PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2012 model Motorun soğukken çalışıp, sıcakken zor çalışması stop etmesi.



bycahit
07 Ocak 2014, 05:36
Arkadaşlar merhaba bu sorun büyük bişeymi küçük bişeymi onu öğrenmek istiyorum.
250cc -calibre marka 2012 model enjeksiyonlu sistem motorum var. Motor soğukken rahat çalışıyor biraz gittikten sonra yani ısınınca hararet ibresi 2.çizgiye gelince motoru söndürüp marşa basınca motor zor bela çalışıyor veya çalışması için biraz motorun soğumasını bekliyorum.Soğutma sisteminde problem yok fan açık hararet ortadan ileri geçmediği halde bu sorun yaşanıyor.

Başıma gelen şey şu, fan radyatör hortumunu delmiş ve motoru biraz bu şekilde sürmeye devam etmişim ben. ama buna rağmen hararet çizgim yarıyı geçince motoru soğuta soğuta ustaya kadar götürmeyi başardım.2012 model olan yeni sistem bir motor.
Ustanın dediği üzere, piston yermi? veya motor hararet yapmışmıdır?hararet yapan motor çalışırmı?.Motor rektefiyesinden bile bahsediyor ustam?Bunlar olabilirmi.yoksa basit bir hava ayarından veya aküdenmidir?

Motor halen çalışıyor soğukken sıkıntı yok kullanıyorsun biraz gidince ısınınca sorun çıkıyor ?
Başına gelen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Teo23
09 Ocak 2014, 01:34
Radyatör hortumu değişti mi? Bu şekilde, soğutma çalışmadan kullanmıyorsun inş?

zaferkarizma
09 Ocak 2014, 02:21
olabilecek sıkıntılar: motor hortumu deldiğinde hararet yaptırmış ve üst kapak contasını yakmış olabilir. sıcakken çalışmama sorunu pistonla alakası yok. bu sadece bi tahmin daha farklı bişi de olabilir. bir kaç ustaya göstermeniz daha mantıklı.

bycahit
10 Ocak 2014, 23:05
Hortumu değiştirdim, sıkıntı yok çalışıyor ama dediğim gibi biraz ısındıktan sonra boşa alınca sönüyor veya söndürünce soğumasını bekliyorsun öyle çalışıyor. 6.viteste 110'na zor geliyor motoru zorlamıyor beyin akıllı heralde :)
eskiden öyle değildi bakalım piston değişecek heralde 4 zamanlılarda piston bulunabilinen bişeymi arkadaşlar ?

ERROR88
10 Ocak 2014, 23:33
Calibirosyon ayarları sasmis olabilir ekrana dokunup yapılıyordu galiba tamam şakaydı....