PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suzuki GS500F calismiyor. Yardim lutfen acameyim



Danis
08 Nisan 2014, 01:22
Slm arkadaslar Yeni uye oldum.
Esimin Suzuki GS500F motoru war 1 yildir yatiyordu. Yagini, bujisini, depodaki eski mozotunu, ve akusunu degistirdim. Zorla aku bitene kadar ilkseferinde calisti. Okuyu tam sarj edip bir ay sorunsuz tek tikla calisiyordu.

Dun ne olduysa motor calismadi. Karburatore giden benzin hortumunu soktum benzin pompaliyormu diye, evet gayet normal pompaliyordu. Ben buji yag benzin temizse sorun baska nerde olur bilmiyorum. Akusunu 3 yada 5 defa bitip tekrar sarj etmistim. Acaba ondan ola bilirmi.

Arkadaslar ben motor surmuyorum. Motor esimin oda iki ayda bir biner yada binmez. Motor cok yatiyor. 2006 model motor daha ustunde 3000 mil var. Bunu yapip hemen satmaliyim yoksa komple curuyecek yatmaktan.

Yardimlariniz icin tesekurler.

R@M@Z@N
08 Nisan 2014, 01:43
merhaba arkadasım bende yenı uye oldum ama actıgın konuyu gorunce ufak bır arastırma yaptım forumda

ugrgnr arkadasımız demıs
karbüratör sorun çıkarabilir. benzin oksitlenme yaparsa memeler kapanır bu nedenle de motor calısmaz. nıye calısmıyo etmıyo dıye korkma, gotur bı ustaya karburatorunu temızler ayarını yapar ılk gunku gıbı calısır. yapabılırsen kendın temızle

ve yag bozulur ozellıgını kaybeder gıbı yazılarda yazılmıs ama yagını degıstırmıssın sen ıstersen bır karburatoru goster derım....

Danis
08 Nisan 2014, 01:53
Tesekurler Ramazan kardes.
Tamam yarin bir ustaya goturup baktiracam. Belki ufak biryedir diye dusunmustum yapabilirm diye ama karburetore hic elemek istemiyorum. Ustunde elitane hortum halat var birini sokup takamam diye korkuyorum.

extrem_015
08 Nisan 2014, 02:51
Depodaki eski mazotu değiştirdim demişsiniz tekrar mazot koyduysanız ondan çalışmıyordur :pl:

Danis
09 Nisan 2014, 01:39
Arkadaslar bu sabah tamirciye goturecektim sabah baktim moturn altina benzin dokulmus. Benzin karburetordum hava filtresinin oldugu kutuya dokuluyor. Kutudanda yere akiyor. Filtrenin oralarini silip bir su tutum, alev almsin diye. Bir deniyim calisacakmi diye dedim, ve hemen calisti. 10 daka calisir halde bekletim. 10 daka sonra, ayakligin ustundeyken birinci fiteze atim. Yaways yawas calisti. Az gas verdim stop eti bir dahada calismadi.

Motorun sahibi kiz diye, kendiside kiz gibi naz yapiyor. Calisacaksan calis artik.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:37 ----------

extrem_015 kardes, benzini gene degistiriyimi diyorsun? Kursunsuz en kaliteli benzinden koymustum icine depoda full.

cenkito
09 Nisan 2014, 01:46
extrem benzin yerine mazot yazmanıza yazmıs

Danis
09 Nisan 2014, 08:21
Haklisin extrem_015 kardes cok iyi yakalamisin.

Motordan anlmadigim icin iste, motorun ustundeki hava filtresi bir yildan eskidir degismemistir. Ben filtrenin oralara benzim dokulmustu diye filtreyi cikarmistim. Akusunu sarj etikten sonra, kurumasi icin gunese koydugum filtreyi takmayi unutmustum. Ve filtresis calistirdim. Tek basisla calisti, ama sesi biraz yuksek geliyordu. Vitese filan atim hic birsey yokmus gibi calisti. Bir tur atiyim dedim. Tam moturu ayakliktan indirdikten sonra, gunese koydugum filtreyi gordum. Onu gurunce farkina vardimki fitre aski oldugundan karburatere yeterince hava girmiyormus, ve ondan stop edip duruyorda, yada calismiyordu cogu zaman.

Yeni bir filtre taktim canavar gibi massalah calisiyor simdi.
Yardimlariniz icinde tesekurler arkadaslar.

extrem_015
11 Nisan 2014, 05:39
Ayrıntılar gözümden kaçmaz diyelim :) Motosikletiniz sağlına kavuştuğuna göre sorunda kalmadı iyi forumlar...

numangokce
11 Nisan 2014, 12:17
Depodaki eski mazotu değiştirdim demişsiniz tekrar mazot koyduysanız ondan çalışmıyordur :pl:

az değilsiniz hocam (:

waffenSS
11 Nisan 2014, 13:14
sesli güldüm:)

danis sorunun giderilmesine sevindik:)