PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial 125 Zn Lastik ve Birkaç Soru



hazarozan
21 Mayıs 2014, 13:05
Merhaba Arkadaşlar,

Bu bizim minik canavar minion 8.500 km'ye yaklaştı, ve geç kalmış olsamda yaza hazırlamak istiyorum

1) Osiris ile servise gittiğimizde motul yağ önermişti, bu yağı kullanıp performansından memnun kalan varmıdır? Mondial'ın orjinal yağını kullandığım zaman sabahlar içeriden farklı sesler duymaya başladım, bu konu aciliyeti var gibi.

2) Karbüratör - Sübab ayarını yaptırabileceğim anadolu yakasında iyi bir usta varmıdır.

3) En önemli konu ise, kışın performansına hasta kaldığım, yağmurda çamurda beni rezil etmeyen lastikler, yazın asfaltta stunt yapmama sebep oluyor. Dün öğlen vaktinde,ışıklarda yaklaşık 7-8 Metre yan yan kayarak gittim, allahtan bisikletten tecrübe var düşmedim :D, Acaba lastikleri bu şekilde bırakıp stuntmu çalışsam :cherry:. Yazın beni rezil etmeyecek, asfalta deli gibi yapışacak bir lastik önerebilirseniz sevinirim. Kışın yine bu lastiklerimi kullanacağım (3.50-10)

Kaangngr
21 Mayıs 2014, 13:15
Bu motor benim ilk göz ağrım. Bundan aldığım zevki başka motordan alamam. Motordan anlamadığım zamanlardı bizim tamirciye bırakırdım artık bişeyler yapardı. Yağ olarak castrol koy. Lastik olarak uygun fiyatlı sava bak ebatları uygun olan varsa al derim. Michelinle aynı kalitede.

mustang53
21 Mayıs 2014, 13:28
Merhaba aynı motordan bendede var 15bine yaklaştı valla serviste ne yağ koyduklarını bilmiyorum ama 2 ay önce michelin lastik aldım sanırım 2si 200lira gibi bişey tuttu 4 mevsim kullanılabiliyor çok memnunum...

hazarozan
21 Mayıs 2014, 13:44
Teşekkürler cevaplar için,

Lastik konusu MICHELIN SM100 olarak gözüküyor sanırım :D

Karbüratör Sübab'a da bir çözüm bulsak güzel olucak :D

mustang53
21 Mayıs 2014, 13:50
Valla ben Avrupa yakasındayım çok iyi usta bir türlü bulamadım en son avcılar atılgan motora götürüyorum ne derlerse tamam diyorum :)
bide bişey soracağım bizim fıstıkla trafiğe çıkıyor musun?? her e-5 e çıkışımda adrenalin yaşıyorum çok sıkıştırıyorlar vede motorda rüzgarda çok sallanıyor...

hazarozan
21 Mayıs 2014, 14:39
Evet, TEM hariç her türlü trafiğe çıkıyorum. Önemli olan kendini de trafikten saymak. Şeridi ortalarsan sıkıntı çıkacağını pek sanmıyorum. Yani genelde sabahları atraksiyon yaşıyorum, çünkü ben dahil sanıyorumki hiçkimse uyanamamış oluyor. Sabah uyuşukluğumdan akıcı bir şekilde kullanıyorum, önüme kırana sinirlenmeye halimde olmuyor. Eğer trafik varsa en sol şeridin sol tarafını kullanıyorum 20-30 değişen hızlarda, trafik akıcı ise düzgün kullanan ani fren yapmayan bir aracı 20-30 metre geriden takip ediyorum. Birde yol bisikletçisi olduğum için, trafikte kullanmaya alışkınım. E5'deyken de araç lastiklerinin yol şeritlerine olan paralelliğine bakıyorum. Sapma görürsem ve sağda solda katılım yada çıkış yoksa kornayla uyarıyorum. Sanki büyük motor kullanıyormuş gibi kullanıyorum araba gibi. Işıklarda vs kenara geçimde araçlara yol verim gibi düşünmüyorum. Mesela dün beşiktaş'dan gümüşsuyuna bağlanan sapakta araçların arasından ilerliyordum. ZN değilde fiddle vardı, oda küçük. 2 Araç ben geçebileyim diye aynasını kapattı. Çok duygulandım :D

Yani sıkıştırma her yerde oluyor, sadece E5te sahilde vs değil. Önemli olan trafiği süzebilmek, ne kadar becerebiliyorsak artık. ZN ile 4500 km yaptım, bir kere E5'te arkamdaki kurye motorcusunun yakın takibi yüzünden olması muhtemel kaza haricinde bir şey olmadı çok şükür.