PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Depo dolu fakat musluktan benzin akmıyor



muhiddnevrn
18 Ekim 2013, 15:39
Merhabalar windys 125 yolda giderken öksürür gibi oluyor ve tık stop ediyor ara sıra başıma bu olay geliyor.Karbüratör vs. yüzünden oldugunu tahmin ediyordum fakat anladımki basit bi sorun :) benzin musluğundan açık şekilde olmasına rağmen benzin gelmiyor biraz bekleyince 5-10 dk vs akmaya başlıyor.Motor benzini çekmiyormu veya muslukmu tıkalı.Musluğu değiştireceğim başka nerde sorun olabilir.

Musluk resimdekinden
http://u1310.hizliresim.com/1g/l/tphum.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

canerol
18 Ekim 2013, 15:46
bak üst tarafta beyaz fitil varya o filtre muhtemelen o tıkanmıştır.
istersen musluğu söküp temizleyebilrsin hemde sorunu tespit edersin.para değilse direk yenisi ile değiştir.
yada depo kapağından depo hava alamadığından çekemiyordur.

muhiddnevrn
18 Ekim 2013, 16:02
abi daha önce söktüm fakat beyaz fitili çıkaramadım kararmış zaten tıkalı olabilir.yenisi 10 lira temizlerim olmazsa onuda alabilirim.depo kapağından hava almasını nasıl sağlarım.

canerol
18 Ekim 2013, 17:22
musluktansa hiç uğraşma sağla solla 10 liraya değiştir hemen
depo kapağının anahtar deliğinden üfle (her motor için geçerli değil) hava karşıya geçiyorsa sorun yok.

Teo23
18 Ekim 2013, 21:55
Depo kapağını gevşetip (ya da açık bırak) rölantide bırakacaksın motoru 5-10 dakika. Yine stop ediyorsa musluk olabilir o zaman

muhiddnevrn
18 Ekim 2013, 22:31
depoyu söktüm benzini akıttım depo boşaldı dibinde kahverengi bi sıvı var pislenmiş bu tıkıyor olabilir.musluğun bazı yerlerinde vardı bu pislik temizledim iyice.sorunsuz çalıştı fakat belli olmuyor bazen benzin gelmeyebiliyor hava almadığından dolayıda olabilir.

numan_b
19 Ekim 2013, 23:27
Aynı şey benimde başıma gelmişti. İlk önce aklıma hiç gelmedi çünkü benzin borusunda benzin görünüyodu. Bazende hava yapabiliyor.

Neyse muslugu söktüysen muslugu çevirdigin yerdeki vidaları sök içerdeki çontaya zarar vermeden pozizyonuna dikkat ederek sök onun içide dolmuş olabilir .Muslugun altındaki depo kısmıda sökülür kare kısımdan dikkatlice sökün kırılabilir sonuçta plastik. Dikkat edin bazıları yapıştırma olabilir.

İçinden avuç içini dolduracak kadar pislik cıkınca şaşırma:) ben şaşırmıştım önceden damlayarak akan benzin şelale gibi akar.

Aman dikkat edin bu esnada benzin hortumuna pislik kacmasın karburatörde sıkıntı verir tıkanırsa. Sonra onuda sökmek zorunda kalmayın.

En iyisi aynı tip taze musluktur tabi bendede aynı musluktan var ona güvenemedim benzin borusuna iki tane ayrı tip benzin filitresi taktım:)