PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : JANT EĞİĞİ - YARDIM



zagadazigidi
02 Şubat 2014, 11:55
Selamun aleyküm arkadaşlar ,

Forumda bir arkadaşımız paylaşmış bende onun fotoğrafını kullanarak sorunumu anlatmaya çalışıcam :)

http://i.hizliresim.com/KnjGB1.jpg (http://hizliresim.com/KnjGB1)

Burdaki eğik gibi arka jantımda 2-3 tane hafif yanaktan eğik var , hiçbir sarsıntı yapmıyo ama hergün veya 2 günde bir havası iniyor benzinciye gitmekten bıktım .

Yaptırmayada pek fırsatım yok , motor tamircisi lastiği sökerim jantı yapamam diyor , lastik tamircisi yaparım ama jantı sökemem diyor ayaklık yok adamda . Banada geldiler gerçekten müşteri kazanmak isteyen hertürlü yapar uğraşmak istemiyorlar diye çektim soluğu burda aldım .

Sormak istediğim bu piyasada satılan lastiğin içine doldurulan lastik tamir edici spreyler - jeller felan . Doldurduğumuzda hava kaçan yere temas edip hemen kapatıyormuş kauçuk oluyormuş . Kullansam acaba faydalı olur mu yada herhangi birşekilde o eğikten hava kaçmasını önlemek için bir yöntem var mı ?

Teşekkürler

serkanADH13
02 Şubat 2014, 13:38
eger hafıf egık ıse lastık sokulur ve TAHTA TAKOZ üzerıne koyulup hafıf hafıf takoza vurularak duzeltılır,
yok cok egık ıse lastık sokulur jant duzelten yere goturulur ve duzeltılır buda malıyetı artırır,motorcu jantı lastıkten ayırır jantcıya gıder,
burada jantcı jantı duzeltır motorcuya gerı verır ve montajı yapılır sorun ortadan kalkar,
buda en az 50 lira demek...

ronnytechno
02 Şubat 2014, 13:54
benim önceki motorda aynıs basıma geldi ustama gidip tekeri söktürdüm ordan doğru lastikçiye o jantı düzeltti , tekrar alıp ustaya götürdüm tekeri yerine taktı ve sorun düzeldi sanırım sistem heryerde bu şekilde işlio. belki hem lastikçi hemde motor cu olan bi servis bulursan ıkı işlemi aynı yerde yaptırabilirsin.

kalafatoglu
02 Şubat 2014, 13:56
motosiklet lastiği değiştiren lastikçi veya lastik değiştiren motosiklet tamircisi yani bu bulunması zor bişi !!! yine motor küçük bunu değiştirebilirlerde sana bi türlü o kazığııı...

WanD
02 Şubat 2014, 14:27
Arkadaşlarında açıkladığı gibi motosikletten jant'i söküp , jant onarımı yapan tamirciye gideceksin.
Jant'a ısı verip orijinal sekilde düzeltme işlemini yapacak. Motosikletimde buna benzer sorun yasamıştım bu sekilde düzeltme yaptı ve özellikle takozla falan vurma diye de uyarmıştı. Çelik jant olsa takozla düzelme şansı varda cbf jant'i dökme diye tabir ediliyor sanırım direk olarak kırılır vs demişti...

zagadazigidi
02 Şubat 2014, 15:50
Çok sağolsun arkadaşlar tek çözüm dediğiniz gibi 2 ayrı maliyet çıkıcak motorcuya söktürcez lastikçi yapıcak tekrar taktırcaz , gerçi ben çekiçle felan lastiği sökmeden vurmuştum hiç düzelmemişti hata yaptım sanırım ama çok şükür kırmadım jantı . İnşallah yapabilir jantçı , söktürmeden önce jantçı bulmak gerek teşekkürler hepinize sağolun.

DiabloIII
02 Şubat 2014, 20:06
Geçici olarak iç lastik kullana bilirsin en azından bir süre hergün benzinciye gitmezsin.

durocan
03 Şubat 2014, 18:01
honda yetkili servis başka alternatif yok

zagadazigidi
05 Şubat 2014, 13:17
Beykoz - Dedeoğlu arası uğramadığım sanayi , lastikci kalmadı jant düzelten yok :( . Beykoz'da oturup jant düzelttirebileceğim bir yer tavsiye edecek varmı arkadaşlar ?

filatron
05 Şubat 2014, 17:19
auto king gibi şirketlerle bir görüşünüz onlar onarım yapıyorlardı.

motorcu48
05 Şubat 2014, 17:33
zamanında bende cbf150 ile kaza yaptığımda eğik jantı sanayide düzelttirip masrafı azaltayım dediğimde ustanın biri bunlar döküm cant bunları duzltmek sağlıklı olmaz dedi.
tekrar söylüyorum sakın o işe girme döküm cantı duzelttirme otomobil değil bu velet can taşıyorsun ,kaldıki otomobillerde döküm jantta yok