PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sinyal rölesi ve bekleme aralığı ?



sabree
22 Mart 2014, 12:55
Merhaba, bir iki sorum olacak.

sinyallerimin yanıp sönme hızını yavaşlatmak için sanırım rölesini değiştirmem gerekecek. Ama nasıl bir röle takama gerekir ve nereden bulabilirim (hyosung gt250r için )

sanırım arka silindirim düzgün çalışmıyor zira motorda bazen artan bir titreşim oluyor ve sarsıntıya kadar gidiyor gazı arttırdığımda kesiliyor ama sürekli değil arada yapıyor. Buji, pipo yada debriyajdan yapabilir mi? daha yeni manetlerimi değiştirdim ve hala debriyaj ayarımı istediğim gibi tutturamadım. Birde aklıma gelen soğuklardan dolayı rölanti tutmaması yada yakıtta pislik/su olması? Pazar günü bujileri bir değiştirmeyi düşünüyorum 2013 mayıs çıkışlı motorum ve 8850km'de orj. bujiler var üstünde. Ustaların yorumunu alıp ona göre hareket etmek isterim.(hyosung gt250r)

Motorumu boyattım ve mat olmasını istedim mat olması için verniksiz olması gerektiğini söylediler ama o kadar kötü boyamışlar ki çok küçük darbelerde bile boya çizilip astar çıkıyor. İllaki vernik mi atmak lazım yoksa bunlar boyayı çok az ve ince katlar attılar ondan mı kaynaklanıyor. Elimden boya işi geliyor sizce kat mı atmalıyım yoksa illa vernik gerekir mi ? bu sefer işimi şansa değil kendime bırakacağım (:

yan yatma sonucu motorumu bakıma bırakmak yerine kendim toplamayı tercih ettim ve bir çok parçayı boya/değişimi kendim yaptım. Herşey çok iyi oldu lakin bir tek depoyla anlaşamadık :) tüm takozlarını taktığım halde bir titreşimden kaynaklı tıkırtı var elimle üzerine hafif bastırdığımda düzeliyor. bir türlü çözemedim aklıma depo alt sacına fitil çekmek geldi ? daha önde gt250r da başına böyle bir sıkıntı gelen var mı acaba ?

çok sordum yeter artık :) ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

xanka
22 Mart 2014, 12:58
yanmayan sinyalin varmı öncelikle ona bak yada led mi taktın sinyallere

sabree
22 Mart 2014, 13:16
evet arkalar orjinal (standart ampul) önlere led taktım. ondan mı oldu acaba ?

cenkito
22 Mart 2014, 13:42
led ampulle normal ampulun direncleri farklıdır.
buda yanmayan ampul varmıs gibi sinyal rölesinin aykırı calısmasına sebeb olur
piyasada komple led için röleler var ama hepsinin led olması lazım diye biliyorum

komple led yapanlarda da orjınal röle ile ısığın yanma hızında sorun yasanıyor

sabree
23 Mart 2014, 21:16
evet röle ile alakalı sorunu elektronik röle ile çözebileceğim kesinleşti diğer sorular için bir fikri olan var mı acaba ?

xanka
24 Mart 2014, 10:26
Roleyi degistirmedende cozebilirsin koltugun altina roleye eski ampulu bagla daha ucuz bi cozum :) boya konusunda mat vernik var diye biliyorum

ilkerabi
24 Mart 2014, 12:58
Kullanım klavuzunda buji değişim km si daha doğru yazar ama artık değiştirme vakti gelmiş de geçmiş sanırım.
Yamahanın tek silindir 4 zamanlı motor için kendi taktığına 6000 km diyor buji değişimine.

sabree
24 Mart 2014, 18:30
Roleyi degistirmedende cozebilirsin koltugun altina roleye eski ampulu bagla daha ucuz bi cozum :) boya konusunda mat vernik var diye biliyorum

xanka sanırım o şekilde olmaz zira zaten arka sinyaller orjinal eski tip ampul ama önler led