PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön Fren Diskten Ses Geliyor



gunerb
04 Ağustos 2014, 15:10
Merhaba arkadaşlar,

BMW F800R motorum var ve ön fren diskinden ses gelmeye başladı, BMW servise götürdüm ve normal dediler ama bu benim canımı sıkmaya başladı, motoru itsem bile disk sürtme sesi geliyor. Resim koyacaktım ama bir türlü yükleme yerini bulamadım.

Diskin sürtmesi normalmidir?

Teşekkürler...

hamiwi
04 Ağustos 2014, 15:13
Honda'da aynı sıkıntıyı yaşadım çok takıldım özellikle frene basarken gelen sese ama bana da normal olduğunu söylediler. Tavsiyem diğer motorlara biraz kulak ver çoğu motordan aynı ses geliyor. Bence de panik yapacak birşey yok :)

Mertcan39
04 Ağustos 2014, 15:30
diskteki balataları geri çeken birşey olmadığı için çok az sürtme yapıyor o ses bencede normaldir

dreamwalker
04 Ağustos 2014, 15:34
çıkar balataları zımparala bir süre idare eder tekrar balata yüzeyi camlaşmaya parlamaya başlar her seferinde zımpara işe yarar :-))

shooter1
04 Ağustos 2014, 15:48
eğer ses fazlaysa ilk balataları kontrol edin yine ses gelirse alt merkezdeki pistonlara bakın
böyle sorunlu çalışmadan da kaynaklanabiliyor
http://i.imgur.com/DzdPvoc.jpg

topcu197877
11 Ağustos 2014, 00:29
ben disk sesinden servise götürmüştüm adamlar diske taş kapmıştır biz bir şey yapamayız dediler. bir yerdede yağ sür demişlerdi. yağ sürdüm kesildi ama ön fren iptal bir haftaya yakın ön freni kullanamadım yağlı disk bassanda tutmuyordu.

ardacik
11 Ağustos 2014, 01:03
ben disk sesinden servise götürmüştüm adamlar diske taş kapmıştır biz bir şey yapamayız dediler. bir yerdede yağ sür demişlerdi. yağ sürdüm kesildi ama ön fren iptal bir haftaya yakın ön freni kullanamadım yağlı disk bassanda tutmuyordu.

Iyi hala hayattasin diske yag surulurmu ? Sana onu soyleyen kim ya resmen seni ölume yollamak istemis balata temizleme spreyleri var onlari bi deneyin derim

acayüp
11 Ağustos 2014, 02:42
Kaliperdeki pistonları ( üstte arkadaş resmini eklemiş ) söküp temizleyin , yüksek ihtimal sorun çözülücektir.
Bu ses blatadanmı geliyor yoksa disk , kaliperle amortisör borusu arasındaki brakete mi sürtüyor onada dikkat edin. Eğer brakete sürtüyorsa ( böyle olursa disk yüzeyinde farklılaşmadanda anlayabilirsiniz ) ön teker milini sıkıştırmaya yarayan 5 yada 6 alyen ile sıkılan bir civata var ( bmw olduğu için bu civata 30 yada 35 torks ta olabilir. ). Onu gevşetip sürttüğü yerde boşluk bırakıcak şekilde o taraftaki amortisör kolunu içeri yada dışarı iterek tekrar sıkıştırıp bırakın.
Anlatımı zor oldu . Eğer anlatamamışsam ve disk balataya değilde brakete sürtüyorsa bunu buradan yazarsanız videolu anlatım ekleyebilirim.


İlk yazacağım şeyi en sona eklim :)
Tabiki bu ses balatadan da olabilir. FArklı bir balata takınca düzelebilirde ( aynı marka aynı model farklı bir balata dahi olabilir. )
Bir süre sonra geçebilir balata biraz aşınınca.