PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateşleme sorunu



EaréndiL
09 Eylül 2014, 16:12
İyi günler. Motorsikletim başlıkta da belirttiğim gibi ateşleme yapmıyor.Sorunun aküden kaynaklanmadığını biliyorum hem aküyü şarj etmiş olmamdan dolayı hemde vurdurarak da çalıştıramamış olmamdan dolayı. Bugün marşa bastığımda başta gırgırgır sesi bile gelmiyordu sonradan acaba kablolarda temassızlık mı var diyip kablolarla biraz oynadığımda gııır gıır sesi geldi fakat 1-2 kere bu ses geldikten sonra akünün ordan tırrr diye bir ses geliyor. Sorun sadece kablolardaki temassızlıktan mı kaynaklanıyordur yoksa daha ciddi bir şey olabilir mi? Ona göre kendim uğraşıp yapabilir miyim yoksa direk usta mı çağırayım diye fikir almak istedim.
Ha bide bilen varsa küçükyalı tarafında gelip motora bakabilecek bir usta tavsiye ederse sevinirim.

Mertcan39
09 Eylül 2014, 16:51
akünün ordan tırr sesi geliyorsa kutup başlarına baktınızmı gevşek olabilir

EaréndiL
10 Eylül 2014, 00:34
Aküyü zaten şarj etmek için sökmüştüm akü mü zayıf acaba diye. Daha bugün taktığım için iyice sıktığımdan eminim.Farlarda sinyalde kornada herhangi bir sıkıntı yok sadece marş basmıyor.

serkanADH13
10 Eylül 2014, 02:48
o TIRRR sesi akü zayıf olduğunu gösterir,
eger VF 750 ise motorunuz akünüz zayıflar ve kornanız ve farınız sorunsuz çalışır,
sebebi ise,
MOTORUNUZ GÜÇE İHTİYACI VARDIR MARŞ MOTORUNU ÇEVİRMEK İÇİN,
fakat kornayı ve farı yakmak için aynı gücün 1/10 'a ihtiyacı olur demektir,

araç ayarlayın ve takviye yapın,
tekrar deneyin,

Erdoo53
10 Eylül 2014, 03:53
Tesisat kablolarını kontrol ettir. Sonrasında ise alt sargıya baktır ...

EaréndiL
10 Eylül 2014, 12:23
Akünün zayıflığından olsa anlardım ayrıca dediğim gibi motoru vurdurduğum da bile ateşlemeye devam edemediği için motor çalışmıyor. Vurdurduğumda kendi hızıyla pata pata pat pat pat edip sonradan yavaşlayınca motorda duruyor. Bu kornanın ve farların düzgün çalıştığını belirtme nedenim kutup başlarında falan sıkıntı olmadığını belirtmek için idi :) Neyse en iyisi biran önce bir usta çağırayım yardımcı olan herkese teşekkür ederim ^^

Ahmanamra
10 Eylül 2014, 12:52
Geçmiş olsun . Belki değildir ama beyinden kaynaklıda olabilir sıkıntı yahut statörün üzerindeki okuyucudan. Tabi bunlarda arıza varsa buji hiç ateşleme yapmaz.He birde bu noktaya gelene kadar buji kablo bobin üçlüsünü kontrol etmelisiniz. Ama ateşleme sürekli yapmasına rağmen motor stop ediyorsa benzin nakline bak olmadı sente falan gider uzar bu mevzu :) Sen usta çağar merakın yoksa kurcalamaya.

EaréndiL
10 Eylül 2014, 13:13
Ya aslında kurcalamaya merakım var bayada kurcaladım bujilere elektrik hiç gelmiyordu işte dün rölelere giden kablolarla oynayana kadar. Sonradan oynarken nereyi düzelttiysem geri bozdum galiba zaten gene elektrik gelmez oldu bujilere :D Muhtemelen kablolarla ilgili bir sıkıntı var gibi ama birkaç gündür kurcalıyorum ilerlemeye kaydedemeyince usta çağırayım dedim artık :D teşekkür ettim.

Ahmanamra
10 Eylül 2014, 14:24
Hayırlısı olsun ozaman umarım kolayca çözülür sıkıntın.