PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha XJ6N Vibrasyon



ilkayuydu
30 Eylül 2014, 18:58
Merhabalar arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım 11km de 2014 model xj6n sahibiyim.Sorun şu ki motor 6binle-7bin devir aralığında vibrasyon yapmaya başlıyor ve 7binden sonra bu vibrasyon az da olsa kayboluyor.Bu şikayetten dolayı servis e götürdüm motorun bütün civataları kontrol edildi senkron ayarına bakıldı ama sorun hala çözülmedi.Motor soğukken öyle çok bir titreme söz konusu değil ama ısınınca vibrasyon başlıyor.İster istemezde beni kendinden soğutuyor.
Sorunun kaynağı ne olabilir ?

Shamy
30 Eylül 2014, 19:05
iyice bir baktır motora, muhtemelen motor ile ilgili bir sıkıntı, XJ6 serisinin en önemli özelliği vibrasyonsuz olması, hatta bunla ün yapmış bir seridir, yağ gibi akar gider makine çalıştığını bile hissettirmez. O yüzden xj6 kullanıcıları başka motorlara geçtimi çok sarsıntılı gelir onlara

2move
30 Eylül 2014, 19:32
koruma demiri taktırdın mı?
Neden soruyorum, bir çok yeni model motorda koruma demirleri (givi) motor bloğuna ve şaseye bağlanıyor. direk şaseye bağlanıyorsa pek alakası olmaz ama başıma geldiği için biliyorum CBF1000 , KAWA Versys650
Motorun maksimum titreşimini şaseye aktarıyor.

Onur Özben
30 Eylül 2014, 20:26
Aşırı bir titremeden bahsediyorsan bir problem olabilir ancak benim 2014 xj6n de de 6000-7000 arası diğer devirlere nazaran çok hafif bir titreme oluyor.

ilkayuydu
30 Eylül 2014, 20:57
Koruma demiri veya takozu mevcut değil.Hatta ilk aldığım günki haliyle hiçbir değişiklik yapılmadı motora.Servis gevşek vida olabilir ve seknron ayarında sıkıntı olabilir dedi ama kontrol ettiler herhangi bir sıkıntı bulamadılar.Bu aralar boşta gaz verdiğimde gazı kesince eksozda patlamada yapmaya başladı.Sabit 7 bınde gıttıgımde gıdonda dahı titreme hissedilir şekilde rahatsızlık verıyor.Aslında öyle aman aman bir titreme değil ama uzun yolda rahatsızlık verıyor ve psikolojik olarak benım de moralimi bozuyor.

kordinaryus
30 Eylül 2014, 21:07
eğer sadece belirli devirde titreyip üstünde ve altında titreşim azalıyorsa rezonans frekansı aralığındadır. sorun olmaz.

ilkayuydu
30 Eylül 2014, 21:48
Bujiler yeni değişti ama tekrar kontrol ettireceğim.Belki ateşlemede problem olabilir.Bazı forumlarda kullanılan benzinin oktanıyla alaka vibrasyondan söz edilmiş ama bu güne kaç kere yakıt aldım böyle bir durum söz konusu değildi.İşin ilginç kısmı bu titreşim soğukken fazla değil. Motor ısınınca kendini belli etmeye başlıyor.Artçım sürekli vibrasyondan şikayetçi durumda.Serviste konunun üzerine fazla düşmüyor.Ne yapacağım bilemedim.

mehmetenis
30 Eylül 2014, 22:08
Hayırlı uğurlu olsun, bende xj6 s kullanıyorum. Açıkçası oldukça titreşimsiz bir motordur. Tahminime göre Aracınız 11 km'de Rodaj süresi bitmesini beklemek doğru olabilir araç bundan dolayı titreşim yapıyor olabilir, rodaj zamanı bitip ardından kontrol etmenizi öneririm,
Buna rağmen rahatsız olduysanız aldığınız bayi ye gidip geri verme hakkına sahipsiniz,tüketici mahkemeleri bu tip konularda yetkilidir.
Bir örnek vermek isterim, tanıdığım biri geçen sene Avcılar Doğuş oto dan vw golf aldı yeni kasa 2013 model aracın ön camından su alma gibi bir problemi vardı, doğuş oto gidildi garanti servis sorun çözülmedi aracı geri vermek istedi fakat firma haliyle kabul etmedi mahkeme açıldı ve mahkemeyi kazandı tam hatırlamasında ortalama 50.000 TL gibi bir rakam ve mahkeme masrafları doğuş oto yıkıldı.

ilkayuydu
01 Ekim 2014, 16:38
Kusura bakmayın yanlış yazmışım motor 11 binde...İlginiz için teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:10 ----------

Bu gün motoru kontrol ederken deponun altında yer alan hava fıltresının bulundugu kısımda asırı sarsıntı oldugunu fark ettım. Kendı ımkanlarımla depoyu soktum.Altında bulunan hava fıltresı haznesının direksiyon tarafında bulunan bağlantı noktasındaki vıdanın sıkı olmasına rağmen haznenın hareketlı oldugunu fark ettım.Bağlantı noktası tahminime göre biraz yamulmuştu.Vidanın altına rondela ekledım ve sıkıştırdım.Vibrasyon bir nebze azaldı ama tamamen kaybolmadı.
Sorum şu ki deponun altında bulunan hava filtre haznesi neden çok sarsıntı yapıyor ??? Motorun senkronunda problem söz konusu olabilir mi?
Normal gaz verdiğimde dahi egzozda patırdama söz konusu bunun sebebi ne olabilir ?

kadango
01 Ekim 2014, 17:20
Egsozda patırtı normal bir şey değil orjinal egsozuysa... Buradan bir şey söylemek zor, servisteki ustanın kafasına vura vura anlatacaksınız. Motorda sorun olabilir, garantiden yardımcı olmaları lazım.