PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tvs apache yeni sürücüyüm? bilgisi olanlar yokuşla alakalı



Technico
10 Ocak 2014, 16:00
Arkadaşlar bilen veya bilmeyen vardır dün tvs apache 150mi aldım (sıfır) 1 gün hiç dokunmadım daha 2kmde bugun biraz sürdüm düz yolda kullanımı rahat ancak yokuşta deneme yapayım dedim yokuşta durdum kaldırmaya kaldım ya önü havaya kalkıyor azda olsa yada stop ediyor bilgisi olanlar yokuşta nasıl kalkmam gerkiyor haliyle bilenler vardır ben scooter cok kullandım cup felanda ama bunlardan kullanmamıstım bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim iyi sürüşler hepinize...

The Machine
10 Ocak 2014, 16:13
Çok yokuşta durmamaya çalış. Yokuşta yan durma.(yani u dönüşü falan yaparken durursan ayağını koyamazsın yatırırsın) Yokuş yukarı arka fren kullanılır. Yokuşta durulmadan önce vites 1'e alınır. Aksi takdirde vitese takmak için motoru sağa yatrıp sağ ayağını arka frenden kaldırdığında motor geriye kayar.

En önemlisi yokuşta kalmamaya çalış. Motosikletin rodajdayken çok zorlama yokuşta. Önü kalkıyorsa ağırlığını öne ver. Hafifçe depoya doğru yat.

Sana tavsiyem düz yolda alış motosiklete. Debriyaja falan iyice alış ondan sonra bunları bize sormana gerek kalmaz. Debriyaj kavrama noktasını, çalışma sistemini iyice öğren bi 2000-3000 kere debriyaj kullandıktan sonra kendiliğinden anlarsın zaten.

APALA
10 Ocak 2014, 16:14
Tamamen debriyaj kullanımıyla alakalı birşey :)
Alışınca bir sıkıntınız kalmayacaktır. :)
Birde Debriyaj arayınızı düzelttirebilirsiniz.

ekremalkan
10 Ocak 2014, 16:17
Gaz debriyaj dengesini saglayamiyorsun. Oncelikle yokuşta durduğunu farz edin. Moturu vitese aldıktan sonra sol ayaginizla yere sağ ayaginizla da arka frene basılı tutun. Debriyaj kavrama noktasına geldiğinde motorun sesinin hafifçe değiştiğini fark edersin. O zaman arka freni yavaşça bırakın ve normal kalkiş gaz debriyaj uygulamasını yaparak sorunsuzca kalkisinizi tamamlayabilirsiniz.

Technico
10 Ocak 2014, 16:45
teşekkür ederim deniyecegim 30 dk sonra :)

Tİme_shİft42
10 Ocak 2014, 17:18
Sag ayagın frende dursun sonra debriyajı kavrama noktasına gelince hemen bırakma hızlı ama eze eze bırak acemisen simdilik deneme böyle seyleri zamana bırak

Osırıs
10 Ocak 2014, 18:19
arkadaşların dediği gibi kombinasyonu yapamıyorsun,tvs torklu motordur gaza fazla abanınca düzde bile önü diker havaya

yvzipek
10 Ocak 2014, 18:51
Merhaba,
Ben yokuşta durduğumda işaret parmağımla ön freni sıkıyorum.
Motoru hareket ettirmek için gazı hafif verip debriyajı kavrama noktasına getirdiğimde freni bırakıyorum ve motor kaymadan, stop etmeden ve önü kalkmadan ilerlemeye başlıyor. Ön freni kullanarak daha rahat kalkış yapabilirsin. Denge kaybı da yaşamazsın.
Keyifli sürüşler.

Ahmet Abi
10 Ocak 2014, 19:06
Debriyajı bırakırken stop etmemesi için gaz ver, rolantinin bir miktar üstünde tutmaya çalış ön kalkmaz. Bayırda bu yöntem yeterli olmayacağı için biraz daha gaz vermek gerekir.

ques1
10 Ocak 2014, 19:32
Merhaba,
Ben yokuşta durduğumda işaret parmağımla ön freni sıkıyorum.
Motoru hareket ettirmek için gazı hafif verip debriyajı kavrama noktasına getirdiğimde freni bırakıyorum ve motor kaymadan, stop etmeden ve önü kalkmadan ilerlemeye başlıyor. Ön freni kullanarak daha rahat kalkış yapabilirsin. Denge kaybı da yaşamazsın.
Keyifli sürüşler.

yeni sürücünün bunu yapması zordur ön frenemi bassın yoksa gaz mı versin hebelekübele hüp der geri geri gider bu sefer panikler hoppp aşağıya düşer

skystar
10 Ocak 2014, 19:38
debriyaj olayını iyice kavradığın zaman 2.viteste bile kalkabilirsin sorun olmaz.

Düz alanda debriyaj çalış gaz vermeden kavrama noktasını bulmayı öğren bunları iyice kavradığında yokuştada uygulamalı olarak öğrenebilirsin.

Yokuşlarda öncelikle dikkat etmen gereken mutlaka ama mutlaka arka fren kullanmalısın ön fren kayma yapabilir.Özellikle artçı varsa ön fren yokuşlarda yetersiz kalıcaktır.
Şöyle yaparsın yokuş tırmanırken hızını düşürür vitesi bire alırsın ve arka frenle olduğun yerde durursun ardında çok hafif gaz verip debriyaj ile arka fren koordineli olarak ayarlayarak kalkmaya çalış sadece antrenman yapman yeterli çok kısa sürede olayı kavrayacağını düşünüyorum...

ERROR88
10 Ocak 2014, 22:05
yokusta teker kalkıyorsa ındırılmeden yokus bıtırılır gerekırse 2 ye atılır:queen: