PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi motosikletlerin kışın sürülmesi uygundur , hangileri uygun değildir?



dexser
22 Ekim 2013, 21:18
Kışın hangi motosikletler sürülebilir , hangileri sürülemez ve nedenleri nelerdir?

turkish39
22 Ekim 2013, 21:28
Motora değil kullanıcıya bağlı.Kullanacak olan adam her motoru kullanır.Yaz kış ayrımı yapmaz.Kışın daha dikkatli ve lastiklerin iyi durumda olması gerekir.

umurcan
22 Ekim 2013, 21:53
"Yanlış ortam yoktur, yanlış ekipman vardır" diye bir laf varmış. Uygun ekipman olduktan sonra sadece durum çözümlemesi ile gerekli önlemler alındıktan sonra (mesela düşen lastik tutunması durumunda fren mesafesinin uzayacağı) kullanamamak için bir sebep yok.

http://www.youtube.com/watch?v=OX_weIUwd_o

Burakesk
22 Ekim 2013, 22:44
Bence hafif ve küçük motorlar daha uygundur kış şartlarına çünkü ; Ağır motosikletleri kayarsa yada kontrol kayıplarında zaptetmesi daha zordur bence ama hafif motorlar öyle değil mesela, bayır yukarı çıkıyorsun karda birden kaldı motorun büyük motoru tutamazsın ya devirirsin motoru bayırın başlangıcından alırsın yada onunla beraber yatarak keyifle aşağıya inersin ama küçük motoru tutarsın aynı olayı yaşadım büyük motor yoktu ama araba kalmış aşağı doğru kayıyordu motorum küçük olduğu için tam patinaja sarmaya başladı hemen inip tuttum arkasını havaya kaldırarak yukarı kadar devam ettim motorla beraber :) Kontrolü daha kolay olur büyük motoru caddede giderkende kayarsa yavaşta olsa ayaklarınla tutamazsın ama küçük motoru tutabilirsin benim düşüncelerim bu yönde...

crxforever
22 Ekim 2013, 22:56
koruma demirleri olan, hafif ve düşük torklu, mülayim karakterli fazla atılgan olmayan bir motor en idealidir.

onlystars
22 Ekim 2013, 23:08
yedek parça ve servis hizmeti uygun fiyatlı bir motor :mrgreen: