PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Göstergedeki herşey ve gidon düğmeleri gidip geliyor !!



gokayugur
12 Nisan 2014, 18:50
Herkese selamlar...

SYM Joyride 200 (2008) motosikletim var. Göstergede hız, devir saati ve hararet göstergesi manuel (ibreli), odometre saat ve yakıt durumu dijital. Geçen gün yolda hareket halindeyken önce dijital ekran titrer gibi gidip gidip geldi. Derken tamamen gitti ve diğer ibreli göstergeler takılı kaldı. Sonra kenara çekip motoru durdurdum. Anahtarı çıkartıp tekrar takıp açtım göstergeler geldi. (çalıştı) ateşlemeye basar basmaz tık dedi ve yine gitti. Akü bitti sandım. Sele altında direkt aküden gelen hatta bağlı led aydınlatma var, açtım çalışıyor parıl parıl. Ayak marşı ile tek denemede hemen çalıştı motor ve göstergeler geri geldi. Anlam veremedim.

Daha sonra gözlemlediğimde yine arada göstergeler gidip geliyor bu esnada sinyal korna far hiç biri çalışmıyor. Bir gün sonra işe giderken baktım hiç problem yok, anahtarı açınca tüm ibreler herşey çalıştı, elektrik marşı motoru çalıştırdı falan... İşyerinin kapalı otoparkına girdiğimde karanlıkta farkettim gösterge ışıkları motor gürültüsü ile paralel dalgalanıyor. Motor vır vır vır vır yaptıkça ışıkların parlaklığıda aynı tempoda dalgalanıyor. Sağ kütükteki start stop (kırmızı düğme) ile motoru stop edince yine tüm gösterge gitti (Anahtar ON konumunda). Olaya bir anlam veremedim.

En son geçenlerde 4 lü flaşör bağlantısı yapmıştım motora, ondan sonra başladı bu sıkıntı. Onu da sağ kütükteki sinyal kablosundan hat çekerek yaptım. Ek yerlerini elektrik bantı ile sarmıştım.

Sorun ne olabir ustalar?

ilkerabi
12 Nisan 2014, 20:20
1.Ek yaptığın yerdeki bantlar soyulmuşşş.
2.Aküden panele gelen + uç kopuk/veya kırık..
olabilir..

gokayugur
12 Nisan 2014, 21:56
hmmm gündüz gözü ile yarın tekrar bir kontrol edeyim ek yerleri o zaman

Mertcan39
12 Nisan 2014, 22:09
ya bir şase var yada bir yerde temassızlık var sorun bunlar olabilir akü kutup başı sıkımı bbnm birkez başıma gelmişti

ercan_wrc
12 Nisan 2014, 22:31
konjektör aküyü şarj etmiyor olabilir akü bekleyince kendini biraz topluyor ve çalışyor. zincirin oradan konjektöre giden kablolara bak zincir değip kabloyu sıyırmış olabilir ( tecrübeyle sabittir. )

gokayugur
19 Nisan 2014, 23:27
Sorun akü kutup başındaymış, civatası gevşemiş, düzeltildi. :)

acayüp
19 Nisan 2014, 23:32
Kutu basi demek icin girdim bende . :)
İcerigi bile okumadim acikcasi basliktan belli