PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok Kafam Karışık Bir El Atın Abiler



mekansız61
10 Ocak 2014, 02:40
Öncelikle selamün aleyküm diyelim. biliyorum forumda binlerce hyosung gt250r ile alakalı bilgi var ve ben hepsini teker teker okudum araştırdım. yaklaşık 1 yıldır 250cc bir motorsiklet alma düşüncem var ve abartısız hergün bilgisayarı sadece motor araştırmak için açıyorum desem yeridir. benim şöyle bir durumum var 1 yıllık ısrarlarımdan sonra babam tekrar motorsiklet almayı kabul etti ve ben alacağım bu motoru en az 2,5 3 yıl yani üniversitem bitene kadar kullanacağım. araştırmalarım sonucunda hyosung gt250r'ı beğendim fakat bana gerçekten sağlamlığı çok önemli ve baımı ağrıtmayacak bir motor lazım. çünki gecen sene kanuni ronny s150 kullanıyordum ve 2 günde bir ustanın yanından cıkamaz olmuştum. en sonunda da sattım zaten. beni o motor neredeyse motor sevdamdan soğutmuştu.

neyse sonuç olarak tecrübeme sıra gelirse 1 yıllık a2 eğliyetim var. 1 yıl 10000 km scooter tecrübem var be 100-200 km vitesli motor tecrübem var (yani vitesli motor tam olarak bilmiyorum)

250cc bir motorla vitesliye başlamak istiyorum cünki cok arastırdım ve 125lik bir motor bir süre sonra sürülmez bir hale geliyor ve yetmediğini okudum ve dinledim. öyle hız meraklısı bir adam değilim efendi işi motorumu sürerim zaten motoru sürekli sahill kenarından yavas yavas gezilerim için kullanırım.

Bana bir fikir verin üstadlar şimdi ben hangi markayı ve modeli secmeliyim.. nasipse 2 3 hafta sonra motoruma kavuşacağım. ve kafam çok karışık ben herşeyi bu siteden ve sizlerden öğrendim o yüzden sizlerin fikri benim için çok önemli..

AWESQME
10 Ocak 2014, 02:55
Şimdi ben hız yapmicam sahil yolunda tırın tırın gidicem diyorsam hyo gt250r pek uygun değil. Çünkü 250 cc ler arasındaki en hızlı motorlardan birini seçiyorsun ve hız yapmicam diyorsun. Hep düşük devirde o motoru yer bitirirsin nede olsa altındaki bir hız motoru. Paso hararet yapar dur kalk dur kalk düşük devirlerde ve gene ustanın yanından çıkmaz olursun.

Hız yapmicaksan sadece gezinmek için motor istiyorsan en güzeli scooter veya chopper derim. Rahat rahat istediğin her yere gidebilirsin. Görünüşüne filan aldanma hangi amaçla kullanıcaksan ona göre motor al. SS gezinmek için değil hız yapmak içindir.

elantronikçi
10 Ocak 2014, 02:59
Trabzonlu'sun galiba bende bi oflu olarak cevap vereyim hemşerime :) Bence Hyosung gt250r iyidir, o klasmanda CBR250 ninde dayanıklı olduğunu duyduk. Tabi daha az önce 27 km de çalışmadığınıda okumadık değil. Ama sonuçta sağlamlıkta çıtası yüksektir. İnazuma da bakabilirsin. Ne tarz kullanmak istediğine karar ver sonra envay çeşit seçenek olur. Sonra birini seçersin uşak :)

CEM.
10 Ocak 2014, 03:02
Şimdi ben hız yapmicam sahil yolunda tırın tırın gidicem diyorsam hyo gt250r pek uygun değil. Çünkü 250 cc ler arasındaki en hızlı motorlardan birini seçiyorsun ve hız yapmicam diyorsun. Hep düşük devirde o motoru yer bitirirsin nede olsa altındaki bir hız motoru. Paso hararet yapar dur kalk dur kalk düşük devirlerde ve gene ustanın yanından çıkmaz olursun.

Hız yapmicaksan sadece gezinmek için motor istiyorsan en güzeli scooter veya chopper derim. Rahat rahat istediğin her yere gidebilirsin. Görünüşüne filan aldanma hangi amaçla kullanıcaksan ona göre motor al. SS gezinmek için değil hız yapmak içindir.


Eleştirme babında yorum yazmıyorum yanlış anlama sakın birkaç ufak yanlışı düzeltmek istedim :)

Hyosunga hız motoru demen biraz garip oldu çünkü görüntüsüne bakarak yorum yapmak dogru degil.

Egilip motor bloguna baktıgınız taktirde V motor görüceksiniz.

Hatta o motor blogunun ben Gv 250ye daha uygun oldugunu söyleyebilrim yani bir chopper motoru.

Hyosungun görüntüsüne aldanıp sadece hız motoru dememek gerekir tork silindir ve hp degerlerine bakarak yorum yapsak daha dogru olur.



hyosung dur kalk dur kalk hararet yapıcak bir motora sahip degili yag sogutması bu konuda yeterli.

4 silindir olsa örneklendirmeni anlardım.

250ccler arasında en hızlısı fakat aman aman bir fark yok.

hyodan inip cbr 250 kullandım gayette tatmin edici.

Kendi hyomu cbr'lı arkadaşa verdim oda pek şaşırmadı.

Yani 250cc clasmanı hep tork ve hp degerleri olarak birbirine yakın makineler. :cat:

Yinede dedikleriniz genel anlamda dogru :cat:

Konuyu açan arkadaşada birkaç öneri yazalım.

Hyosung yeni çıkan bir model degil yıllardan beri kullanılan ve türkiye piyasasına oturmuş çogu arızası çözümü bilinen bir model.

piyasaya yeni çıkmış bir model almıyorsun yani.

Hyosung 250gtr topigini takip edersen inan benim kadar hyo konusunda bilgili olabilirsin :).

Gelelim soruna.

2nci el alırsan 2013 2012 almanı öneririm.

250cc fiyatı uygun ve gösterişli tavrıyla apaçi kabilesinin baş tacı oldugu için 2nci elde temizini bulmak oldukca zor.

250cc 'de genelde acemi kullanıcıların seçimi oldugu için birçoguda kazalı..

Sıfır alıcaksan zaten hyosung 250gtr problem çıkarmaz.

Tek problem SS motosiklete alışma sürecin.

1- bel agrısı
2- boyun agrısı
3- benim en çok şikayet ettigim bilek agrısı
4- artçı ile birbirimize saplanmış gibi yolculuk etmemiz.

Bunları kabul ederek almanı öneririm :)

Zaten her ss modelde oldugu gibi bunları kabullenerek alman gerekir.

Ben aldımda belim agrımadı diyebilirsin kişiden kişiye farklılık gösterir ama bilek agrısı %70 oluyor.

Bir süre sonrada alışıyorsun.. problem olmuyor.

mekansız61
10 Ocak 2014, 03:16
Cevapların için teşekkürler fakat AWESQME nicli hocam demek istediğim ss tarzı motor hayranlığım var evet gezi amaçlı sahilde kullanıyorum fakat trabzonda olsuğum için açıkcası motora cok saygı oldugunu söylemek zor. yavas kullanacağım fakat yavas dediğim 50-60 km arası.. bir de söyle birşey var altımdaki makina da güç olsun ve yeri geldiğinde kullanayım mantığındayım hani trafikte sıkıştıran yada önüne atlayan bir arabadan kurtulabilmenin tek yolu gazı açmaktır ve 29 beygir ne cok ne az diye düşünüyorum çünkü 3-4 yıl bir beraberliğim olacak o motorla ve biraz da beni tatmin etmeli..

hemşerim çok sağolasın cevabın için cbr250r'ı çok severim fakat malum öğrenci adam fiyatları biraz tuzlu :D 5 bin lira babamdan alıp 2 lira ben ekleyip 7 ye motoru alırım bin lira da kask ve ekipmanlara ayırırım ancak zorlayınca 8 cıkar yani :D böyle bir sıkıntım da var.

Linwelin
10 Ocak 2014, 05:09
4- artçı ile birbirimize saplanmış gibi yolculuk etmemiz.

Erkek artçı almam Cem, bazıları saplama ister http://img.donanimhaber.com/upfiles/smiley/naughty.gif

murad13
10 Ocak 2014, 06:01
valla mekansz ben de bu konuda seninle aynı şekilde muzdaripidim. yaklaşık 3aydan beri araştırmaya bakıyorum ama ilkönce asık eden gtr a forum takibi yapınca biraz soğuk bakmaya başladım ama şekil itibariyle en güzeli demek yanlış olmaz okuduğum kadarıyla elektronik aksami çook hassas mesela xenon takılandan kaçmak şart bence ins. aradığı'mizi bulmak kısmet olur ben şu an temiz görünüşlü bi derbi gpr bakıyorum sanırım son karar derbi gpr olacak :)

AWESQME
10 Ocak 2014, 06:52
Ben 250 cc ler arasında en hızlılardan biri olduğunu söylemek istedim benim hatam belirtmem lazımdı :) Hız motoru deme sebebim de zaten motorun oturuş tarzı olsun 600 cc lik ebatları olsun o yüzden. Hyo GT250R yi alanlar hızı gücü ve tam bir SS tarzı olduğu için alıyor.

Bu arada eleştiri olur yanlışlar düzeltilerek doğrular öğrenilir nede olsa saygı duyuyorum. Daha acemiyim öğrencek çok şeyim var :)

Fakat genede şehir içi gezmek için Hyo nun fazla büyük olduğunu düşünüyorum. SS hayranısın bence şehir içinde biraz daha kıvrak bir motor daha iyi olur senin için. Benim tercihim CBR 250R yada Kawasaki Ninja 250R olur. İkisininde oturuş pozisyonu gezmek için daha rahat :cat:

ArdiaroS
10 Ocak 2014, 16:13
Param olursa ben de gt250r almak istiyorum ama içimdeki pislik de o kadar parayı vermişken cbr250 al, en azından yeri yurdu belli diyor. Bunun da sebebi yol kenarında dükkan kiralamış, bayi&servis olmuş tiplerle uğraşmak istememem. Hadi bi kapışın hangisi iyi çıksın ortaya :cherry: