PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : farklı bir debriyaj sertliği derdi :/



tahsins
16 Ekim 2013, 09:45
mayıs ayında 8000km deki küheylanın debriyajını 2kişi aşırı dur kalkta zorladığım için balataları yakmıştım hatırlarsanız.
ve debriyaj balatalarını ve saçlarını değiştirmiştim.

http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/115781-salcano-wolf-125cc-debriyaj-balata-degisimi.html

5 aydır kullanıyorum motoru. sorun yok. şu an 17.000km oldu. fakat bir sorun var. debriyaj değiştirdiğim günden beri çok sert.
ben bunu balataları taktığım zaman da farketmiştim aslında. önemsememiştim. pamuk gibi debriyajım çok sertleşmişti. zamanla yumuşar desemde. beter oldu dahada sertleşti.

üstüne 2 kez debriyaj teli koparttım. (sanırım debriyaj sert olduğundan kopuyor tel).

taktığım balata ve saçlar debriyaj tasına biraz kalın gelmişti.(orjinal takmadığım için) haliyle yaylar daha sıkı oldu. ve yaylarıda değiştirmemiştim. 3-4mm kadar tasın kapağı ileri çıktı. yaylar sıkılaştı.

bunun için önerisi olan varmı ? yoksa orjinal balata yay ve saçları mı sipariş edip tekrar debriyajmı değişsem ? :silent:

piyanist_irf
16 Ekim 2013, 10:17
motor mekaniği konusunda bir çok parçanın orjinal kullanılması taraftarıyım tahsicim , 3-5 fazla olsun orjinal olsun derim :) hayırlı bayramlar gözüm bu gün izmite geçicem müsaitsen çay ısmarlayabilirim ::)

tahsins
16 Ekim 2013, 10:30
motor mekaniği konusunda bir çok parçanın orjinal kullanılması taraftarıyım tahsicim , 3-5 fazla olsun orjinal olsun derim :) hayırlı bayramlar gözüm bu gün izmite geçicem müsaitsen çay ısmarlayabilirim ::)

sağolasın irfan abim. iyi bayramlar. yeni saçların ve balataların kalın olmasından kaynaklanan 3-4mm fazladan birşey olmaz demiştim ama oluyor ister istemez. tasa sığmıyor. haliyle yaylar fazla kapandı. haliyle pamuk gibi değil debriyaj. neyse orjinal yay balata ve saç sipariş vereceğiz anlaşılan.
yan sanayisi balata 10 tl
yan sanayi saçlar 4 tl
yan sanayi full conta takımı 6 tl.
abi bende hanım köye doğru yola çıkacağım birazdan. offf bu bayram işleri falan hep sıkmıştır beni. ama mecbur.
daha çok görüşürüz irfan abim. sanayiye bulaştın mı çıkamazsın zaten :) bende 5 yıldır burlardayım.
özlüyorum. canım sıkıldı valla. iş olsada yapsam diyorum. hatta dün 1-2 iş bile yaptım :) yolda kalanlara :)
görüşmek üzere abicim