PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yuki spitzer 250 cc problemleri ve genel bakım hk.



dhn
03 Kasım 2013, 16:03
Merhabalar Arkadaşlar Yaklaşık 1,5 ay önce YUki spitzer aldım , başlangıç motoru olarak kullanıyorum motor bilgim sıfırdı hem ucuz hem az sorunlu hemde fazla hızlı olmayan bir makine olduğu için seçtim ( KK ye 4 ay erteleme +12 taksit çok makul geldi :) ) ancak bu aralar makineden garip sesler gelmeye başladı :S ... GAz verdiğimde sorun yok ancak gazı bıraktığım anda alttan takır tukur sesler geliyor, sağını solunu yokladım ancak sürten çarpan herhangi bir şey bulamadım sadece zincir biraz gevşemiş . biliyorum çok fazla neden olabilir ancak genel olarak ortak bir sorun vardır belki ,sebebi ne olabilir ?

BU arada devir saati problemi olmaya başladı , Devir ibresi ve KM saati 3-4 saniye farkla tepki veriyor , İstanbul u aradık yeni saat için yolda geliyor ( Çin den ) dediler ancak bir tarih vermediler.. Olur böyle şeyler diyorum sonuçta Yamaha , honda gibi kaliteli markaların bile parçası uzun süre gelmeyebiliyor..Problemi anlattık Göstergenin kaboları vs. gevşemiştir kontrol edin dediler, servisteki arkadaşlar komple bakım yaptılar ancak sorun giderilmedi.

Birde egsoz ile ilgili değişiklik yapan var mı ? makine nin karizmasını fena bozuyor , sahibinden de satılan trioval performans egsoz larını kullanan varmı , alsam kendim takabilirmiyim acaba ?

Yağlama olayını nasıl yapıyorsunuz ? Ben servisten Würtz marka hem temizleme hem yağlama ürününü aldım ancak zincir sürekli kirli duruyor , siz nasıl temizliyorsunuz ?

shadyrocq
15 Ocak 2014, 18:22
Hocam alttaki tıkırdama motorun sol tarafında altta tam grenajın üstünde bi kapak var onun vidasından kaynaklanıyor. Benide başıma geldi vidayı sıktım 1 hafta sonra tekrar oldu oraya musluk contası takarak sıktım hiçbir sıkıntı kalmadı.Devir saati konusunda birşey diyemiycem bende hiç sıkıntı çıkarmadı. Yağ olarak castrol kullanıcaktım altın sarısı fakat ustam 10-60 ELF kullanmamı istedi dün değiştirttim yağını 1.3 lt alıyor hazne. Zincirde bende würth kullanıyorum düzenli olarak sıkıyorum bir kirlilik mevcut değil. Bence motor fiyatına göre çok iyi fakat ben Eskişehirde ikamet ediyorum ve buradaki servisi lanet bir yer. Bisikletciyi servis yapmışlar periyodik bakımları için benden çok fazla ücret istediler adam grenajı bile sökemedi !! bende garantisinin bozulmasını göze alarak kendi motor ustama gidiyorum. Sırf servisi yüzünden garantisini bozmak zoruna kaldım periyodik bakımlarınnı kendi ustama yaptırıyorum.