PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : başınızdan geçmiştir yardım edin



deprogadias
13 Nisan 2014, 22:25
Herkese iyi akşamlar öncelikle. Bu durum bi çok motor sevdalısının başına gelmiştir. Nasıl üstesinden geldiniz nasıl atlattınız bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Motor benim için bi taşıt veya bi hobi değil. Hayatımın bi parçası. Sanki beni ben yapan tek varlık. Değerini bendeki yerini anlatamam. Fakat ailem motora inanılmaz karşı. Çevremiz motorcu dolu ve aralarından sadece ikisi üçü düşüp kolunu bacağını kırdı diye onları örnek göstererek karşı çıkıyolar. Aktif olarak kullanıyorum arkadaşlarımdan alıp. Ehliyetimde var ama bir türlü kendi motorumu almaya ikna edemiyorum. Sizdende olmuştur annesi babası karşı çıkan karısı sevgilisi karşı çıkan. Bu durumu nasıl onlara kabul ettirdiniz nasıl üstesinden geldiniz? Nasıl bi yol izleyip kabul ettirebilirim sizce ne yapmam gerekir? Bu aile sorunsalı şuan hayatımdaki en büyük sorunum en büyük sıkıntım diyebilirim. Yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim hepinize.

caneroz
13 Nisan 2014, 22:29
evden kaç :flower:

deprogadias
13 Nisan 2014, 22:32
evden kaç :flower:
Girme kanıma o son çare :D

shooter1
13 Nisan 2014, 22:37
parayı ayarla,motoru al, sonra ailenin yanına git

kotucocuk13
13 Nisan 2014, 22:38
valla benimde basımda vardı o bela gerci kaza yaptıktan sonra tekrar basladılar tek yapman gereken al ve kullan ehliyetinde varmıs zaten ekipmanlarını giy al motoru gotur eve ben bu sekilde almıstım motoru kaza yaptım simdi motor alamıyorum maddiyattan dolayı annem cok karsı motora ama iyice alıstırdım gecenlerde oturduk annemle internetten kask baktık sadece arada napcan motoru seni yolda bulmadım diyo tek cevabım bende özgürlügümü yolda bırakmadım yola devam diyorum bakıs atıyo gelip geciyo sıkıntı olmaz he belki bir hafta laf yersin ailenin huyuna baglı o da duymazdan gel özgürlügün tadını cıkar simdiden tekerin duz bassın :)

eLated.*
13 Nisan 2014, 22:38
İlk önce ekipmanlarını dizmeye başla. Hepsini topladığında karşılarına giyip çık bakın nasıl güzelmi de. Sonra küçük bir motor çek kapının önüne onu ara sıra kullanmaya başla. Hatta aldığını gösterip 1-2 tur bindirip onlarıda gezdir. Hoşlarına gidecek büyük ihtimal. Bu arada ekipmanlarını topladığında göster bak bu ne kadar sert köprüden atsan bişey olmaz vs. vs. diye sürekli sayıkla. En sonunda kendileride binmek isteyecektir :) :) Başarılar!.

CarpeDiems
13 Nisan 2014, 22:40
İyi akşamlar :)
Aynı sorunu bende yaşamıştım bizim ailedede motorcu var kafasını bacağını kıran bende baya sıkıntı çektim kabullendirmekte :pale:
Bu aşamayı motosikletin bütün avantajlarını sayarak aileni ikna ettirebilirsin( Benzin, vergi vs. vs. gibi) . Oda olmazsa son şansını reşitlikten girip kendi kazancınla alacağını söyleyebilirsin.

Ama ailelerin endişelerine hak vermek lazım Motorunu sürerken tüm sevenlerinide düşünmen dileğiyle :cat:

YouSuffer
13 Nisan 2014, 22:53
sürekli ne kadar istediğini anlat. Ben temmuzda alıcam mesela gittim kask eldiven mont aldım gösterdim. Görünce laf etselerde ciddiyetimi önlemlerimi anladılar. Ehliyete yazıldıgımı söyledim laf etmediler. Hatta cbr 125 alıcam başlangıç motorundan sonra annem direk verıyım parasını al bile dedi laf arasında tabi kendi paramla alıcagımdan ve cbr 125 e sonradan geçiceğimden kabul etmedim. Ara ara laf ediyorlar ama elbet kabulleniyorlar ciddiyetini aldıklarını görünce. Eğer böyle olmazsa full ekipman motorla gıt kapıya evlatlıktan reddetmezler destekde çıkmazlar kabullenirler.

yzerman
13 Nisan 2014, 23:03
selamlar,
100 lük bir scooter alınır.çarşıya,pazara,spora,postaneye giderken ..diye açıklaması yapılır.bir süre hevesimi alayım mahalle arasında , sonra satarım diye de cilası yapılır.ilk sefer bu düzene uyulur,sonra ufak ufak motosikletli olma fikrine aile alışır.önemli olan burada motosikleti eve sokabilmektir.bunu yaparken de sevimli,şirin mi şirin ,kedi yavrusu gibi bir scooter tercih edilir.sonra o kedi yavrusu yavaş yavaş büyür:cat:

CarpeDiems
13 Nisan 2014, 23:18
selamlar,
100 lük bir scooter alınır.çarşıya,pazara,spora,postaneye giderken ..diye açıklaması yapılır.bir süre hevesimi alayım mahalle arasında , sonra satarım diye de cilası yapılır.ilk sefer bu düzene uyulur,sonra ufak ufak motosikletli olma fikrine aile alışır.önemli olan burada motosikleti eve sokabilmektir.bunu yaparken de sevimli,şirin mi şirin ,kedi yavrusu gibi bir scooter tercih edilir.sonra o kedi yavrusu yavaş yavaş büyür:cat:

Adam MİT ajanı gibi plan proje ayarlamış bize oturup izlemek düşer :flower:

Baraza
14 Nisan 2014, 01:07
Kararlılık,ehliyet,full ekipman,motoru almadan önce alman çok önemli bu arada...Pc masaüstü motosiklet resimleri,ve alabilirsen küçük oyuncak motosikletler .. :cherry:

azizsele
14 Nisan 2014, 02:17
otur salonun ortasına üstünü başını yırta yırta sümüğünü çeke çeke ağla sonra kolunla iyice yüzüne bulaştır sümüğü:) şaka bir yana tüm güvenlik tedbirlerini al ve ailenin güvenini sağlamak için elinden geleni yap sonra da izah et... "bu benim kararım tüm güvelik tedbirlerini aldım motoru da şu tarihte alıcam. " de... ve dediğini de yap

deprogadias
14 Nisan 2014, 02:25
Hepinize teşekkür ederim dikkate alıcam hepsini teker teker :)

emrecenk
14 Nisan 2014, 03:01
ben istemeden babam almıştı dukkana mondial 125mt otomatik daha 6. sınıfdayım onu kacırırken fılan oyle surerken kendı de carsıya gıt demeye basladı lıseyi başka bır ılce de okudum motorla gıttım geldım.ehlıyetsız bındım ama baya sure yasım dolar dolmaz ehliyetımı aldım bı yaz ayın da o kdar sene yuku mu ceken motor denıze gıderken yandı :( sonra bı cg aldı yıne dalaman da bınmek ıcın kendıme.unıversıteye kazandım 1 sene motorsuz kaldım dayanamadım motoru ızınsız atladım geldım mugladan manısaya 100 luk motorla sonra onu 150 lık yaptım bı kaç modıfıkasyon cafe racer a cevırmeye çalıştım http://imageshack.com/a/img845/1441/1rle.jpg ortaya da bu cıktı yanı hersey senın elın de sen ne kadar cok ıstersen onlar o kadar çok çaresiz kalırlar yeterkı benım gıbı yaramaz olma :)

ugurcan88
14 Nisan 2014, 10:20
ben de aynı problemleri yaşamıştım... özellikle babamın "seni evlatlıktan reddederim" tarzı cümlelerine rağmen gittim aldım... bir kaç ay sonra yanlarına gittiğimde baktım babam anahtarı istiyor :) çok beğenmiş 2 tur atacakmış... debriyajı gazı freni gösterdikten sonra turunu attı geldi :) "ikinci viteste bırak beni gidecem diyor" demeye başladı... hasta bu adam :)

mystic80
14 Nisan 2014, 12:17
Ailem motora karşı değil babam 30 yıldır motor kullanıyo annem ise artçı vaziyette babam hergün annem ile çoğu haftasonu nc700sa ile gezerler ancak benim motor almamı istemiyorlar. Hocam sen gel de bu işi çöz. 21-22 sinde hondanın eğitimine gidiyorum.

enxdesign
14 Nisan 2014, 12:41
Aldığın gazetenin üçüncü sayfasındaki ölümleri üstüne basa basa oku. Televizyondaki kaza ve ölüm haberlerini izlet. Bulunduğun yerin yerel sitesine girip kazaları takip et ve ailenle paylaş.

Ölümün sadece motosiklet üzerinde gerçekleşmediğini bilsinler. Muhtemelen otobüste yolculuk yaparken ki ölme ihtimalin, motor kazası yapıpta ölme ihtimaline oranla daha yüksektir.

çağın
14 Nisan 2014, 13:26
Galiba herkesin derdi aynı. Aslın da bu yaşa pek bakmıyor. Genç yaşlısı fark etmiyor. Bir seveniniz varsa ve motosiklete ön yargılı ise sonuç hep aynı.
Babalar evlatlıktan reddeder. Anneler bakış atar, kızar... Ben 20 li yaşlarımda babam HOG üyesi idi. Anlayacağınız devamlı motorsikletin üzerinde gezen bir apaçiydi. Sonralarında bir gün kaza yapınca ve hayat şartları da zorlaşınca motorsiklet olayına ara vermek zorunda kaldı. O günlerde motorsiklet ile ilgili tek merakım aletin mekaniğine ve üzerinde ki parçaların güzelliğine odaklanıyordum. Zaman geçince birde şunun sürme zevkine varalım dedik ancak bir anda aile ortamında istenmeyen çocuk durumuna geldik. Her ne kadar bu zevki yaşamış olan ailemin benim bu zevki yaşama isteğime engel olma çalışmaları sonucu bir süre ciddi kavgalar, soğukluklar girmesine rağmen yeni yeni durumu anlamaya ve alışmaya başladılar.
Bende bir üye arkadaşımızın dediği gibi birgün kuzenim vasıtası ile ABD den bir kask aldım ve şirketin ortasına koydum. Tabi ilk andaki ifadeleri tahmin edersiniz. Sonrasında ofisin belli başlı noktalarına DİECAST ler, resimler yerleştirerek bu durumu onlara anlatmaya çalıştım. Şu an bir motosikletim yok (maddi durumlardan ötürü)ancak yaşadığım bu süreç biraz çetrefilli olmasına rağmen herkes biliyor ki ilk fırsatta bu herif bu motoru alacak ve bize sormadan kullanmaya başlayacak fikrine sahip oldular.
Herkesin bahanesi aynıdır. "Sana güveniyoruz ama dışarıdakilere güvenmiyoruz". Bakın haklı olabilirler, belki ileride çocuklarımıza aynı baskıyı bizde yapabiliriz. Bunu düşünerek hareket edin ve ailenizi ona göre yargılayın. Kızmayın, küsmeyin. Bu bir hobi değildir. Bu sizin hayata bakışınızı, hayattan zevk alam şeklinizi gösterir. Unutmayın ki aileler hiçbir zaman çocuklarının üzülmesini istemezler. Yaşınız genç yada yaşlı olsun, özgürlüğünüzü almış yada almamış olun bu sonuç hiçbir zaman değişmez.
Barkın nın bir lafı vardı, ONAY BEKLEMEYİN BU İŞTE ONAYI AİLEDEN ALAMAZSINIZ diye. Çok doğru onay beklerseniz beklersiniz.
Unutmadan eğer motor kullanan ve apaçilik sevdası olan arkadaşlarınızı ailenizle yan yana getirmeyin. Saklayın onları en azından motoru alana kadar.
Herkesin istediği şekilde hayattan zevk alması dileğimle, AÇIN GAZI, HAYATA BİR KERE GELİYORSUN NE İSTİYORSAN ONU YAP.
Uzun oldu ama bu konuda bende baya dolmuşum anlaşılan.:)

baris21
14 Nisan 2014, 13:43
ben yaptıgım seyi anlatayım.babam aşırı karsıydı rahmetli.alırsan içindekı benzınle yakarım dıyodu.bende 2006 da dogum gunumde gıttım aldım garaja koydum neyse annem zor bela ıkna..oturduk babayı bekliyoruz baba gelir anne derki oğlun motor almış..motorda cok az benzin var..(hanii yanacakya).:D cıktık babam motoru gordü dogum gunu hedıyesı aldım dedim kendime deyince...çıt yok ıcerı gırdık ,tek lafı kaza yapınca beni arama...:queen:....1 ay sonra nasıl calısıyo viteslimi bu....:D

deprogadias
14 Nisan 2014, 18:03
Hepinize çok teşekkür ederim. Bütün yazılanlar teker teker aklımda. Bi şekilde halletmeye çalışıcam artık. Beni engelleyen annemden çok babam. Otobüs şoförü taksici gibi işler yaptı hep. Adamın hayatı yollarda geçti. "Yollarda neler görüyorum haberin yok. ben ölmeden alamazsın alırsan da yakarım" dan başka bişey çıkmıyo ağzından. Bayağı ters ve sinirli yapısı var. Biraz ayarsız kısacası. Gerçekten söylediğini yapma ihtimali yüksek o yüzden çekiniyorum açıkçası.

kngsze
14 Nisan 2014, 18:08
Hepinize çok teşekkür ederim. Bütün yazılanlar teker teker aklımda. Bi şekilde halletmeye çalışıcam artık. Beni engelleyen annemden çok babam. Otobüs şoförü taksici gibi işler yaptı hep. Adamın hayatı yollarda geçti. "Yollarda neler görüyorum haberin yok. ben ölmeden alamazsın alırsan da yakarım" dan başka bişey çıkmıyo ağzından. Bayağı ters ve sinirli yapısı var. Biraz ayarsız kısacası. Gerçekten söylediğini yapma ihtimali yüksek o yüzden çekiniyorum açıkçası.


Benim babamda taksici,ilk alırken baya karşı çıktı.
Gizliden gizliye ehliyeti hallettim,sonra yaşım tutmadığından dolayı motoru onun üstüne almamız gerekiyordu.
Geldi öğleden sonra işyerimden aldı noter işlerini hallettik sigortasını kestirdi ,'dikkat et 'diye de ekledi :)

Biraz damardan girmeni ve aşırı ısrarcıdan ziyade uzun soluklu ısrarcılık tekniğini kullanmanı tavsiye ederim :mrgreen:

deprogadias
14 Nisan 2014, 18:56
Benim kadar uzun soluklu bamda taksici,ilk alırken baya karşı çıktı.
Gizliden gizliye ehliyeti hallettim,sonra yaşım tutmadığından dolayı motoru onun üstüne almamız gerekiyordu.
Geldi öğleden sonra işyerimden aldı noter işlerini hallettik sigortasını kestirdi ,'dikkat et 'diye de ekledi :)

Biraz damardan girmeni ve aşırı ısrarcıdan ziyade uzun soluklu ısrarcılık tekniğini kullanmanı tavsiye ederim :mrgreen:

Sen baba anlayışlıymış :) o kadar uzun soluklu bi ısrarcılık ki anlatamam. Küçük çocuklar polis olcam pilot olcam derler ya bana sorduklarında motor alcam motorcu olcam ben büyüyünce diyen bi tipim :D yeni yeni heves etmişliğim yok yani motora kendimi bildim bileli söylüyorum ama çocukluğumdan beri aynı tepki hiç değişmedi :/