PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yan sanayi konjektör freewind



telmessos
16 Temmuz 2014, 23:53
herkese selamlar uzun bir aradan sonra foruma girebildim. cbf imi sattıktan sonra bir fırsatını bulup borç harç bir tane xf 650 freewind aldım fakat başım dertten kurtulmadı diyebilirim. motorum yolda giderken bir anda gaz yememeye başlıyor ve stop ediyordu tamircim farları açarsam bu sorunun düzeleceğini söyledi. söylediği doğru çıktı ve yaklaşık 1 hafta kadar bu şekilde sağlıklı biçimde kullandım. en sonunda bir sabah çalışmadı motor tamirciyi çağırdım zar zor çalıştırdılar götürdüler. bugun gidip sorduğumda sorunun konjektörden olduğunu dengesiz voltaj yollayarak beyni aptallaştırdığını söyledi yanı kısacası konjektör değişecek dedi şimdi gelelim asıl konuya yeni konjektör 320 TL bende ne bunu ödeyecek derman kaldı ne durum soğudum resmen motordan piyasada satılan uyumlu konjektörler var bunlardan alıp kullansam sıkıntı yaşar mıyım kusura bakmayın biraz karışık yazdım..

örnek konjektör
http://www.motobakkal.com/?urun-9240-Aprilia-Derbi-Gileria-Peugeot-Piaggio-Suzuki-Vespa-Yamaha-Uyumlu-Okyami-Konjektor-Regulator.html

http://merkezyedekparca.com/detay.asp?urunid=2615&p=Suzuki%20Freewind%20Konjekt%F6r

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------

bu arada orijinal konjektörün kodu sh640d-12 bu model başka hangi motorlarda kullanılıyor bilen varsa yardımcı olabilir mi o markaların kini alabilir miyim?

DiabloIII
17 Temmuz 2014, 00:15
Bende de aynı motor var benimde konjektör sorunum olmuştu sorunu 250cc çinli choper konjektörü ile çözdüm. Daha sonra ruble civatalarını iyi sıkmadığım için statör yandı ve bende ebay dan yüksek çıkışlı statör almak zorunda kalıdım. Yüksek çıkışlı statör ile choper konjektörü çok ısındı ben su anda sanel marka konjektör kullaniyorum.Sanel konjektörü yaklaşık 40 tl ye almıştım. Adresini gönderirsen elimde kalan choper konjektörlerini
gönderebilirim kesme biçme yapmadan kullanabilirsin veya sanel konjektörün bağlantısı için yardımcı olabilirim bu arada yukrdaki konjektörlerin ikisi de uyar.

telmessos
17 Temmuz 2014, 00:32
cevabın için çok sağol kardeşim peki ben şuan direk senin dediğin sanel marka konjektörü alıp takabilirmiyim sıkıntı olurmu

DiabloIII
17 Temmuz 2014, 02:39
Direk takamazsın çunku soketler benzesine rağmen uçlar farklı. Ben herhangi bir kablo kesmeden ve ilerde geri dönüşü düşünürek bir ara kablo yaptım.
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/07/17/IMG_20140717_012330.jpg
Daha sonra ayrıntılı bi açıklama hazırlarım.
Bu arada sanel fikrini internette bmw f650 de kullanmış olan arkadaşlardan aldım. Fikir için onlara teşekkür etmek istiyorum.

acayüp
17 Temmuz 2014, 04:16
SAnel senin işi çözer. Yan sanayi çin işi almaktan daha garant. Yıllardır f 650 leri pegsoları ayakta tutan konjektördür .
Traktör ve tarla bahçe makineleri yedek parçası satan yerlerde bulunuyor. 50 tl civarında fiyatı var. Bağlantısı ile ilgili nette birçok konu bulabilirsin. Özellikle f650 konularına bak.

Sanel srr 688 olması lazım ( 685 te olabilir emin değilim )

DiabloIII
18 Temmuz 2014, 02:22
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/07/18/EkranAlnts90691.jpg
Resimdeki orijinal regülatör. Alttaki 3 sokete statörden gelen 3 adet sarı kablo bağlaniyor.
Üstteki R yazan sokete akünün + kutbu diğerine de eksi kutubu bağlaniyor.
http://www.sanel.com.tr/images/Baglanti-semalari/ragulator5.jpghttp://www.sanel.com.tr/images/Urunler/Regulatorler/SRR685.jpg

Bu resimde ise sanel ssr 685 var.
G ve R yazan uçlara statörden gelen 3 sarı kablo bağlanıyor.
Aküden gelen kırmızı kablo +B yazan uca.
Sanel in dış gövdesine temas eden bir kabloyu orijinal soketteki siyah beyaz kablonun olduğu uca.(Aslında dış gövde saşeye temas ettiği için bağlamaya gerek yok ama olsun.)
Ve en zoru kontak açık iken elektrik gelen bir yerden elektrik alıp C yazan uca bağlanacak.

Bu arada tekrar hatırlatayım çinli 250cc choperların konjektörlerini hiç kesip biçmeden aylarca kullandım.
Başka bir sebep ile statörüm yanıp orjinal olmayan daha fazla çıkış sağğlayan statör taktığım için choper konjektörünü çıkarmak zorunda kaldım.