PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Yzf 125 hakkında 2-3 soru



OnurYAKUT
29 Ağustos 2014, 05:36
Öncellikle bütün motorcu arkadaşlara abilere merhaba :)

İlk motorum olan yzf r125 hakkında birkaç sorum olacak.
Geçen gün tam motorla viraja yatmışken ( kendi çapımda:) ) motor birden gaz kesti ve az daha düşüyordum daha sonra aynı şey düz yolda da yaptı. Normalde eldiven takmıyordum ve eldivenle birlikte ekipmanım tamamlanmış oldu, alışık olmadığım için farkında olmadan gaz kesmiş olabilirim daha önce başına gelen var mıdır acaba ?

Az öncede motora bindim devir saati yukarı kalktı inmesini beklerken çıt diye bir ses geldi ve motordaki tüm elektrik kesildi 1-2 kere kontak aç kapat yaptım düzeldi çalıştı buna da bir anlam veremedim.

Motorla birkaç tur atıyorum 15-20 km civarı birazda sıkıştırıyorum motoru, kontağı kapattığım zaman normalden fazla şekilde motorun içinden çat çut sesler geliyor aşırı ısınıyor uzun yola gitsem neler olacak kim bilir.

Motorun yağ değişimidir zincir yağlamasıdır ben yapıyorum, zinciri yağladıktan sonra fren tutuşu azalıyor arka frene basınca motor kaymıyor bu iyi bir şey aslında ama bazen aşırıya kaçıyor bu durum, arka fren 40-50 km kadar iptal oluyor.

Son bir soruda motorun suyu ağzına kadar dolu olmasına rağmen göstergede sürekli su ihmali ışığı diğerlerinden geç sönüyor bu nedendir

Şimdiden hepinize teşekkür ettim, iyi geceler :)

CxAnKACx
29 Ağustos 2014, 18:50
Herkese kolay gelsin iyi gunler. Benim motorum yok kardesim sorularina cevap veremicem ama benim de merak ettigim bir seyler var, yeni konu acmak istemedim.
Oncelikle ben de yeni baslicam yzf r125 almak istiyodum ancak cevremdekiler de barkin abi de bu motorun gitmedigini soyluyo ancak ayni motoru kullanan mt125'i herkes cok begeniyo (barkin abi dahil) , sen motorun gidisinden memnun musun acaba, 125lik makine bir sey beklemiyorum hiz tutkum da yok ancak mt125'le karsilastirinca ikisi de cok hosuma gidiyo ama yzf gorunusunden dolayi bi tik daha fazla:) .(ilk motorum olucak benim en az 2 sene kullanicam motoru) goren diger bilgili abilerim/ablalarim olursa da cevaplarsa sevinirim simdiden tesekkurler.

OnurYAKUT
30 Ağustos 2014, 00:21
Vallahi motorumdan çok memnunum kardeşim :) Görünüş, az yakma, dile gelir problemler çıkarmaması (10bin km yaptım şuana kadar başıma gelenler yukarıda).
Ama 2 sene bineceksen sıkılırsın bundan adım kadar eminim

serseric
30 Ağustos 2014, 00:30
Arka fren tutmamasinin nedeni zincir yaglarken diske yag geliyordur. Veya kampanaysa balata bitmistir yenisini taktirirsin ucuz birseydir. Ama ilk dedigim gibiyse gercekten problem olur ve ileride masraf cikartabilir. Onun icinden dikkat ediceksin zincir yaglarken eger diske yag gelirsede hemen orayi silip balata spreyi sikmalisiniz.(her petrolde bulabilirsin genelde 10 lira ama wurth marka bulmaya calissan daha iyi olur)