PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor alırken neye dikkat edilir ?



Pilotemre
11 Nisan 2014, 01:21
Arkadaşlar merhabalar foruma henüz katıldım istanbula yeni taşındım bir motor almak istiyorum ancak bu konuda hiçbir bilgim yok. İlk motorum olucak mesela bir sitede motoru gördük bu motoru görmeye ustaylamı gitmek gerekir veya bir servisde görüşmek gerekir satıcıyla. İyi motoru nasıl Anlarız satış işlemleri nasıl oluyor. Sorularım çok saçma gelebilir ancak inanın motorla ilgili olan tek şeyim ehliyetim. Bu arada almak istediğim motor hyosung veya megelli250r yardımcı olacagınızdan eminim teşekkürler.

][K][LA][S][
11 Nisan 2014, 01:25
SLM istanbulun neresine taşındın : motorun ciğerine bak yag akma varmı kilometre ne durumda kazası varmı motoru sür şasede yamukluk varmı motor sesini dinle kulağa hoş geliyormu (zaten sıkıntı olursa motorda sesi kötügelir) şimdiden hayırlı olsun.

ceymier
11 Nisan 2014, 01:27
Ben 1 Ay Arastirdim Ve cBr 125 Aldim
Megelli Alma Nedenmi ???
Motor Ejseksiyonu bozuk Bu Bir
Titresim Var Eger Masaj İçin Alacaksan Al Fakat Cocugun Olmaz diyorlar Bu iki
Bildigin Plastik Parcasi Dandik Bir Motor İngiliz Mali felanda Degil İngilterede Bir Ofis Acmislar 10 kere mail attim 1 kere donus yapmadilar
bari donus yapmiyorsun otomatik mail acta cevap versin oda yok...
Gosterge Paneli Takilma yapiyormus...
gtr250 Guzel Diyorlar ARastirdim da kullanmadim...
250 motorla basla diyorum
125 basladim otobanda moralim bozuluyor
megelli alacaktim vazgectim

Pilotemre
11 Nisan 2014, 01:28
Avrupa yakasındayım. Hocam motoru ilk defa ehliyet sınavında sürmüştüm oda uzun yıllar önce. Aslında biri olsa bu işten anlayan çok iyi olur benim için çünkü bana bisikleti race diye satabilirler.

siptar23
11 Nisan 2014, 01:29
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/129320-kelepir-megelli-buldum.html
Megelli buradan bak.

Anlayan biri ile gitmen daha iyidir, km düşürürler, egzost değişiktir, ayna yoktur, plaka yamuktur, bu kişilerden uzak dur.

Pilotemre
11 Nisan 2014, 01:30
Bende 250 lik istiyorum birazda görüntü olsun diyorum megelli için çok kötü yorumların yanında iyilerde var ama hyosung kanuni falan dediler onuda cok anlamadm

siptar23
11 Nisan 2014, 01:33
Öncelik olarak.
Ekipmanlarını alman tavsiye edilir, sonra motosiklet arayışına geçersin.
ve ne tarz motosikletten hoşlandığın da önemli.

ceymier
11 Nisan 2014, 01:34
Alıntıdır Yardimci Olacagini Umuyorum


Motorsiklet almadan önce büyük çoğunluğun yaptığı gibi aynı klassmandaki motorları bi karşılaştırdım. 250CC motor istiyordum.


Yüksek kalite olarak karşıma 3 alternatif çıktı


Suzuki inazuma 250

Kawazaki Ninja 250

Honda CBR 250R


Çok uzatmıcam. Gittim honda aldım, Nedenlerine gelince :


inazuma bir naked motordu ve çok rüzgar yemek istemedim ve yeni bir motordu ve eksikleri bilinmiyordu, gerçi sonradan farkettim on numara bir motordur kendisi. Ama ben ne yaptım. direk eledim onu.


bir çokları gibi Ninja 250 ve CBR 250R arasında kaldım. 2 si de kendine göre seksi motorlardı.Ninja accık daha şişman gibiydi, çift silindirdi birde. uzun bir süre ninja üzerinde kaldım Ancak ticaret de yapan birisi olarak direk şunu sorguluyordum Ninjanın sıfırı 13bin küsür TL 2. eli ise 10-9 bandında, honda ise sıfırı 10500 adamlar 2. elini öldürmedilerse motoru 9 un altına satmıyorlardı. ve sahibinden de favori attığım motorlar çatır çatır kayboluyordu. Bu durum beni bi kıllandırdı. Daha bi derinlemesine inceleme kararı aldım bende.


çift silindirle tek in farkına bakarak başladım önce.Derlediğim bilgiler dahilinde. Çift silindirli olması Ninja'ya1000 devir daha fazla çevirip son hızda bir + 10 km avantajı sağlıyordu ama arabada bile 140 ı geçince 4 atmaya başladığım için motorda o hızlara zapır zapır çıkacağımı zannetmiyordum. Bir de titreşim daha az oluyormuş, çift silindirde, Titreşim dediysek tek silindir de öyle darbeli matkap gibi seleden delme girişimine girişmiyor şimdiden onu da belirteyim de. bi 7-8 bin devirden sonra bi titreşim hissediyorsunuz. konfor meselesi tabi ama öyle abartılacak bi konforsuzluk da söz konusu değil. Neyse konumuza geri dönelim. Çift silindir +1000 devir ve +10 km ve titreşimde ufak bir değişim avantajına sahipti, peki dez avantajı neydi ? 250 CC motor 4.5- 5.5 litre yakar mı lan ? 600 lük motorlar o kadar yakıyor yerine göre. Kendi kendime dönüp''-bir taraftan da öğrenci adamsın oğlum sen, 2. üniversiteni okuyorsun 2 kuruş para buldun diye sağına soluna sürmene gerek yok dedim.''


Honda nın tek silindir sistemine de bakmaya karar verdim. Adamlar Tek silindirli (ki tek silindir daha hızlı tork üretiyor) yeterli torku ve enjeksiyon sistemi mükemmel bir 250cc yapmışlar. Bu yazıyı okuyorsanız zaten enjeksiyon sistemini ve hondanın tek silindir motorunu ayrıntılarını ya benden daha iyi biliyorsunuzdur ya da işinize çok detay da yaramayacaktır. Bu durumu bildiğim için o kısımları geçiyorum. başka yerlerde zaten okumuşsunuzdur buraya gelene kadar. Neyse motor ne yakıyordu ? taş çatlatsanız 3.5 litre o da taş çatlatsanız (denedim anlatırım az sonra).


Sonra Honda ve Kawazakinin 0-100 km verilerine baktım, sonuçta istanbul içinde öyle kökleyip kullanamayacağımı biliyordum. Ama hızlanması da yeterli olmalıydı ki rahat kaçabileyim. Honda 0-100 hızlanmasında kawazakiden verilerde 1-0 öndeydi. 0-100 hızlanması daha iyi 7.8 sn de honda 100 e çıkıyor. kawazaki 8.3 sn de çıkıyor. Baktım çok büyük de bi fark yok benim için. Burnumu kaşırken elimi götürdüğüm süre bile bundan yüksek olduğundan çok da önemsemedim.


Daha sonra neyine baktım peki ? yedek parçasına tabiki. Honda nın Türkiyenin bir çok yerinde müthiş serpilmiş bir bayi ağı vardı ama kawazakinin yoktu . Hep istanbulda mı oturacaktım çıkacaktım tabi dışarıya.'' İşte 125 likle 250 likle tura çıkılmaz diyen tiplere burdan sesleniyorum -zor oluyor amabisikletle gürcistana, bosnaya gittim o sele, oturuş can yakıyor ama yola çıkınca gidiliyor ki motorla hayli hayli gidilir. 125 likle dünya turuna çıkan insanlar var.'' Her neyse serzenişim bitti devam edeyim artık. Müşteri gibi Kızıltoprak'a gidip yedek parça sordum, amartisör buji vs sormadım tabi. Yeniyim yan yatıracaktım motoru direk grenaj sordum.

Dolar euro kuru değişimi sebebiyle Fiyatlar değişebilir ama


kawazaki nin yan grenajı tek parça ve fiyatı 1090 tl imiş. Honda da grenaj 4 parça ve en pahalı kocaman parçası 45 tl :D .45 tl ne lan bisiklete ben o paraya birşey alamıyom suluk mu bu ? kalitesiz mi ? Hayır on numara. Ama honda bu akıl sır ermiyor.


Zaten bu uçuk yedek parça farkı ve servis ağı bu kez beni honda ya asılmaya başladı. Daha sonra çok bakmanın bir anlamı olmayan devir ve hız göstergelerine baktım 2 sinin de. sonuçta gösterge önümde lan bakınca bi içimi açması lazım dedim. O kawazaki Ninja nın gösterge paneli nedir arkadaş ya ? Traktöre mi biniyoz olm ? çöp kamyonu mu sürüyoz, bari benzin göstergesi koysaydınız. Hondanınkinde ise azami ne lazımsa vardı ve gayet de hoş görünüyordu.


Neyse kırdım kafayı gittim bi Honda CBR 250R aldım ben de .


alma hikayem böyle şimdi az da motoru inceleyelim di mi ?


2 ayda 7 bin km yi devirdim motorla.


Motoru eyüp ten teslim aldım. Arkadaşımı aradım, dedim'' beylikdüzüne şunu bi götür hacı sakata gelmeyelim'' diye. sağolsun kırmadı götürdü motoru. Ertesi gün Kırşehire gitmem gerekiyordu. motor da otoparkta yatıyor, bari otogara kadar motorla gideyim orada bi otoparka bırakırım umuduyla tüm temkinli hallerimi üzerime alıp atladım motora. Baktım otogara kadar gidiyor. Gazladım gittim ben de Kırşehire. Şaka yaptığımı düşünenler olacaktır. Ama şaka değil. Cahil cesaretiymiş tabi. Yeni yeni anlıyorum İstanbul-Ankara arasında yaptığım yanlışlıkları.


Konuya değinmişken yapmamanız gereken yanlışları da söyleyim de tekrar aynı şeyleri yaşamayın.



Kask, mont, pantolon, eldiven, ayakkabı gibi ekipmanları motoru almadan aldığınızı farzediyorum (ben öyle yaptım, öyle yapın can bu sonuçta, restart atıp baştan başlanmıyor).




-Öncelikle o motorun tepesinde benim gibi 2 saat gitmeyin, her yeriniz uyuşuyor dizlere kan gitmiyor omuz bel ne varsa mahvoluyor. En fazla 45 dk da bi 10 dk ara verin. bi sigara yakın 2 foto çekin çevreye bakın falan.



-Bolu dağı civarına geldikçe bi soğuk esinti geliyor aman Allah'ım o yazlık mont size oluyor buz torbası, yine her yeriniz uyuşuyor. yanınıza bi uzun kollu falan birşeyler alın ya da 4 mevsim mont, termal vs.


-Kamyonları geniş ten sollayın dibinden sollamayın, rüzgar tokat gibi iner yoksa, ayrıca dengeniz de sarsılabilir



-Rüzgarda motorsiklet kullanma eğitimini mutlaka almış olun


-Kontra tekniğini bilerek yola çıkarsanız o virajları dıştan almak tam bir keyif olur, içten girmeyin karşıdan gelen araba Allah muhafaza şeridi ortalayarak geliyorsa biçebilir.


-Eğer ki Honda CBR 250R alacaksanız o IRC lastikleri mutlaka ama mutlaka değiştirin, ne atıyor motorun arkası ne atıyor anlatamam, frenler bi işe yaramıyor gibi geliyor, viraja girerken devamlı bi kayma korkusu sarıyor bedeninizi. Mutlaka değiştirin, ben çok sonra değiştirdim şimdi Michelin Pilot larımla çok mutluyum.CBR 250R ın tek eksiği lastiklerinin dandikliğidir.

Bilalancer
11 Nisan 2014, 01:46
Motor alırken şaseye ve ön düzene bakılır. Darbe, kaza bela varsa bir daha dikiş tutmaz. Geri kalanı tamir edilir.

Pilotemre
11 Nisan 2014, 01:47
Bilgiler için teşekkürler ekipman alıcam motorun üstüne güvenlik ekipmanı olmadan binmem bende pilotum ve bazı hataların telafisi olmayacagını bilirim.
Honda cbr250 gercekten yorumlardan geçmiş iyi bir motor ama tip olarak çok sewmedim ısınamadım bir türlü kawasaki desem yeniyim biliyorum yatırıcm motoru sonra gidicek o kadar para boşa belki biraz öğrendikten sonra 300lük kawasakiye geçerim. Ama şimdilik ikinci el hoş bir 250lik race olur bana

siptar23
11 Nisan 2014, 02:00
Şunu da söylemek istiyorum ilk motosiklet olarak 250cc ve deneyimsiz olmak seni sıkıntıya sokar, öncesinde kullandıysan söylemedim farzet.

OFG
11 Nisan 2014, 02:09
Şunu da söylemek istiyorum ilk motosiklet olarak 250cc ve deneyimsiz olmak seni sıkıntıya sokar, öncesinde kullandıysan söylemedim farzet.

Ben direk ninja 250 ile başladım ^^ bence kendine güven + biraz dikkat ile üstesinden gelebilir. Korkulacak birşey yok.

siptar23
11 Nisan 2014, 02:25
İstanbul trafiğini göz önünde bulundurarak söylüyorum az da olsa kendini alıştırmalı debriyajlı torku yüksek motorlar.

furkanesen
11 Nisan 2014, 09:15
honda cbr 250 r sıfırı 12.400

Pilotemre
11 Nisan 2014, 10:31
Cok arkadaşım söyledi direk 250lik tehlikeli olabilir diye ancak diğer motorlarda hiç ilgimi çekmiyor. Honda cbr 250 tipini hiç beğenmiyorum kendisi çok güzel motor olsa bile. Benim için en ideal motor hyosung veya ucuz megelli

hasanrs
11 Nisan 2014, 10:36
Başlangıç ise kesin 250 al. Tecrübe konuşuyor!

Pilotemre
11 Nisan 2014, 10:47
Bende 250 istiyorum ama motoru almaya giderken usta nerden bulucam falan cok sorun benim için

acayüp
11 Nisan 2014, 11:25
Avrupa yakasında biryerlerde bulursan ben gelip yardımcı olmaya çalışırım.
Az buçuk anlarım motordan .

Pilotemre
11 Nisan 2014, 11:40
Acayüp çok sevinirim hocam hatta bi tane motor war bi bakarsan sevinirim netten buldum alınırmı edermi ilandan anladığın kadarı ile aöylersen sewinirim.
http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=155173436&rnd=3159

Felis Leo
11 Nisan 2014, 11:49
Motosiklet, otomobile göre özellikle motoru daha hassastır dikkatli kullanmak gerekir.
Hyosung 250r almak ikinci el, oldukça riskli bir durum. Motor şekil itibarı ile yarış tipi olduğu için bunu alan adam ilk iş olarak otobanda hızını merak eder ve motoru hep yüksek hızda kullanmak ister ve sonuç olarak motorun anasını beller:) bence ikinci eli çok riskli.
Megelliyi zaten geç, altın elbiseli adamın videosunu seyret bence. Hyo güzel motor ama sıfır almak daha iyi.

Pilotemre
11 Nisan 2014, 11:54
Hocam 0 aldığımdada düşücem kalkıcam ne bilim 2 ay sonra sıkılıp 300 lük ninja isticem çok zarar ederim. O yüzden ikinci el bana daha uygun en azından kullanmayı öğrenirim

YouSuffer
12 Nisan 2014, 12:25
Daha 2. el almaktan anlamaktan acizseniz 250likle başlamak gibi ölümcül bir hata yapıyorsunuz. Geçmiş olsun şimdiden.

nurol
12 Nisan 2014, 12:33
istanbulun neresi