PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yeniyim birkaç sorum olacak



hakan03
03 Eylül 2014, 02:46
merhaba arkadaşlar ben 2 hafta önce perşembe günü 350 tl ye toplama pejo motor aldım. motoruma bişeyler yapmak istiyorum ama ruhsat plaka olmadığından korkuyorum. pejo için ruhsat plaka kaç paraya çıkar ? ve de 2 zamanlı motorlar toplanıyor diye duydum ruhsat işlemlerinde sorun çıkar mı ?

zihnigonen
03 Eylül 2014, 09:49
burada iki ihtimal olabilir.
1- Mobileti sıfır alan kişi mobilete plaka/ruhsat çıkartmamıştır. bu durumda plaka/ruhsat çıkartmanız imkansızdır. ancak yasadışı bir olayda yakalanacak sonra vergi dairesi yoluyla satışa çıkacak falan anca öyle olur. bu da mümkün değil. çünkü (yanlış anlama da) 300-500 tllik bir mobilet için uğraşmazlar. ayrıca yasadışı bir işlemde başın belaya girer. yani plaka çıkartamazsın.
2- Mobileti sıfır alan kişi plaka/ruhsat çıkartmış ise;
Trafikten birisini bulup motor sahibine bir şekilde ulaşıp geçmiş cezalarını (vize, sigorta) ödeyip noter yoluyla üzerine alabilirsin. Yalnız burada bir durum var. Motorun toplandığından bahsetmişsin. Şayet toplanmış motorunun şasi numarası ve motor numarası ruhsatta yazandan farklı ise vizeden geçmeyecektir. bu durumda da (plakası olmasına rağmen) vizeden geçemediği için motorun trafiğe çıkması yasak olacaktır.
özetle sen bu sevdadan vazgeç. ya da civarında trafiğe kapalı alanlar var ise oralarda kullan.