PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mont aldım ama!



ardawien
14 Ekim 2013, 23:41
Merhabalar,
Öncelikle iyi bayramlar,

Bugün planladığım üzere Düzce Dadaş motora Dainese mont almak için gittim. Ellerinde olan, daha önce denediğim ve üzerime tam olarak uyduğunu düşündüğüm
50 beden mont satılmıştı. Bunun üzerine Berik marka başka bir mont denedim yine 50 beden ama biraz sıktı rahatsız hissettim. Sonunda 52 beden Dainese montu aldım,
fakat göğüs çevrem giysisiz 92cm buna göre 46 beden small almam gerkiyor. Montu giydiğimde, kollar bileklerimde, omuz korumaları belki 1-2cm daha açıkta, dirsekler tam yerinde.
Motor üzerinde eğildiğimde göbek ve göğüs kısmından sarkıyor.

Boyum 1.80cm, kilom ise 67kg, motorum yzf r-125.

Soruma gelince, Montu büyük aldığım bariz bi şekilde ortada, bu koruma açısından sıkıntı yaratır mı?

Yardımlarınızı bekliyorum,

Herkese iyi forumlar.

astorojna
14 Ekim 2013, 23:51
montun hayırlı olsun. ben kendi düşüncemle, büyük beden korumalıkların motordan düşüp sürüklenme anında üstünden çıkacağına inananlardanım. ama sitede daha iyi bilenler mutlaka vardır.

reverse
14 Ekim 2013, 23:52
Tabi ki yaratır. Korumaların yerli yerinde olması için bedenin tam olması gerekir.
Ayrıca, -umarım başına gelmez ama- bir kaza anında da büyük beden montun vücuduna tam oturmadığı için zaten tam yerinde olmayan korumalar, bir de yerinden oynayıp seni tamamen korumasız bırakabilir.
İade etme şansın varsa iade edip, üzerine tam oturan bir mont almalısın.

emrb
15 Ekim 2013, 00:08
benimde omuzlar geniş,kol geniş,belim dar olduğundan omzuma otursun rahat edeyim diye bir beden büyük aldım.(bering aero)bu sefer omuz oturdu kollar ve bel biraz bol geldi.kolda ve belde geniş darlık ayarı olduğundan kurtardım korumalar falan cuk oturuyor.

senin montunun da çok yüksek süratte düşmediğin sürece yukarıda arkadaşın dediği gibi üstünden çıkacağını sanmıyorum.Ama içine sinmeyip değiştirmeye kalkıp değiştiremezsen işini bilen bir terziye verip benimki gibi darlık genişlik ayarı yapılacak bir sistem kolayca yapar.Moralini bozma..

Oguz7734
15 Ekim 2013, 00:23
Bol oldugundan dolayı yüksek hızlarda paraşüt gibi şişer rahatsız eder en büyük etken düşme anında dönme gibi şansızlıklar olabilir her zaman vucuduna tam oturan ekipman almalısın

ardawien
15 Ekim 2013, 22:06
Cevaplar için tessekkurler değiştirmeyi deneyeceğim hayırlısı bakalım.

DKN
15 Ekim 2013, 22:46
giydikten sonra gidonu tutar gibi falan yap tam üstüne oturmalı. bu benim için dikilmiş demelisin :)

hissizadam
16 Ekim 2013, 16:24
montun özelliklerini bilmiyorum ama kollarda, bel kısmında vs. genişliği ayarlamak için şeritler, ipler vs oluyor. onlar sayesinde (eğer varsa) montu bedenine göre ayarlamayı deneyebilirsin, ayrıca içine yine kalın bi'şeyler giymek sureti ile vücuduna oturmasını sağlaman mümkün olabilir belki.

hem büyük olması iidir, seneye de giyersin :)
gibi basit bir espri ile noktalıyorum yazımı.