PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Marş Sorunu



seko94seko
24 Eylül 2014, 21:07
Merhaba, mondial kt 150' im var, fakat 200 lük motor takılı içinde.
Motorum geçen hafta perşembeden bu yana hiç çalıştırılmadı, yani 1 hafta falan oluyor, bugün çalıştırmayı denedim rahat 7 8 kere marş bastım çalışmadı, 5 6 kerede ayak pedalıyla denedim çalıştırmayı, sonrasında yine motor boştayken marşa basıp gaz vererek çalıştırabildim.

Sormak istediğim 2 soru var şimdi.

1. bu yaptılarımla motora bir zarar vermişmiyimdir.
2. Neden bu şekilde zorladı ve çalışmadı, normalde tek marşta çalışırdı direk.

Not: Motor sürmeyi yeni yeni öğrenen biriyim, tamirinden gram anlamam :)

Ekleme: Motoru çalıştırdıkdan sonra yaklaşık bir 10 dakikalık mesafeyi gidip geldim, sonra yerine koyup tekrar deniyim dedim, yine çalışmadı.

mterayes26
25 Eylül 2014, 14:46
karbüratördekı benzın ucar ,hazneye benzın dolana kadar ve karısım sılındıre gıdene kadar ugrastırır . Bır daha cek jıkleyı bas marşa gazı pompalama

kordinaryus
25 Eylül 2014, 15:02
normal hocam benim de sabahları ilk 3-4 sefer çalışmıyor. hatta çalıştığı anda bırakırsam stop ediyor. azıcık ısınması lazım.

seko94seko
25 Eylül 2014, 19:54
1 -2 ayrıntı var onlarıda belirteyim, bu motor dayımında, ondan almadan önce, motorun ön farının tuşu yanmış içten, tuşu iptal edip direk aküye yada kontağa bağlamış, kontağı çevirince direk yanıyordu farlar ve kontağı kapatmadan sönmüyordu, bugün motoru tekrar çalıştırmaya çalıştım, bu marş sesi geliyor ama motor çalışmıyordu, sonra sağdaki marş pedalı ile çalışma sesi geldi motordan ama gaz verince stop etti direk, zaten kontağı çevirince bu vites gösterge ekranı var dijital, vitesi attırdıkdan sonra vitesin kaç olduğu 1 saniye gözüküyordu sonra tak diye geri sönüyordu, normalde sürekli yanıyordu ama orası, ve en son artık çalışmaz deyip yerine yanaştırdım motoru ve son bir iki kere daha denedim, bu sefer marş tuşuna bastığımda bu marş seside gelmeyi kesti, akü bitmiş olabilir sanırım, bu aküyü doldurtsam olurmu acaba yoksa sıfır aküyemi patlar bu durum bana, birde o far olayını değiştirip tuş taktırmam lazım ona o kesin zaten.
Çok cahilim bu konularda kusura bakmayın :D

mterayes26
26 Eylül 2014, 00:22
Senin olaya örnek sunayım , sitenin eskileri beni tanır . Caracal 200 le başladım bu serüvene sonra gün geldi motoru sattım , ömründe mobilet sürmemiş adama 1.5 saatte vitesli motor sürmeyi öğrettim . Neyse parayı aldım eve geçtim . Daha kapıdan girdim telefon çaldı abi motora marş basıyorum çalışmıyor , sağdakı kırmızı düğmenin centıklı kısmı asagı bakacak dıyorum öyle dedi . Bujıye bak pipoya bak karbüratöre bak derken . Bindim arabaya gittim . Tabı bende bakmıyorum üst elektrık anahtarına . Denemediğim yöntem kalmadı , en son yükle arabaya götürelim dedim hava kış gece 11 . Koltukları yatır yer ayarla ön tekeri kaldırcam ya bir baktım o elektrık anahtarı kapalı düzellttım bas marsa dedım motor çalıstı .

Ben onda anahtar deyınce kontak anlamıs , o kadar dedım sağ elcıkte dıye ulan sag elcıkte kontak mı olur .