PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik levhası ne için var!!!



FalconX
29 Ağustos 2014, 20:06
Arkadaşlar selamlar,

Bugün saat 17:45 civarları canım sıkıldı hadi bir denize gideyim dedim. Yolun bir parçası çif şerit tek yön ve bir tane 60-65 derece sağa doğru viraj var. Ayrıca yolun sağ tarafı full tepe ve ağaçlık olduğundan viraj çıkışına kadar yolun devamını göremiyoruz. Bende orda her geçerken biraz daha iyi dönmeye çalışıyorum(arkamda ve yanımda başka araç yoksa). En sola geçtim, girdim viraja tam ortasına geldim bir de ne göreyim bana sırtı dönük bir otostopçu otostop çekiyor. O an lan niye ters tarafa otostop çekiyor dememe kalmadan(bende dışarı doğru açılıp düzlüğe ulaşıcakken) beyaz bir fiesta ile kafa kafaya geldik. Kontra ile hemen kaçtım, bu arada kornaya asıldım.Aynadan bakıyorum adam fren yapıp durdu, tam bende durucaktım ki yanında kız olduğunu gördüm.(insan gibi konuşamıcamızı anladıktan sonra bastım evam ettim, çünkü bir erkekle, bayanın yada çocuğunun yanında kavga etmem) Adamla karşılaşmadan 15 metre gerisinde(adamın) tek yön levhası var. Oraya süs olsun diye konulmuyo o dimi! Velhasıl kelam siz siz olun tek yön diye rahat davranmayın sakın her an karşıdan araba çıkabilir.

Not: ben daha hızlı gitseydim yada o daha hızlı gelseydi de kafa kafaya girseydik nolurdu diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum ve sinirleniyorum.

Herkese kazasız belasız sürüşler..

zizulander
29 Ağustos 2014, 20:14
Arkadaşlar selamlar,

Velhasıl kelam siz siz olun tek yön diye rahat davranmayın sakın her an karşıdan araba çıkabilir.



Geçmiş olsun. Olaydan çıkarılacak ders budur. Zira Türkiye burası.

acayüp
29 Ağustos 2014, 20:29
Bu ülkede pronayaklık derecesinde kullanmazsanız canınız yanar. Maalesef bu böyle.
Geçmiş olsun.

shooter1
29 Ağustos 2014, 20:35
şehir içi sürat yolunda adamın biri döneceği yeri geçmiş geri geri geldiğini bir yerde trafik kuralı da neymiş

hsk
29 Ağustos 2014, 21:26
Ben istanbul da yaşıyorum levha onun ne işe yaradığını bilmeyen öyle çok şoför um diye lüx araçlara binen var ki adam kırmızı yansa geçiyor yeşil yansa geçiyor sarı yansa geçiyor yani gerisini sen düşün artık ...Geçen hastaneye gitmek için karşıya geçmeye çalışan teyzeyi ezecekdi resmen minibüs şoförünün bir tanesi hemde kırmızı yanarken kendisine !

caneroz
29 Ağustos 2014, 21:29
Burası türkiye tabi , tek yönlü yolda arabaların geldiği yönün tersine bakınca bana laf söylüyorlar bir de :P

FalconX
30 Ağustos 2014, 04:52
Bu ülkede pronayaklık derecesinde kullanmazsanız canınız yanar. Maalesef bu böyle.
Geçmiş olsun.


Geçmiş olsun. Olaydan çıkarılacak ders budur. Zira Türkiye burası.

teşekkürler arkadaşlar, aynen "malesef" ki burası Türkiye ve AEA söylediği "haklı ve ölü motorcu olmanın hiç bir anlamı olmadığını"n ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladım..

mithrelios
30 Ağustos 2014, 11:44
ülkemizdeki geçiş üstünlüğü kuralları aşağıdaki gibidir:

1) En büyük en ağır taşıt istediğini yapabilir, tüm geçiş hakkı onundur. Zira trafik paylaşılan değil itişilen bir yer olduğundan, itilmeden en fazla itebilen en fazla hakka sahip olması gerekendir.

2) Lüks arabaların hız sınırlarına ve şeritlere uyma yükümlülüğü yoktur. Kendilerinden daha ağır araçlar dışında diğer araçlara geçiş üstünlükleri vardır. Adam o kadar para vermiş, senin 3-5 liralık arabanı motorunu bekleyecek değil herhalde, malmısınız.

3) Hızlı araçların yavaş araçlara karşı geçiş üstünlüğü vardır. Yavaş araç, hız limitlerinde hatta biraz geçerek dahi gidiyor olsa arkadan hızlı araç geldiğinde, gerekirse emniyet şeridine kadar kaçmalıdır. Yoksa her türlü taciz edilmesi, selektör/yakın takip mübahtır.

Motosikletlerin önemli bir çoğunluğu görüldüğü üzere bu sıralamada genelde en altta kalır. Herkese yol vermek, tek yön yolda bile karşısından gelene yol vermek, en sağ şeritte bile sıkıştırılıp emniyet şeridinde gitmeye zorlanmak motosikletlere mecburidir.

Bu koşullarda ister bin ister binme motora kardeşim, zaten çok tehlikeli bir alet :).

acayüp
30 Ağustos 2014, 21:08
Dün sahil yolunda şerefsizin birisi bilinçli olarak üzerime sürdü.
Sinirlerim tepeme fırladı.
U dönüşü yaptım gidip saldırıcam adama o derece sinirlendim.
Döndüm giderken sağımdaki araba hiç bakmadan karşı şeridi boş görüp u dönüşü yapmak için bir anda sola kırdı direksiyorunu
Neredeyse vuruyordu hatta ben bir anlık refleksle motoru sola yatırmasam vurmuştu bile.
Yalnız can havliyle motoru nasıl sola sağa yatırdıysam sırtımın bele yakın tarafında solda bir ağrı var. Ani hareketten kramp girdi sorasında ağrısı kaldı.
Uzunlafın kısası tekrar geri döndüm.
Allah belanızı versin dedim yoluma baktım .
Yani insanlar bilerek yada bilmeyerek bizi öldürmek yada sakat bırakmak için gayretli bir çaba içerisindeler. Hangi birisini adam ediceksin.
Allah islah etsin.
Artık istanbul içinde 10 km ve üzeri yol gittiğimde hiçbirşey olmasa bile başım ağrıyor. İnsanların salaklıklarını takip etmekte zorlanıyorum. Çinki artık neredeyse herkes araç başında aptal gibi hareket ediyor.

to1ga
30 Ağustos 2014, 22:39
direksiyon sınavı diyede birşey var idiotlar bile geçebiliyor hanyyy !!