PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vites geçmeme sorunu?



redlion999
12 Mart 2014, 00:59
Aslında bu konuyu açmak istemiyordum ama sorun büyüyecek gibi duruyor.. Netteki konularda boştan 1. vitese geçmeme şeklinde..

Sorun şu.Giderken özellikle 2 den 3 e geçmeme yapabiliyor..Debriyaj tam sıkılı vites pedalını tekmeliyorum ama yok.. Sorunun sebebi büyük ihtimal benim, güce ihtiyacım olduğunda normal insanlar gibi sakin değiştirmiyorum, yarım debriyajla vites değiştirip gaza abanıyorum..600cc olsa kafama geçer motor..

Vites geçememe işi de bunu en çok yaptığım viteslerde zaten.. Aklıma takılansa daha 1000km bile olmadı debriyaj değişeli.. Araba olsa tamam ayak debriyajda giderek bitirirsin de benimki anlık zorlamalar..

Birde servise motoru vermiştim motul yağı koyun demiştim de servisin şerefsiz olduğunu sonradan anladım(adamlara motoru verdim test sürüşü diye gitmiş devirmiş motoru birde bana söylemiyorlar,fren manet ucu kopmuş bide egzoz koruma çizilmiş oradan anladım,bunu yapanda küçükbakkalköy sevpa)
Velhasıl bunlar verdiğim yağı bile cep yapmış olabilir,dandik yağda bu sorun olur mu?

Son olarak da, bu değiştirme işini fazla alet edevat olmadan kendim yapabilir miyim?

zaferkarizma
12 Mart 2014, 01:01
bence sorun yağda arkadaşım. birde devirsiz atılan viteste sertleşme olur.

Samet Ağır
12 Mart 2014, 01:02
yağ değiştirme çok basittir..alet edevata çok gerek yok...
yağ boşaltma tapasına uygun bir anahtar yeterli...aç boşalt,süzülsün,yenisini ölçüsüne göre doldur,kontrol et,devam....

redlion999
12 Mart 2014, 01:06
Yağ boşaltmada sorun yok benim derdim debriyaj balatalarını değiştirme de..

Vites küçültme de özellikle yüksek devirde kalıyor motor erken düşürüyorum vitesi.. Ama geçmeme olacak kadar takılması fazla geldi bana..

Samet Ağır
12 Mart 2014, 01:13
şanzumanın vites hilallerine,yada gezici dişlilerin tutucu tırnaklarına zarar verdiysen,yağla balatayla filan kurtaramazsın..önce sorunun ne olduğuna tam emin olmalısın...