PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : amortisör hakkında bilgili arkadaşlardan yardım :)



kyagmur
08 Mayıs 2014, 13:04
arkadaşlar merhaba , 2 hafta oldu mondial 150mg king modelini alalı. şu anlık herşey normal gidiyor lakin ön amatisörlerden çok şikayetçiyim en ufak bir kasisde tak diye avuçlarıma vuruyor çok zayıf. sizce başka bir motosikletin amatisörü ile değişim yapılıp düzeltilebilirmi bu sorun yani uyarmı,uyarsa marka model öğrenebilirmiyim?

cbfsalih
09 Mayıs 2014, 01:18
amörtisör yagını kaliteli bi markanın kalın olması şartıyla değişin bence sorun düzelecekdir.cok zayıfdan kastınız kemik gbi sertmi yoksa çok yumuşak olupda dibine kadar iniptemi vuruyor burasıda önemli :)

kyagmur
09 Mayıs 2014, 10:19
çok yumuşak ewet ufak bir yükseltide tak diye elime vuruyor, yağ olayı ile inşallah çözülür. peki yağını kendim değiştirebilirmiyim zormudur

serkanADH13
09 Mayıs 2014, 10:40
her amortisör borusunun içine 5'er çorba kaşığı amortisör yağı ekleyin ve tekrar deneyim,
her iki tarafada aynı ölçü olmalı,
fazla koyarsan esnemez,

acayüp
09 Mayıs 2014, 11:42
Önce içindeki yağları boşaltıp , orjinal ölçüsünde kaliteli bir yağla değiştirin. Yine memnun kalmazsanız 25 er gr ekleyip deneyin .
Çok sert yaparsanız ön frende sıkıntı olur. Çabuk kaymaya başlar. Her yağ eklemede freninizide kontrol edin.
Yine sert olursa önde zıplama yapıp bozuk zemindeki yol tutuşunu kaybeder.

Syanur
09 Mayıs 2014, 11:54
her amortisör borusunun içine 5'er çorba kaşığı amortisör yağı ekleyin ve tekrar deneyim,
her iki tarafada aynı ölçü olmalı,
fazla koyarsan esnemez,

Keçeleri patlatma ihtimali de var. Bence yayınız çok yumuşak. Ya sert bir yay ile değiştirin yada araya bir parça koyarak yayı sıkıştırıp sertleştirin.

kyagmur
09 Mayıs 2014, 13:20
wowww teşekkürler arkadaşlar hepsini deneyeceğim dicem yapamam ben bu işi galiba, en iyisi servise götürüp gelişmeleri size bildirmek

Syanur
09 Mayıs 2014, 15:08
Bir de başka bir motor bul, aynısından. Eğer onlar senin motor kadar yumuşak değilse arkadaşların dediği gibi yağ eksiğin olma ihtimali yüksek. Ama tüm modeller aynı şekilde yumuşaksa çok büyük ihtimalle yayınız çok yumuşaktır. Sonuçta fabrika yanlış yay(fazla yumuşak) terih etmiş olabilir ama tüm modellere eksik yağ koymuş olamaz diye düşünüyorum.