PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çaylak: BMW Gs Adventure almak istiyorum



huseyinc
04 Ağustos 2014, 14:12
Herkese merhaba,
Forumda yeniyim, fakat yazılanları ilgiyle takip ediyorum. Yaklaşık 6-7 senedir cross ve hafif spor touring tipi motorsiketlere biniyorum. Boyum ve kilomdan dolayı (1.85-86) artık endurolara ve dolayısıyla Gs Adventure'lara ilgi duyuyorum.

Burada yazan birçok kişinin benden çok tecrübeli olduğunu bildiğim için aklıma takılan birkaç soruyu kendilerine sormak isterim.

1 - Gs Adventure ile ilgili yüzlerce sayfa yerli ve yabancı forumlarda araştırıp okudum. Kimine göre çok masraflı, kimine göre de bakımları zamanında yapıldığı sürece masraf çıkarmayacak bir makine. Hangisi daha doğru?

2 - Bir şeyde bilgi sahibi olmadığınızda malesef o işi yaptıracağınız kişiler sizi kolaylıkla kandırabiliyor. Benzin doldurmak dışında hiç bir bilgim yok ama öğrenmek istiyorum. Sizce bunu en kolay nasıl öğrenebilirim?

Tavsiyeleriniz varsa seve seve dinlerim.

Şimdiden teşekkürler

Hüseyin

erro
04 Ağustos 2014, 14:36
merhaba;

dediğiniz gibi temiz bulduktan sonra bi problem olmaz fakat periyodik değişmesi gerken parçalar ve sürpriz parçalar biraz mali açıdan problem olabilir. ama 6-7 senedir cross motora binip benzin doldurma dışında bi bilgi sahibi olmamak kötü bişey bence...

benim de elim alet tutmaz anlamam ama 2 yıllık süreçte ilk başlardakine nazaran bir arpa boy ilerde olduğumu düşünüyorum:))

hele cross motorlar daha sık ilgi ve bakım isteyen motorlar olduğu için çok daha kısa sürede baya bir bilgi ve beceri sahibi olman gerekirdi:)

onr ayaztuna
04 Ağustos 2014, 15:07
Selam kullandıgın motorlar japon motorumu bilmiyorum ama onlardan çok daha masraflı oluca kesin ayrıca şöyle bir handi kap var japon motorunu çoğu yer anlar söker takar sistem aynıdır yanlız BMW leri her usta anlamaz birkaçtane isim yapmış adamvar istanbul güngörende ibrahim usta falan biraz maliyetli diye biliyorum. İşin özü eskiye göre daha masraflı bir motorsiklet macerası yaşamaya hazır olmalısın.

alper_becker
04 Ağustos 2014, 15:25
Gs Adventure enduro değil toruing'dir zaten. Birçok kişi yanlış biliyor ve sahibinden'de bile enduro köşesine ilan veriyorlar fakat doğrusu budur, sizin ilginiz touring motosikletlere karşı başlamış, enduro değil :)

biyeybaraküs
04 Ağustos 2014, 19:41
6-7 senedir cross ve hafif spor touring tipi motorsiketlere biniyorum. Benzin doldurmak dışında hiç bir bilgim yok ama öğrenmek istiyorum :silent:

Reşit
04 Ağustos 2014, 21:16
Gs Adventure'lara ilgi duyuyorum.


Hüseyin

wFXlctYdAjQ

:P

h2rx
04 Ağustos 2014, 22:46
al gitsin, dünyaya bidaha mı gelecez :queen:

alper_becker
04 Ağustos 2014, 22:57
6-7 senedir cross ve hafif spor touring tipi motorsiketlere biniyorum. Benzin doldurmak dışında hiç bir bilgim yok ama öğrenmek istiyorum :silent:

Aynen ya ben motora başlayalı 1 sene olmadı, motoru komple söküp motorun içindeki dişlileri falan kurcaladım acaba burda ne var diye, piston segman deiştirdim. 6-7 senede heralde prof olurum bu gidişle.