PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorla suya girdim.



hayko5
06 Ağustos 2014, 00:36
Arkadaşlar geçen gece çok fena yağmur yağdı is yerime gidiyordum göl olmuş bende kestiremedim az sandım suyu, girdim bayağı göl olmuş ilerlemeye çalıştım motor neredeyse yarıya kadar suya girdi ve aniden stop etti. Ayaklarını yere koydum dizimin hizasindaydi ittirerek görürdüm bir yandan marşa basmaya devam ettim ama yok çalışmadı is yerinin önünde cikleyi açtım marsa bastım çalışmadı acilen is yerime giriş yapmam gerekti ugrasamadim fazla o şekilde bıraktım işlerden boşluk bulunca indim tekrar cikleyi açtım bastım marsa çalıştı yaklaşık yarim saat o şekilde biraktim. Üst bas kalmadı zaten sırt cantamda her zaman için sort falan bulundururum lavabo da onları giydim ama ayakkabı su dolu terlik almak için carsiya çıkmam lazim hem o hem de motora bir şey oldu korkusu ile uğraştım neyse yarim saat bıraktıktan sonra tekrar gittim yanina kapattık cikleyi elcikten gaz vermeye devam ettim devir yinede düşmeye devam etti ve stop etti. İyice basıma ağrılar girdi öğleye doğru tekrar uğraştım ve bu defa çalıştı gidişinde de bir sorun görünmüyordu sadece çarşı da bir kaç defa stop etti ama geri çalıştı ugrastirmadan. Simdi bu motora bir şey olmusmudur servise gostereyim mi gidişin de çalışmasında su an bir şey yok olay sabah oldu ertesi sabah tekrar gozlemletecegim bir sorun çıkaracak mi diye bu aşamada yapilacak şeyler nedir.

Motor- Honda CB125E

oyunageldim
06 Ağustos 2014, 01:31
Hava filtresinden içeri su almadığı sürece kolay kolay birşey olmaz
Belliki buji piposuna su kaçmış,çalışıncada buharlaşıp uçmuş
Böyle durumlarda buji piposunu çıkarıp güzelce kurulayın

günelyildiz
06 Ağustos 2014, 02:32
Benimde basima gelmişti üstelik benim hava filtresindende içeri su girdi motor stop etti iterek cikardim sudan marsa bastim tak diye bir geldi motordan sonra tekrar bastim ses yok pedalla basayim dedim pedal basmiyor, eyvah kitlesi dedim motor dağ basinda sonra attim boşa iterek 1km kadar goturdum Yoruldum, terledim buda deneyim dedim tek marsda aldi allah bindim gaz eve.
Sonra bujiyi soktum temizledim, yagina su girmiş hemen bosalttim yenisini koydum bujiyi takmadan marsa bastim birkaç kere sonra yine yagi bosalttim tekrar yeni yağ koydum taktim bujiyi tek marsta aldi. Ertesi gün 200km yol yaptim hiçbirşey olmadi.
motor yuan çelik 100luk cup

hayko5
09 Ağustos 2014, 13:01
Hava filtresinden içeri su almadığı sürece kolay kolay birşey olmaz
Belliki buji piposuna su kaçmış,çalışıncada buharlaşıp uçmuş
Böyle durumlarda buji piposunu çıkarıp güzelce kurulayın
Buji piposunu sökemedim.

kalafatoglu
09 Ağustos 2014, 14:12
Bujiyi çıkar kurut dewam et bujiyi çıkarmak için elınle cekıyorsun cıkıyor zaten piposu