PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sym GTS ile Daelim S3 kapsamlı fikir alışverişi



uur52
17 Ekim 2013, 18:13
Herkese iyi bayramlar. Bu başlıkla ilgili bir sürü konu var. Ancak ben hangisini alayım sorusunu sorarken bugüne kadar yaptığım araştırmaları da sizlerle paylaşmak, daha iyi bir tercih yapmak istiyorum. Ben araştırmalarım sonucu daelim s3 almayı düşünüyorum ama çevremdekiler gts almamı öneriyorlar.

Daelimin servis ve yedek parça teminini Asya Motorun üstlenmesi eksi not olarak görünüyor ancak bu bir eksiklik midir tam olarak bilmiyorum, sonuçta parçaları Asya motor üretmiyor sanırım. En büyük dezavantajı 2.el satış ağının çok az olması. Değerinin altına satılması muhtemeldir. Öte yandan ikisinde de iç aksam olarak bir fark göremedim. Boyum kısa olduğu için daelimi daha kapsamlı araştırma gereği duydum. Gts'e göre biraz daha alçak ve biraz daha hafif.

Ben gts ya da daelimi hiç kullanmamış ya da motor hakkında az bilgisi olan arkadaşların kesin yazılarını (daelim ne arkadaş gts al tabiki) dikkate almadım. Dediğim gibi biraz daha daelim ağır basıyor şuan. Öteki ay kısmet olursa sıfır olarak almayı düşünüyorum. Pişman olmakta istemiyorum. Fikirlerinizi sunarsanız çok sevinirim.

satoyama
17 Ekim 2013, 18:16
gts kullandım zaten kendini ispatlamış bir model ve marka.


s3 daelim 250 geçen gün gittiğimiz eğitimde arkadaşda vardı.

nedense motoru çok sesli çalışıyor anlam vermedim resmen her yerinden ses geliyordu. diğerleride mi böyle bilmem.

uur52
17 Ekim 2013, 18:50
Bu arada yazmayı unutmuşum. Son artışlarla ikisinin de fiyatı aynı sayılır.

hisvarlar
17 Ekim 2013, 22:36
Daelim s3 ilk çıktığında nerdeyse 1-2 bin tl daha ucuzdu GTS den yanılmıyorsam. Şimdi aynı fiyatta ise neden bilinmedik bir markayı alasınız ki ? GTS Evo kendini kanıtlamış hem şık hemde kaliteli bir makine .

beko12345
17 Ekim 2013, 23:42
2 motoruda SÜRMEDİM. Fakat daelim in servisi belli ! Racing katagorisinde roadwin modelini karşılaştırmada izlemişsindir umarım.

Motorun 1 özelliği dahi beğenilmezmi ? .

Şahsen düşünmeden gts alırdım.

uur52
18 Ekim 2013, 00:24
2 motoruda SÜRMEDİM. Fakat daelim in servisi belli ! Racing katagorisinde roadwin modelini karşılaştırmada izlemişsindir umarım.

Motorun 1 özelliği dahi beğenilmezmi ? .

Şahsen düşünmeden gts alırdım.

Servis konusu canımı sıkmıyor değil. Daelim alıcam diyodum ama tekrar düşünmeye başladım. Kullanmış olupta sıkıntılarını paylaşsa arkadaşlar, çok daha iyi olur aslında :)

beko12345
18 Ekim 2013, 00:42
Servis konusu canımı sıkmıyor değil. Daelim alıcam diyodum ama tekrar düşünmeye başladım. Kullanmış olupta sıkıntılarını paylaşsa arkadaşlar, çok daha iyi olur aslında :)

Gönlünüzden geçeni alın bence, diğer türlü aklınız hep onda kalır zevk alamazsınız.

HEROCAN35
18 Ekim 2013, 01:36
dialim s3 kullanıcıları niye bikaç binde satıyor motorlarını bunuda göz önünde bulundur derim

http://www.sahibinden.com/motosiklet-daelim-s3-advance-250?sorting=price_asc&viewType=List

ancak sym kendini ispatlamış bi motor sym gts 250i evo iyi seyirler

http://www.youtube.com/watch?v=pKEhdVIbJqs

uur52
18 Ekim 2013, 02:24
dialim s3 kullanıcıları niye bikaç binde satıyor motorlarını bunuda göz önünde bulundur derim

Hocam o şekilde bakarsak gts her km'de ilanı var şuan. Daelimin 10 tane ilan anca görüyoruz. Aslında daelim istiyorum ama kullanan ya da bilgisi olan arkadaşlar yaşadığı problemleri söyleseler kesin bir karar verebilirim.

asit_1
19 Ağustos 2014, 09:40
Arkadaşlar merhaba ben 2013' ün 8. ayında kardeşimle çakırca motordan bir daelim S3 adwance ve birde sym joymax 250 aldım daelim şuan 20.000 km' de ve alınmasını şiddetle tavsiye ediyorum kardeşim joymax aldığına bin pişman arkadaşların dediği gibi öyle heryerinden ses gelen bir motorda değil bana hiç bir problem çıkarmadı 20 bin olana kadar, tanıdığım bir çok motorcu arkadaşlarım sym motorlarını yamaha xmax larını satıp daelim' e geçitiler ben kulaktan dolma değil kulllanıcı olarak DAELİM S3 DİYORUM...

Fatih
19 Ağustos 2014, 10:32
yamaha xmax larını satıp daelim' e geçitiler
Buna gülerim işte.
HA HA HA.

S3 dediğin motor xmax in yanından geçemez.
Ben inceledim üstüne oturmamla kalkmam bir oldu. Plastikleri, bağlantı kısımları çok kötü.. keza sym de cok iyi sayılmaz ama önden görünüşü s3 den güzel.. Seramik piston sym nin + sı.

saser
19 Ağustos 2014, 10:37
Burgmandan sonra SYM aldım. Hacimsel olarak küçük geldi. Şimdi depoda duruyor. Şehir içi kullanımı çok rahat. Frenlemesi çok güzel bir motosiklet. Tavsiye ederim. Arada banditimi garaja bırakıp sym biniyorum. Kullanımı gerçekten çok zevkli tavsiye ederim. Düşünürsen satabilirimde :)

Macit250
19 Ağustos 2014, 12:30
Binme fırsatı bulamadım lakin şu konuda birşey söyleyeyim.İki motosikletide aynı mağazada inceledim.Daelim görünüş olarak kalıp olarak daha güzel.Şu an daelim roadwin 250 aldım.Honda 125 cbr sattım.Daelimi biraz sürdüm bakım için servisine bıraktım dün akşam.Motosiklette cidden konfor yok.Titreşim hat safhada .Kontroller felan hondanın çok gerisinde.Şu japondan şaşma sözü gayet mantıklı .Eğer sıfır alınacaksa cidden bu meblağlar kore çin malı motosikletlere kesinlikle verilmemeli.Attan inip eşşeğe binmek deyimide cuk oturuyor.Görüntü olsun diye paranızı keyfinizi yabana atmayın bence.İkinci el bir japon bulabiliyorsanız o paralara koşup alın.

serotizm
19 Ağustos 2014, 16:35
Roadwin ile S3 bambaşka tarzlar.
Ben S3'ümde zerre titreşim yok. Selesi çok rahat, hem şehir içinde hem şehir dışında konforundan memnunum.
Belki Harley Davidson Sportster'den geçtiğim için ve ilk Scooter'ım olduğu için ben yanlış değerlendiriyorumdur ama ben son derece memnumum.
1 aydır kullanıyorum, 3000KM'ye yakın yol yaptım.

Garip
19 Ağustos 2014, 17:11
sattığım için haaala içimi sızlatan bir motordur sym gts evo. mükemmel ötesiydi. herşeyiyle tam benlikti. satıp araba aldım ama 5 arabaya bedeldi o motorum :(

cece89
19 Ağustos 2014, 17:34
Daelim'i pek bilmiyorum fakat Uniteks ithalatı olan Sym'yi kesinlikle öneririm.
kullandığımda xmax250 ye yakın bir motor gözü ile baktım ben xmax alacak param olmazsa gts evo alırım.

Daelim'e gelince izmir motoshopta teste çıktığımızda gösterge takımı arızalıydı. Satan arkadaş yakınım olduğu için bana motorun sym ile çok kıyaslamamam gerektiğini ama yine de iyi bir ürün çıkardığını iddia etti daelim'in bense hem gösterge bozuk hemde plastik kalitesi ve aynalarını beğenmediğim için direk sildim kafamdan.

İllaki alan memnun kalan vardır aksini iddia etmiyorum ama benim gözümde gts evo varken daelimin esamesi okunmaz.