PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet Temizliği



yiqit
08 Nisan 2014, 14:35
Merhaba motosikletim siyah olduğundan çok toz topluyor buna cözüm olabilcek birşey var mi toz tutmasini engellicek. Aksam kipayi gezerken yağmur kaydirici falan gördüm belki toz kaydırıcı falanda vardır. Birde bu lastik parlatma spreylerinin bi zararı olur mu lastiğe?

Carbondioxid
08 Nisan 2014, 14:45
Nano teknoloji bu konuda henüz yardıma yetişmedi sanıyorum, aynı dert bendede var, lastik parlatıcı yerine bir yıkamacıda "kostik" içermeyen temizleyici köpük ve süngerle lastikleri sildirin, ilk defa yıkamacıya götürüp yaptırdığımda şaştım kaldım, lastikler sanki dün fabrikadan çıkmış kadar oldular, tabii tabanları değilde yanlarını.

linkinpark20
08 Nisan 2014, 16:04
Lastik parlatıcı motosiklet lastiklerinde kullanılmaz viraj alırken yatırırsınız vallahi motoru.

Yok ben ille de kullanıcam derseniz bu işin yurtdışı dail en kabul görmüş ürünü Meguiars Endurance'dir. lastikler ilk günkü gibi olur ve bir hafta parlak kalır. Otomobilde kullanıyorum, ama motosiklette tavsiye etmiyorum.

Pasali1921
08 Nisan 2014, 16:10
eskiden taksiciler arabayı gaz yağıyla silerlermiş hem parlaklık hemde toz tutmaması için hala yapan varmı elimde mevcut gaz yağı ona göre bende yapayım :)

yiqit
08 Nisan 2014, 16:14
Aslinda lastikler o kadar önemli değil de su tozdan bıktım. Pırıl pırıl yıkıyorum kuruluyorum. Ertesi sabah 2 parmak toz plastik aksam her tarafi pasta cila falan sürsem işe yaramaz mı ki ?

linkinpark20
08 Nisan 2014, 16:26
Bakın arkadaşlar ben biraz detay meraklısıyım anlatmayı severim bu konuda, iyi de bilgi sahibi oldum zamanla. Bu akşam motosikleti yıkarken video çekmeye çalışırım.

Muhtemelen sadece motosiklet için kurduğum tesisatı kurmayı düşünmeyecekler olacaktır. Arabam da çok toz aldığı, ancak yıkadığımda harika durduğu için hiç üşenmeden bu sistemi kurdum ve keyifle yıkıyorum.

Gereken malzemelerimiz, fiyat-performans ürünü bir adet lavor express plus basınçlı yıkama makinası, ataş proteo şampuan ve foam lance. Bu söylediklerimin tamamını sanalpazar üzerinden Erdem Boya'dan temin edebilirsiniz. İş yerimde olduğumdan foam lance videpsı ekleyemiyorum. youtube'de foam lance yazarsanız, makinanın önüne takılan bir apartmanla içine deterjan ve su katıldığında aracı kar beyazı köpükle kapladığını göreceksiniz. Proteo şampuanın özelliği biraz cila içermesi ve aracın üzerinde daha sonra pek fazla toz barındırmaması. Aracı köpükle kapladıktan sonra 2 dakika kirlerin çözülmesini bekliyoruz. daha sonra basınçlı yıkamayla girişiyoruz. (bazı arkadaşlar basınçlı yıkamanın zararlı olduğunu söylüyor, şimdiye kadar ben bir sorun yaşamadım, kullanan arkadaşlarım da yaşamadı ama bu kimsenin sorun yaşamayacağı anlamına da gelmez. elektronik aksama ve disk frenlere direkt su tutmamaya dikkat edelim.)

Basınçlı yıkama kullanamayanlar için alternatif: Erdem boya'dan köpük yapan şişe temin ediyoruz. içine yine deterjan ve su karıştırıp motosikletin üzerine fıs fıs şeklinde sıkıyoruz. Kar beyaz köpük olmayacak, ama yine de etkili olacak. Daha sonra üzerine su tutup mikrofiber bezle kuruluyoruz. Plastik aksam için Meguiars Trim Detailer kullanın. İlk günkü gibi parlatır ve hemen etkisi kaybolmaz. Akşama editlerim.