PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : cg 125 geç çalışma problemi



boora
11 Kasım 2013, 19:50
Merhaba arkadaşlar 2012 model mg deluxe model motorum var. 11700 km de . Sabahları ilk calistirmada aşırı geç çalışıyor hatta elden marş ile calismiyor. Ayaktan marş ile çalışıyor o da 5-6 kere sert tepikleme sonrası. Motorun bujisi yeni 500 km oldu degiseli . Subap ayarını yeni yaptım 0,10 sentile ayarladım karburatoru yeni temizledim akü sağlam gibi 55/60 watt ampul var gayet iyi aydınlanıyor. Motorda 20-50 yağ kullanıyordum 100 km önce 10-40 koydum. Yağı değişmeden önce motor sicakken de geç calisiyordu artık sicakken gaz kolunu çevirmeden hemen calisiyor. Bu arada jikle yi acsam da calismiyor sogukken. Sorun neden olabilir?

barisim1985
11 Kasım 2013, 20:17
karbüratör sistemi otomatik jikle mi ?

boora
11 Kasım 2013, 21:43
Hayır bildigin kara düzen basit bir karbüratör.

zaferkarizma
11 Kasım 2013, 22:09
hava ayarı düzgün yapılı motorun ?

barisim1985
11 Kasım 2013, 22:29
hava ayarı olayına katılıyorum , bence karbüratörü sök tinere yatir 1gün sonrada Iyi bir ustaya avans ayarlarını yaptır düzelir büyük ihtimal ile Oda çözüm Olmazsa yeni karbüratör 35tl diye Biliyorum sitede hiç uğraşma Al yenisini kafa rahat olsun çünkü birtek onu yapmamışsin gerisini halletmişsin zaten bu arada hava filtresınide bi kontrol etmeyi unutma bu havada açık filtre zor çalışmasına sebeb olabilir ve Tabi kirli ise

boora
11 Kasım 2013, 22:43
Buradaki ustalar usta degilki. Subap ayarı yaptırdım 0,05 sentile ayarladi motor çekmedi. Başka ustaya sordum 15-20 sentile ayarliyormus yaptırmadım bir başkası elle ayar yapıyor. Bende sentil cakisi alıp kendim yaptım. Hava filtresi temiz yikadim bulaşık deterjani ile zaten sunger.karbüratör selulozik tinerde bekletip bütün deliklerini açtım. Hava ayarida tam kapatıp iki tur açtım rölantide güzel saydiriyor. Subap ayarı yapan adam karbüratör ignesini yukarı aldı ben tekrar aşağı aldım en üst kademenin bir altında şu anda.

SmirnouF
11 Kasım 2013, 22:43
hava ayarı olayına katılıyorum , bence karbüratörü sök tinere yatir 1gün sonrada Iyi bir ustaya avans ayarlarını yaptır düzelir büyük ihtimal ile Oda çözüm Olmazsa yeni karbüratör 35tl diye Biliyorum sitede hiç uğraşma Al yenisini kafa rahat olsun çünkü birtek onu yapmamışsin gerisini halletmişsin zaten bu arada hava filtresınide bi kontrol etmeyi unutma bu havada açık filtre zor çalışmasına sebeb olabilir ve Tabi kirli ise

Tabi arkadaşın dediğini yaparken plastik contalarını çıkar aksi halde contalar eriyip gider.

Birde senden biyeri kontrol etmeni isteyeceğim. Karbüratörün silindire bağlandığı yerde plastik bir boğaz var. Orayı bir kontrol edermisin ? Orada bazen ufak bir çatlak ya da yırtık bu soruna yol açabiliyo. Çatlak'tan ya da yırtık'tan içeri giren fazla hava motorun çalışmasını etkiler. Eğer çatlak biyer görürsen çekomastik ya da benzeri bişeyle tıka , devam et.

boora
11 Kasım 2013, 22:54
sorun dediğin gibi oralarda olsa motor normal çalışırken de sıkıntı yaratması gerekmez mi? Hani devirde dalgalanma vs. Sorun sadece motor sogukken yapıyor sicakken elden marsa bastimmi kapıyor pıtı pıtı çalışıyor. motordan soğudum ya bu sorun yüzünden motoru evin önüne çıkartıyorum baş marsa almaz baş allah bas sokaktan geçenler öyle bana bakıyor :-( milletin dökük motorlari tek marsta alıyor. Ben bunun yağını her bin km de değiştiririm çok sikistirmam ne bileyim çözüm gelmiyor aklıma bu kadar basit yapili makinenin başka ne sorunu olabilir

eLated.*
11 Kasım 2013, 23:00
benzinde bir sorun olabilir belki aldığın yeri değiştirip bir dene veya yakıt hava karışımını yapamıyor motorun

boora
11 Kasım 2013, 23:09
Bulunduğum ilde en çok yakıt satan istasyondan alıyorum orası da shell. Ama karbüratör u temizledikten sonra 3 bin km felan yaptım karbüratör ful kirlenmiş içinde siyah siyah kurum gibi yapışkan bir şeyler vardı en son deponun temizlenmesi kaldı zaten bir ara onu da temizleyeyim

eLated.*
11 Kasım 2013, 23:57
dediğim gibi benzinde bir dalavere olabilir :)

serkanADH13
12 Kasım 2013, 00:20
Söylenecek her şey söylenmiş ve denenmiş,
akla gelen ılk unsur SUBAPLAR SIKI OLABİLİR,
kARbüratör pis olabilir,

Teo23
12 Kasım 2013, 01:35
Buji her ne kadar yeni de olsa ateşleme sistemindeki bir zayıflık, (kablonun eskimesi- piponun oksitlenmesi v.b.) bu gibi zor çalışmaya neden oluyor. Tırnak aralığı daha az olan bir buji ile deneyin. Pipo bağlantı noktası sıklıkla oksitlenir. Kontrol etmekte fayda var. Buralara bakarsan sorunun çözülecek bence... ;) Yok değilse Serkan demiş zaten sübaplar açık kalıyor olabilir

boora
12 Kasım 2013, 18:27
herkese cevaplarından dolayı teşekkür ederim :rendeer: teo23 dediğin gibi ateşleme sisteminde oksitlenme var galiba demin eve geldim motor sıcak elden marş ile çalıştırmaya çalıştım bir türlü çalışmadı sonra gaz kolunu biraz çevirdim marşa basmaya devam ettim tabanca patlaması gibi egzozdan baya sesli bir patlama sonrası motor çalıştı. o an ateşlemede sıkıntı olacağı aklıma geldi ve buji piposunu söktüm içinde bujinin kafasını tutan küçük tırnağın etrafında oksitlenme vardı hemen wd-40 sıktım biraz ters durduktan sonra taktım yerine. sıcakken mükemmel çalışıyor gaz kolunu çevirmeden 1 sn de tık kapıyor. bakalım sabah sogukta nasıl olacak.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:18 ----------


Söylenecek her şey söylenmiş ve denenmiş,
akla gelen ılk unsur SUBAPLAR SIKI OLABİLİR,
kARbüratör pis olabilir,

subaplar sıkı olacağını sanmıyorum ama ben sana anlatayım sübap ayarını nasıl yaptığımı. bobinin bulunduğu tarafta mondial yazan dört tane civatanın tuttuğu küçük kapak var ıçınde 14 numara lokma ile dönen civata var. birde o kapağın üst tarafında 50 krş büyüklüğünde parlak düz tornavida ıle açılan küçük bi kapak var. bujiyi söktüm külbütör kapağını söktüm ve alttan cırcır anahtar ile krankı çevirerek sökmüş olduğum 50 krş büyüklüğündeki kapağın içinde t harfi ve yanında çizgi var işte oradan senteye getirdim. buji yuvasından tornavida ile kontrol ettim piston en üst noktadaydı. sonrası basit zaten 0.10 sentile tatlı sıkı ayarda yaptım böyle... motor soğukken rölantiyi 1500 e ayarlıyorum ısınınca 2200 felan oluyor tekrar 1500 e ayarlıyorum bu seferde sogukken sürekli stop ediyor subap ayarından yapabilir mi bu durumu yoksa normal bir durum mu ?

serkanADH13
13 Kasım 2013, 00:15
dostum motorun ıkı durumda piston üst ölü noktada olur,
Subaplar Basarken,
Subaplar Boştayken,

dikkat ettin ise sorun yok,

porsche911tt
13 Kasım 2013, 07:19
Sogukken gec calisma isininca hemen calisma sibop sikiligina delalet eder

boora
13 Kasım 2013, 23:16
Bugün subap ayarı yaptım yeniden emme 0,15 egzoz 0,20 oldu bakalım sabah ne tepki verecek ben subap ayarindan olduğunu sanmıyorum ama deneyeyim bakalım

anılgan
02 Ocak 2014, 00:07
bora nasıl oldu ? sorunu çözdün mü ? bende 125 96 titan var yeni piston ve silindir yaptım ,karbüratörü de değiştirdim , güzel çalışıyordu ama tek basışta çalışmıyordu, halbuki 2005 haojin var 65 000 km nin üzerinde , sabah beni 10 yaşındaki kız üstüne çıkıyor ağırlığıyla kol aşağıya iniyor ve o soğukta tek tek sayıyor ve piston etek vuruyor yani silindir bollaşmış olduğu halde , ama yeni, sıkıştırması sağlam olan silindir neden çalışmaz ?
karbüratör de iğnede ki pulu en üste çıkardım yani benzin akışını azaltıyorum ,ama doğrusu bu çünkü ben sahilde sürüyorum motoru ,hava ayarınıda yaptım ve şimdi dha iyi ve güç artışı da oldu. Eğer gaz verdiğinde hemen tık deyip duruyorsa hava vidasını açıp kapatayarak deniyeceksin , nerde iyi gaz yiyor ve tık deyip durmuyorsa orası iyiydir .
Ayrıca bujinin de beyaz ve temiz olmalı eğer isliyse karbüratörün iğnesindeki pulu bir veya iki kademe yukarı çıkar ve deneme yanılma yoluyla bulucan , sonuşları burda yayınlarsan daha faydalı olur ,,, kolay gelsin çözüm var sen de bulabilirsin ..

boora
22 Şubat 2014, 18:54
sorun ateşleme bobinindeymiş. performans tipi diye dışı turuncu renkli bi bobin takmıştım o arıza yapmış orjinalini takınca herşey yoluna girdi. elden tek marşla çalışıyor yine.