PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CBR 125 ön gösterge ve geneli..



andreyy
30 Mart 2014, 19:48
Merhaba. ocak ayında ilk motorumu 2006 cbr 125 imi almıştım. o heves ile motora pek bakamayıp direk almıştım motoru. şimdi 8. ayda muayenesi geliyor ama birkaç sorunu var . ilk aldığımda KM saati çalışmıyordu. tamirciye gittim, km telini çıkardı, denedi fln filn göstergenin arzalı olup, cbr lerde bunun kronik olduğunu söyledi.. ondan sonra belki biri tamir eder die km telini çıkardı , eğer o orda çalışmaya devamm ederse göstergeyi hiç kurtaramazsın dedi, yaklaşık 1 ay böyle sürmüştüm. ondan sonra aynı km telini takalım dedik arkadaş ile ve km saati çalışmaya başladı.. o aylarda motorun disk kilidini çıkarmaya unuttup gitmeye çalışınca motor sağ tarafa doğru yattı ve direksiyonu sert bir şekilde sağ tarafa vurdu. ondan sonra da devir saati gidip gelmeye başlamıştı. ilk zamanlar motoru çalıştırdığında devir 1-2 binde gözüküyordu, 5-6 binde getirdiğim zaman ise gösterge yukarı aşşağa gidip gidip geliyordu, ama son zamanda o da bitti, şuanda hiç bir şekilde devir saati hareket bile etmiyor.. bunun sebebi ne olabilir acaba?
Bir sorum daha olacak, ben bu devir saatini yapmasam muayeneden geçer mı ? yapmaya kalksam da ne kadar zahmetli bir iş olur? ne gibi bir maaliyet çıkarır bana??
ayriyetten motorun arka çamurluğu yok, muayenede bir sorun olur mu ? veya muayeneyi geçmem için ne gibi şeylere dikkat etmem gerekir?

ERROR88
30 Mart 2014, 20:18
km saatıne bence bakamaz hızlı gıtme sansı yokkı nerden anlıcak bozuk oldugunu devır saatı de gereklı bısı degıl calısada olabılır farlar sınyaller calıssın stop lamban ozellıkle sınyaller apache ısı olmasın tabı ınce ıbıbık gıbı olanlardan varsa gecmesın daha ıyı uyuz oluyorum onlara duzgun yansın da gecer yanıı

andreyy
30 Mart 2014, 20:25
KM saati çalışıyor zaten şimdi . farlarda düğüme biraz sıkıntılı, 1 bastığın zaman direk uzağı yakıyor.. yakın yanması için alttan biraz elektrik bandı sıkıştırdım, anca böyle çalışıyor... önceki sahibi led sinyal taktırmış, onlar da araba sinyali gibi değil de çok çabuk çabuk yanıp sönüyor. arka freni de öyle yapmış, frene bastığın zaman arkada lamba 3 kez yanıp sönüyor o kadar.. birde ön fren müşürünü takmamışlar galiba, ön fren bastığında herhangi bir ışık yok .