PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : cbf 600 ön maşa / amortisör değişimi ve tamiri hakkında



Olcay Avşar
21 Kasım 2013, 10:49
selamın aleyküm hacılar :P

bir senedir motorsuzum ve mevsim kış olmasına rağmen kaşıntı başladı.

geçen hafta bir arkadaşa 2005 cbf 600 aldık, çok hoşuma gitti bir tanede ben alacağım inşallah, neyse konumuz bu değil :)

hasarlı araç işi yapan bir firmada bir tane 2011 model var, önden hafif bir kaza yapmış. sağ kafa grenajı ve sağ far (belkide içerinden ikisi tek parçadır) kırık.

raydatörde vs bir problem yok, ön maşalar geriye doğru yamulmuş. ön teker neredeyse headerse değecek kadar geri gelmiş. fiyatı mantıklı olursa bunu alıp kendim toparlamayı düşünüyorum. çok zor birşey değil çünkü grenajlar sökülüp yenileri takılacak ve maşalar değişecek.

ama maşa konusunda sıkıntım var, birincisi sıfır fiyatı ne kadardır bir bilgi alamadım internetten. ikincisi acaba bu maşalar düzelir mi bu işi yapan bir yerde?

aslında en önemli soru şu; bu kazada şasede eğilme olmuşmudur, daha önce bu oranda bir kaza yapan var mı?

yani ön cant ve teker görünüşte sağlam (cant hafif yamuk olabilir) maşalar darbeyi emmiş ve yamulmuş. sizce şasede hasar var mıdır? (ben sanmıyorum ama yinede başına gelen varsa tecrübe ederiz)

durun bir kaç da resim atayım

http://i39.tinypic.com/10hn9z9.jpg

http://i43.tinypic.com/21j20x2.jpg

http://i43.tinypic.com/sweckp.jpg



yani ön teker ve cant sağlamken, hatta çamurlukda bile hasar yokken sadece maşaların eğilmesi bir arabaya yandan tatlı tatlı girdiğini gösterir :p

ama yinede şase ile ilgili ve maşa maliyeti konusunda yardıma ihtiyacım var.

acun0
21 Kasım 2013, 10:59
ön maşa doğrulmaz. yenisini almak lazım.
cantta bir şey olmaması şasede bir şey olmadığı anlamına gelmez. keşke yan sürünseydide önden hasar almasaydı. en kötü motor hasarı veren kazalar bunlardır. denge sorunu olma ihtimali büyük.

serkanADH13
21 Kasım 2013, 11:07
şaside pek bişiy yoktur,
çünki zaten ön teker radyatörden aşırı uzak değil,
AMORTİSÖR MİLLERİ dedıgın gıbı darbeyı emmış,
en kötü ihtimal ÖN ROL (ALT MESNET,,maşa vs) pek hasarlı durmuyor,

fakat düzeltilme olasılıgı mevcut,
çok bişiy yok,
ısıtılmadan darbe vurulmadan hidrolık pres ıle düzeltilebilir,
pek çok scooter ve vıteslı modellerın bulunamayan maşalarını prese veriyorum...

rot'ta sorun varsa zaten furş takımı (direksiyon rulmanları)'nın dip kısmı ayrık olur bunda oyle bısıy asırı gozukmuyor belkıde yoktur,,,

Yeterınce uygun ıse Düşünülebilir...

sedat_57
21 Kasım 2013, 11:07
Usta düz bi mantık..eğer o motor cuzi bi paraya toplanacak olsaydı onlar toplardı zaten..:P Ön taraftan tekrar kullanabileceğin parça jant ve amortisör kavalları olur..tahmin ettim sadece usta değilim..:rendeer:

Olcay Avşar
21 Kasım 2013, 11:20
sedat kardeş düz mantığın burada işe yaramıyor çünkü satan firma sürekli hasarlı araç satıyor, büyük bir garaj ve içerisi hasarlı araç dolu. 3-4 motosikelt var biri varedero biri aprilia birde bu var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:11 ----------

fiyatı da söyleyeyim ilan fiyatları 14.800 ama yerlerine gidince 13.800 denildi. 13 zor bir ihtimal, 13.500 e alınabilir.

grenaj masrafı 500 lira (çıkma), amortisör masrafını bilmiyorum ama en kötüsü düşünülüp sıfır parça fiyatını eklemek lazım.

e sıfır amortisör 2-3 bin liraysa o zaman saçma bir alışveriş olur çünkü zaten 17-18 motorun piyasası.

Lucas
21 Kasım 2013, 13:27
Fiyatı çok da makul değil. Ön amortisörler düzeltilir. Bursa'da yaptırabilirsin. Ama keçesiydi, rulmanıydı, grenajıydı derken (farlar da değişecek görünüşe göre) dediğin gibi mantıklı bir alışverişe benzemiyor.

cx571
21 Kasım 2013, 13:33
CBR 250 R ile bire bir aynı kazayı yaptım.. Ön Amartösörler direk değişti. Aynı Bu şekildeydi. Çiftine 1050 tl verdim. grenajlar allahtan ucuzdu benım işçilik filan falan 2000 tlye işlem bitmişti. Şaşede sorun olmadı. olsa idi servis mutlaka motoru pert ettirirdi :)

Ramazan Can
21 Kasım 2013, 14:23
maşalar düzeltilir ama sağlıklı olmaz... eğer istersen düzeltecek hatta yedek parça ve granaj konusunda yardımcı olacak kişi tavsiye edebilirim... elinde çıkma amortisörde vardır.. keskin motor adem keskin...
gelelim boruların düzeltilmesine ... boruları sökmek çokta zor değil sen üstesinden gelirsin... sonra gidiyorsun sanayiyey hidrolik pires düzeltiyor... olay çokta zor ve karmaşık değil... muhim olan presin başındaki adam işini özenle yapsın..şonuç iyi çıkmazsa güzelyalıda bulunan adem keskin den çıkma parça bulunacaktır eminim...

acun0
21 Kasım 2013, 14:52
bu fiyatlara bu motor mantık dışı. pert kaydı da vardır bunun. yarın satarken sorgulamalarda çıkar. ve alıcı direk vaz geçer. maşaların düzeltilip binilmesi tamamen risk yenisi yada çıkması alınmalı. pires ile 50 cc mobileti düzelttirdim motor düz yolda şaştı. sakın haa..

MaxiBoost
21 Kasım 2013, 20:45
o motora 13 bin lira vermek delilik olur
deseydin 7-8 düşünülürdü

kusura bakmasınlar motor kazası araba kazasına benzemez
sorunlar bitmek bilmez