PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : depo içi plastik kaplama yapılabilirmi?



Estargeus
11 Şubat 2014, 04:56
Merhaba arkadaşlar. Benim motorum virago 535 ve custom depom var. Depo tamamen sacdan yapılmış. Yapılalı 1 sene oldu ancak çok fazla pas var. Bunun en büyük sebebi viragonun çift depolu olması. Bu motorda karbüratör şaseden geçiyor bu sebeple üstte görünen depo daha çok süs için diye biliyorum. Benzin iki kalın hortumla alt depoya gidiyor ve bu sebeple üst depo genellikle boş kalıyor. Temizlemeye çalıştım ancak daha da kötü oldu. Hortumlardan ince olana benzin filtresi aldım ve ilk koyduğum 4 litre benzinde 1 cm2 pas oldu. Ki bu sadece deponun içinden akıp öbür depoya gitti depoda beklemedi bile. Bu da beni çok endişelendirdi.

4 kere pas sökücüye yatırıp duruladım ancak nekadar işlem yaparsam yapayım temizlenmiyor. Çıkan pas inanılmaz derecede fazla. Dğn gece su dolu bıraktım ve bugün tine o su full kahverengiydi.. pas ise kahverengi ve yeşil arasında gidip geliyor. Kalın hortuma uygun filtre bulamadığım için hortum inceliğin düşürmek amaçlı üst depo çıkışıno ve alt depo girişini küçülttğm buraya da filtre takacağım ancak bu şekilde nekadar idare eder bilemiyorum.

Forumun heryerini araştırdım ancak hiçbir sonuç bulamadım. Yeni depo alma şansım da yok çünkü özel yapım ve motoru bu haliyle çok seviyorum.

Aklıma gelen bu kalın sacın altına plastik bir depo yapılması oldu. Böylece hem darbelerden korunabilir hemde pas problemim olmaz diye düşünüyorum. Ancak nasıl yapılır hangi malzeme en iyisi bilmiyorum. Fiberglass la kendim yapmayı düşündüm ama benzine dayanır mı bilmiyorum. Plastikle böyle bir işlem yapabilecek birileri var mı?

Son olarak depo geri toplanırken eriyebilir diye düşündüm ve buyüzden dış metal kısmını vidalı yapmayı düşünüyorum. Böylece içteki depoyu koruyacak ancak istenildiğinde ısı olmaksızın açılıp kapanabilecek.

yardımlarınızı belkiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

tr_select
11 Şubat 2014, 05:20
Senin ilacını bulabilirsem, ecnebi amcaların sitesinden alıntılayıp paylaşacağım hocam :)

Estargeus
11 Şubat 2014, 05:23
Sanırım yosun olmuş. Tek gece su dolu bırakmak nasıl bu hale getirdi anlıyamadım. Daha öncesinde yıkayıp hemen durulamıştım. Yalnız bu yeşillik de peçeteyle silince temizlenmiyor. Bir fotoğrafını atıyorum deponun. İçinde küçük bir mıknatıs da var büyük pasları yakalaması için attım. Kapağa yakın olduğu için cımbız yada peçeteyle parçaları alıyorum.

http://i.hizliresim.com/eW7NRY.jpg

Bunlar da deponun görüntüleri:

http://i.hizliresim.com/x3Em3M.jpg

http://i.hizliresim.com/KD7Qrv.jpg

http://i.hizliresim.com/xJQ0GQ.jpg

Gördüğünüz gibi daha çok süs amaçlı. Alt taraftakı kısa hortumda eskiden alt tarafının çalındaydı. Arabalar için olan filtreler bile uymuyordu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:21 ----------

@ tr select
İlgin için çok teşekkür ederim :) az çok olan ingilizcemle bende bakınıyorum ancak hiçbirşey beğenmiyorlar o memleketlerde :D epoksi boyaya da yok diyolar başka boyayada mesela. Herşeye olmaz digor herkes kimse şu işini görür demiyor :D

tr_select
11 Şubat 2014, 05:24
Depoyu bu şekilde montajlama. http://www.advrider.com/forums/index.php Şu siteyi kurcala, burada bir amcam deponun temizlenmesi ve içinin kaplanmasını detaylı olarak resimli anlatmıştı. Sen bakadur, bende arıyorum aynı zamanda.. Bulursanda yazi boşuna aramiyim :)

Estargeus
11 Şubat 2014, 05:41
Bakınıyorum. Temzlemek için elektroliz yöntemi var yinede hiçbiri bukadar pas için değil ve çoğu kişi sonucunu beğenmediğini depoyu değiştireceğini söylüyor. Kaplamak için bir yöntem bulursam mükemmel olur. Sanırım lehimlerinden açıp iyice zımparalamak gerekir ama yinede değer. 1 yıl olmadı daha bu depo takılalı.. 2 sene sonrasını düşünemiyorum :D

Birde sence içine birebir uyan bi plastik depo yapılabilirmi? En azından fikir olarak değerlendirmeni duymak beni mutlu eder :)

tr_select
11 Şubat 2014, 05:44
Bahsettiğim dayı içinin nasıl kaplandığını resimli olarak anlatıyordu. Onunkide oldukça paslıymış, link verdiğim forumda paylaşmıştı... Onu bulabilirsen depon kurtulur :) Hala arıyorum, bulamadım...

Estargeus
11 Şubat 2014, 05:49
Tekrar teşekkür ediyorum :) hangi bölümde olduğunu hatırlayabiliyormusun?

tr_select
11 Şubat 2014, 05:58
Hiç kimse için bu kadar uğraşmadım :mrgreen: Herifler hiç durmadan konu açmışlar siteye, sitenin ağzına... karmakarışık. İnsan aradığını bulamıyor arkadaş yahu. Aynı bizim site gibi olmuş :mrgreen:

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=768604

Umarım işine yarar kardeşim :)

Not: İngilizce olarak biraz çeviri yapiyim. Daha sonraları aratıpta konuyu görecek arkadaşların işinede yarasın... Biraz çevirip ekliyim :)

Estargeus
11 Şubat 2014, 06:19
Günlerdir arıyordum böylesini bulamamıştım :D nasıl teşekkür etsem bilemiyorum ama gerçektwn ve içten teşekkür ediyorum. Kesinlikle deneyeceğim bu yöntemi. Acaba bu sonradan pası engelleyen kaplama ülkemizde satılıyormudur ki? Yoksa bi şekilde getirtmek lazım. Sanırım bu kaplama içine pşastik depo yaptırma ihtiyacımı yok edecektir :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:08 ----------

http://www.advanced-rust-protection.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Product_Code=CTRK&Category_Code=Kits

ürün buymuş ancak kanada ürünü. Türkiyeye gönderirlermi bilmiyorum. Ve umarım gümrükte bir sprun yaşanmaz sonuçta kimyasal.

Hala deponun içine plastikten bir depo daha yaptırma fikri de güncel kalmalı sanırım :/

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:13 ----------

Yeni bir konu oşarak da açmalısın bence. Bu problemi yaşayan hatta deposu delinen çok fazla kişi olmuş ve kimse bir cevap bulamamış. Bende ufak bi delik olmuştu epoksi yapıştırıcıyla hallettim.

tr_select
11 Şubat 2014, 06:21
Yarısını çevirdim, opera hata verip kapattı sayfayı :pr:

Rica ederim kardeşim, ne demek. Boş yere onca para vereceğine bu yöntemle deponu kurtarabilirsin. Dayı şuan için memnun olduğundan, bir sorunla karşılaşmadığından bahsetmiş. Konuyu açalı 2 sene kadar olmuş...

Türkiyede varmı diye bakiyim şu tamir kitlerinden. Olmadı yurt dışından sipariş verirsin. Bir sorun olucağını sanmıyorum. Millet sprey boya vs getirtiyor :)

Elemanın anlattığı kısımda ufak bir ayrıntı var. Zinciri deponun içine doldurduğumuz sıvıya atıp güzelce sallıyoruzki içerideki pasları söksün diye. Bunu atlama :)

Edit: Yarısını çevirdim fakat opera ! :pr:
Gündüz gözüyle tamamını çevirip sitede paylaşiyim en iyisi. Millet para döküp depo almasın boş yere :)
Delikler için killer var veya bant şeklinde yapıştırıcılar var... Onuda eklerim açıcağım konuya.

Estargeus
11 Şubat 2014, 20:28
Zincir yerine metal toplar, vida somun vs de kullanulabiliyormuş. Sanırım geri çıkabilecek bulduğun her demiri atmak en mantıklısı :D

Pas sökücüyle son kaplama arasındaki sıvı ne işe yarıyor birtek onu çözemedim ben. Final aşamasında kullandıkları malzeme Por-15 adında birşey.

https://www.por15.com/mobile/product.asp?itemid=64

http://www.ebay.com/itm/271236721568?redirect=mobile

18$ fiyatı var. Sanırım bazı epoksi boyalar da kullanılabiliyormuş. Araştırmaya devam :)

tr_select
11 Şubat 2014, 20:55
Dostum gece verdiğim linkteki yazıları vs çevirerek konuştuğumuz gibi konu açtım... Bir kaç ayrıntıda paylaştım.
Bu arada zinciri çıkartmak çok zor değil.. Tabi alternatif ufak parçalarda kullanılabilir.
Şimdiden kolay gelsin diyeyim :)

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/127214-paslanmis-depoyu-hayata-dondurme.html