PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : vespa px200 performans arttırmak



y.yücesan
10 Kasım 2013, 03:16
Merhabalar
2.5 yıldır vespa kullanıyorum 18 yaşındayım ufak çaplı bi atölye açtım kendime klasik vespaları revize ediyorum. Elimde bulunan vespa px200 parçalarından oldukça güçlü farklı bir vespa yapmak istiyorum burada ki ana amaç vespaya modifiye yapmak görsel olarak her şeyi yapabilirim ama performans için emme manifoltu yapıp jawa 250 karbratörü takmaktan başka bir şey gelmiyor elimdeki silindir 3. veyahut 4. rektefiyesini olucak haliyle standartların biraz daha üstünde fakat benim istediğim şey biraz daha fazla hız daha fazla tork daha güçlü olmasını istiyorum bu postun amacıda bu forumda bulunan benden çok çok daha bilgili abilerden fikir,bilgi edinmek
öğrenmek istediklerim;
standart px200 motorunu (1994 model yağ ve marş motorlu olan) nasıl daha güçlü hale getirebilirim?
salyangoz egsoz yapmak istiyorum nasıl becerebilirim?

mustafaaxu
24 Kasım 2016, 15:51
internette araştır baya bir örnek ver uridi diye birisi var onu izle fikir verebilir.

ben bir depoya 50 gram tiner koyuyorum uçuyor motor..
ben yaptım ama...
tavsiye değildir......

Mucit23
24 Kasım 2016, 16:02
Yakıtla değil de Egzoz ile ciddi performanslar alınabilir. 2 zamanlı motorlar çok nazlıdır. Ciddi performans alabilmek için herşeyin en iyi şekilde ayarlanması gerekir. Ayarını herkes yapamaz.

Egzozu kendiniz tasarlayabilirsiniz ama hesabı biraz karmaşık. Google'da "2 Stroke pipe calculator" veya "2 Stroke exhaust calculator" şeklinde aratısanız birçok bilgiye uygulamaya ulaşabilirsiniz. Egzoz işi çok sakat yanlış tasarlanırsa motordaki verim artmak yerine düşer. Buna dikkat edin.

Parça getirmek için yurtdışına bakmanız faydalı olur. Daha önce Yamaha Neo's için Racingplanet.de'de parça getirmiştim. Scooter diyince bulamayacağın parça yoktur.

http://www.racing-planet.co.uk/scooter-parts-sh-1.html

Drag'lık vespa bile toplarsın buradan :)

efe-e
24 Kasım 2016, 16:31
www.scooter-center.com

Biz PX80 topladık bi tane, 166cc Malossi Kit var üzerinde komple. Bütün parçaları bu siteden söyledik. Sıkıntısız sorunsuz elimize ulaştı.

Kesinlikle tavsiye ederim.

snappy x
24 Kasım 2016, 16:56
silindir büyüt