PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benim motoru satıp, yenisini almayı planlıyorum.



kefeeee
21 Ekim 2013, 23:46
Selam arkadaşlar,
Forumdan az çok insan bilir, ilk motorumdan beri supermoto kullanan biri oldum ve bu yönde ilerliyorum. Öyle ki motosikletimi daha yeni bir şeyler ile değiştiriyorum. Biraz nedenlerinden bahsedeyim.

Muhteşem bir motorum var, mekanik açıdan kusursuz olduğu için antalyadan buraya kadar kargo ile getirtildi. Özellikle karburatörlü istediğim için TE610 kasa 2000 model kendisi. Aldığım zaman 8.000tl civarıydı. Çok eğlenceli zamanlar geçirdim kendisiyle.

Uzun süredir bakmadığım ve yeni olan grenajlarını başkasına sattığım için kozmetik olarak hiç hoş bir halde değil. Görsel olarakda tatmin olacağım bir motosiklet alacağım. Sesi, lastiği, zinciri, performansı ve herşeyi ile çok memnun etti ama bu yakıt tüketimi ile baş etmek istemiyorum. Kilometre göstergem olsa mutlaka ne kadar yaktığını söylerdim ama bizde kızıltoprak-bostancı diye bir ölçüt çıktı bunun yüzünden :P Kızıltoprak-bostancı-kızıltoprak yaptığım anda 7 lira civarı bir benzin cebimden akıp gidiyor. Zamanında yapılan karburatör modifikasyonlarından olsa gerekli tabiki.

Artık kararım şu ki, motosikletimi satıp yerine bir Ducati Hypermotard 796 alacağım.

Ducati italyan olduğundan dolayı bu egzotik havası beni çok çekmeye başladı. Termignoni takılmış bir Hypermotard sesi ise muhteşem oluyor. Üzerinde kendimi çok güzel hissedeceğime eminim.

Bu motorun benim kafamdaki artıları ise şunlar +100 estetik -100 benzin tüketimi ve ek olarak tek silindir ile iki silindir arasındaki motor ömrü farkı. Çok şükür benim Husqvarna daha bikaç sene sorunsuz gider ama, insanın yinede aklı kalmasa iyi olacak.

Eksileri ise biraz yere yakın olması, tabiki düşersem bir yerlerime girebilecek döviz parçacıklarını unutmayalım. İkinci el fiyatları diğer Ducati'lere göre baya ucuz. Öğrendiğim kadarı ile Monster 696'dan sonra en ucuz motormuş kendisi. 2010 model 13.000'de olan bir ducatinin 20.000TL olması güzel bi fiyat bence.

Sizcede böyle bir imkan varken almak mantıklı mı olur, yoksa gidip yine tek silindir bir motosiklet mi almalıyım. Ducati kullanan arkadaşların yorumları nedir? Supermoto kullanan arkadaşlarımın tepkileri ne olacaktır? Sizce motosikletimi değiştirmeli miyim?

PEHLİVAN94
21 Ekim 2013, 23:55
Ducati hic surmedim ancak parcalarinin cok pahali oldugunu duymustum. Malum supermoto virajlarda felan arkasini kaydiriyim derken motor duserse cebi yakabilir. Kalitesi tartisilmaz zaten. Estetikligide. Tekerin duz bassin.

mhmtesk
22 Ekim 2013, 00:26
faydası olurmu bilmem ama :silent: http://www.youtube.com/watch?v=QVubnMDG4Z0&feature=c4-overview&list=UUYuNBlE7pBA8YPmX1z8jwyQ Bu eleman baya incelemişti yakıt olarak 636r den fazla yaktığının üstüde değinmişti.

Hing speed falan denemeleride var diğer videolarında bakabilirsin.

kefeeee
22 Ekim 2013, 00:44
faydası olurmu bilmem ama :silent: http://www.youtube.com/watch?v=QVubnMDG4Z0&feature=c4-overview&list=UUYuNBlE7pBA8YPmX1z8jwyQ Bu eleman baya incelemişti yakıt olarak 636r den fazla yaktığının üstüde değinmişti.

Hing speed falan denemeleride var diğer videolarında bakabilirsin.

Yanlız bu Hyperstrada ops özür dilerim. 831 cc olan modeli bu ama normal.

yusufozugenc
22 Ekim 2013, 00:57
Şahsen drz400 hayali kuran biri olarak supermotonun en güzel yanının hor kullanıma, atlayıp zıplamaya elverişli oluşu olduğunu düşünüyorum. Bunların ducati ile mümkün olacağını sanmıyorum. Ayrıca iki silindirli supermoto mu olurmuş. Hypermotard supermotomsu naked bence. Ha çok güzel bir motor, şaheser, ama supermoto değil, şahsen dağ bayır yardıran bir hypermotardı gözümde bile canlandıramıyorum :cherry:

Serzenish03
22 Ekim 2013, 09:16
Biz pazarcılık yaparken fiat ducato kullanıyordukk :)
İşin şakası tabi bu :) lifan al lifan napcan o motorları tayyib amca 5 lira etti benzinmi dayanır onlara :)