gerekli malzemeleri aldım.(Astar,boya,vernik,zımpara,maske için bant). Biz telleri boyamak için hepsini tek tek bantla maskeledik. Bu olay gözünü korkutmasın çok zaman almıyor. Önce lastikleri tamircide söktürelim felan dedik ama sonra vazgeçip sadece iyice havasını indirip fotoğraftaki gibi jantın ve lastiğin arasından bant atarak lastiği de maskeledik. Böylece lastikleri sökmeye de gerek kalmadı. Bu işlemlerden sonra sıra astarı atmaya geldi. Astarı atarken rahat olsun ve akma olmasın diye Jantı bir mile takıp yavaş yavaş çevirerek astarı attık. Daha önce hiç boya yapmadıysan bile ilk önce bir gazete kağıdının üstüne astar atıp mesefeyi ve elini ayarlayabilirsin. Astarı attıktan sonra 1-2 gün iyice kurumasını bekleyip ondan sonra da boya iyi tutsun diye astarı ince sünger tarzında bir zımparayla yavaşca zımparaladık. Zımparaladık derken aslında astarı kazımadan, jantın metali gözükmeyecek şekilde sadece çizikler oluşturduk.

Sıra boya kısmına geldi. Ben boyayı kendim istediğim tonda yaptırdım. Sen de oto boyacısına gidersen kafandaki bir tonu yaptırabilirsin. Adamlar makinede renk karışımını yapıp sprey kutuya basıp sana veriyorlar. Ben yanlış hatırlamıyorsam bu bütün malzemelere 50 lira gibi bir para verdim. Boyayı da düzgünce aynı yere fazla akıtmadan uygulayıp 1 gün felan da onun kurumasını bekledim. En son da 1'er gün arayla 2 kat vernik attım ve taş gibi gibi. Bu boya işleminden sonra 4-5 ay araziye girdik ve kontrol etmeme rağmen boyada en ufak bir sorun görmedim.

Ben malzemeleri alırken arazi motorunun jantını boyayacağımı söyledim ve mümkünse boyayı, verniği ona göre daha sağlıklı olmasını söylemiştim. Siz de boyacıya bunu söylerseniz belki boyaya koyduğu verniği daha kaliteli birşeyle değiştirebilir.

Karalı
06 Ocak 2015, 17:10
Pilastidip'le yapabilirsiniz youtube video'lari var nekadar sağlıklı olur orasını bilmem

KmlTkn
06 Ocak 2015, 17:27
Yorum ve cevaplariniz için teşekkürler deniyip görücez bakalim atma yapcakmi boyadiktan sorna :)

dockerengin
06 Ocak 2015, 18:06
Yorum ve cevaplariniz için teşekkürler deniyip görücez bakalim atma yapcakmi boyadiktan sorna :)

Vernik atarsanız atma yapmaz. Ben arazide kullanmama rağmen atma yapmadı.

EKONOMİ
11 Ocak 2015, 17:14
lastiği janttan ayır öyle boya
mat veya parlak boyanın türünü seç

LynXMaSTeR
11 Ocak 2015, 22:38
lastiği janttan ayır öyle boya
mat veya parlak boyanın türünü seç

bisiklet gibi değil hocam onlar, böyle (http://www.zetamak.com/urunresim/1261.jpg) bi makine lazım onun için.

dockerengin
12 Ocak 2015, 11:09
bisiklet gibi değil hocam onlar, böyle (http://www.zetamak.com/urunresim/1261.jpg) bi makine lazım onun için.

Bu şekilde bantla maskeleyebilirsiniz.

http://i58.tinypic.com/23kreqt.jpg

KmlTkn
12 Ocak 2015, 11:46
Cevaplar için saolun sprey boya ve sprey vernik ve zinpara olarak önerilerinizi bekliyorum (link olarak atabilirmisiz)
Bide boya sökücüler var zinpara yerine onu kullansam olurmu?

dockerengin
12 Ocak 2015, 13:44
Cevaplar için saolun sprey boya ve sprey vernik ve zinpara olarak önerilerinizi bekliyorum (link olarak atabilirmisiz)
Bide boya sökücüler var zinpara yerine onu kullansam olurmu?

Sprey boya, vernik ve zımparayı oto boyacıdan alabilirsin. İstediğin özel bir renk varsa onu da karıştırıp yapabiliyor adamlar.

KmlTkn
12 Ocak 2015, 14:02
Dockerengin cevap için tesekkürler :cat: