PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fikir verebilir misiniz arkadaşlar??



OokareenoO
12 Nisan 2014, 06:08
Tanışma bölümüne de yazdığım mesajı buraya kopyalıyorum arkadaşlar daha fazla yardım bulabileceğimi düşündüm. Teşekkürler şimdiden.
Yamaha r15 bakmıştım arkadaşlar ilk olarak. Benim ilk motorum olacak çok fazla da anlamıyorum alırken nelere bakmalıyım.
Altın elbiseli adamıda dinledim :/ dinlemesem bir daha iyi olacak gibi :D zamanım var almak için , zaman buldukça araştırıyorum, araştırdıkça kafam karıştı. Hiç sevmiyorum o yüzden araştırmayı her detayına takılıyorum, sonrada kendime kızıyorum !!!
ilk baktığım r15 ti 150 cc 17 beygirlik fiyatları uygun hatta bir tanesi çok çok uygun . Eşimde o fiyatı görünce daha fazla vermek istemiyor haliyle ilk motor olacağı için. Yamaha 125 ler de 125 cc motor 15 beygir var ama fiyatlar r 15 ten daha yüksek!!! Şimdi anlamadım ben, kasa aynı motor daha büyük ama daha ucuz neden ??? Bu konudada hiç bilgimiz olmadığı için internetten motor almak istemedi eşim, bende güvenemiyorum açıkcası sorunu var mıdır bilemiyoruz. Genel olarak R15 tutulmadı da mı daha ucuz yoksa bir sorunu mu var kafamı kurcalıyor birincisi, ikincisi bulunduğumuz yerde tek r15 baktığımızdı o da satılmış görebileceğimiz bir örnek kalmadı :( r125 te yok aynı şekilde.
Yamaha fiyatlarından aklım karışınca başka marka modellere bakmaya başladım anladığım kadarıyla Honda sağlam ve güvenilir fakat fiyatları yüksek , ayrıca dik oturuş tarzı da pek hoşuma gitmedi görüşünde ( ben denemedim tabi ) ben biraz daha racing modeline alışmak istiyorum. Örnek Honda gene yok yakınlarda !!
Hyosung 250r çok büyük kalıplı görünüyor abartı olur diye düşünüyorum kaldıramayabilirim fiyatları 4-5 bin civarında :/
Megelli 250 fiyatları üç bin civarı hani belki fiyatını kabul ettirebilirim ama motorunun çok güzel olduğu( üzülerek söylüyorum) titreşiminin fazla olduğundan , devir göstergesinin bir oraya bir buraya oynadığından, frenlerinin zayıflığından üstüne birde tekerlerinin kötü olduğunu söylemişler:( ilk olacağı için de kendimi daha güvende hissetmek isterim .
Yani sonuç olarak ; bulunduğum yerde ikinci eli yok bu motorların hiç birinin (sıfırına bakabilir miyiz bilmiyorum ama ) deneme şansım baya az . Kursta eğitim veriyorlarmış, (eşimin hiç merakı yoktu ama bende alabilirim dedi dün. ) çok uzadı özür diliyorum. Kafam karman çorman oldu. Hiç br fikrim yok şuan . Fiyatlar aman aman değil belki Türkiye'ye göre tamam ama dediğim gibi eşim 2 bin fiyatı gördükten sonra 3 belki tamm ama 3 ten yukarı imkanı yok almaz. Ikimizde alacak olursak (ikiye katlıcaz birde ekipmanlar yok daha işin içinde )
Şuan ilk baştakinden daha çok yardıma ihtiyacım var . Ne yapmalıyım ?????
R15i körlemesine alıp kullanayım mı yoksa eşimi ikna edip başka motora mı yönleniyim??

__redandblac
12 Nisan 2014, 08:23
yamaha iyidir. r125 de iyidir.17 bin km old tık demedi

OokareenoO
14 Nisan 2014, 06:21
Redanblac teşekkürler.

OFG
14 Nisan 2014, 06:57
Japon diyorum başka birşey demiyorum :)