PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mont ve Pantolon tavsiyesi



ENGİN REİS
13 Ekim 2013, 19:54
Merhaba arkadaslar bana ruzgar ve su gecirmeyecek mont ve pantolon gerek.bende prohel mont var guya su ve ruzgar gecirmiyor.ama baya yedim ruzgari filan.Allah nasip ederse haftaya 600 cc de alcam.bunu icin bana tavsiyeleriniz nelerdir.marka model site ismi filan olur

tr_select
13 Ekim 2013, 19:57
Difi monza %70 deri %30 tekstil mont önerilir... Derilerin kralı bile su geçirir. Nasıl geçirir ? 2-3 saat yağmur altında sürüş yaptığınızda geçirir. Rüzgar geçirirmi ? Geçirmez...

Korumalar yeterlimi? Fazlasıyla yeterli, robocop misali vücudu sarıyor...

Rahatmı? Full tekstil mont giymişsiniz gibi rahattır. Kullananlar bilirler, full race deri montlar sıkar, bunaltır insanı... Üzerine basılmış kurbağa gibi hissedersiniz.

Kısacası; DİFİ MONZA. 550tl

Not: Kışlık değil. Kim kışlık der ise halt yemiştir... İlkbahar-yaz-sonbahar aylarında giyilebilir. Malum deri sıcak tutmaz :)

ENGİN REİS
13 Ekim 2013, 20:01
Kardesim her paylasimima yorum yapip degerlendirip beni bilgilendiriyorsun eyvallah cok sagol.ben kis boyunca her hafta 300 km kadar uzun yol yapcamda.bunun icin iyi bise gerekli bana.bide fazla usurumde:-)

TanImsIz
13 Ekim 2013, 20:08
Deri mont kadar kullanıssız mont yok aslında. Yazın yakar, kışın soğutur. Deri mont kesimine yakın tekstil montlar var, yüksek hızlarda balon yapmayan. Buna karşılık, 3 içlikli tekstil mont diye bisey çıkarmıslar tamamen düzmece. Tek astarlı bir kışlık ve tamamen fileli bir adet yazlık monttan başkası yalandır. Kışın ayrı, yazın ayrı kullanılmalı.

Mont tavsiyesine gelince ; kışlık için motomax ın ürünleri çok kullanıslı. Dane,Difi,Bering gibi.. Yazlık içinse, ixon, venom gibi markalara bakabilirsin.

tr_select
13 Ekim 2013, 20:09
Kardesim her paylasimima yorum yapip degerlendirip beni bilgilendiriyorsun eyvallah cok sagol.ben kis boyunca her hafta 300 km kadar uzun yol yapcamda.bunun icin iyi bise gerekli bana.bide fazla usurumde:-)

Rica ederim. Burası forum ortamı değil mi ? Neden üyeyiz ? Bilgilerimizi paylaşmak için, bir şeyler öğrenmek için, doğru ürünlere yönlendirilmek için üyeyiz... :)

Ben bu forum sayesinde çok şey öğrendim, bildiklerimi aktarmayada elimden geldiğince çalışıyorum...

Deri montu geçin o zaman. Emin olunki bir tesktil kadar sıcak tutmayacaktır... Full kışlık, yağmur-rüzgar geçirmeyen güzel ürünler var piyasada.

Geçenlerde bir arkadaş hanımıyla olan gezisinin notlarını paylaşmıştı. Bir monttan bahsedilmişti o konuda. Çok memnunlarmış eşiyle birlikte.

Gezi kısmına bakarsanız, bulabilirsiniz o konuyu. Yanılmıyorsam aprilia 200 bişi bişi scooter sahibiydi o arkadaş. Profil resminde bahsettiğim motor olması lazım :)

Tanımsız, Deri ve tesktil ile asfaltta bale yapmış biri olarak söyleyebilirimki... Yorumunuza katılmıyorum.

Deri, koruma olarak ele aldığımızda tekstil monta göre kat ve kat iyidir. Deri asfaltta sürtünmeden dolayı erime yapmaz. Kolay kolay parçalanmaz. Tabi parçalanma kısmı ürünün kalitesine göre değişebilir. Ama difi monza yapmıyor :) Test edilmiş-onaylanmıştır.

Tekstil mont ise, kralı olsa bile demeyeceğim. Çünkü kralı asfatta sürtünmeden dolayı eriyip, parçalanıp gitti. Kolumda izleri yer yer belli oluyor. Buda tecrübe ile sabittir.

Kullanım ve rahatlık açısından tekstil mont daha caziptir tabikide. Ama iş korumaya gelince ne yazıkki bana göre yetersiz kalıyor.

Race kullanan birisi kesinlikle deri tercih etmelidir diyorum... Neden diyorum ? Vücudumdaki kaza izlerinden dolayı ::exclaim:

ENGİN REİS
13 Ekim 2013, 21:21
O zaman en az 500 tl verip is gorur bise almam gerek.peki termal iclikler var fayda saglar mi acaba ? Bu forumu seviyorum ya

tr_select
13 Ekim 2013, 21:55
Termal içlikleri Hakkarideki askerlik maceramda kullanmıştım. Kat, kat giyindiğimiz için sıcak tutuyordu. Rüzgarda, motor üstünde nasıl olur tecrübe etmedim henüz.

Ben sıcak iklim motorcusuyum, soğuklarda dışarı çıkmaya bile üşenirim ki motor sürüceğim he :mrgreen:

Soğuklar için ne giyilmeli, nasıl korunulmalı... En iyi kuryeler bilir bunu :)

ENGİN REİS
14 Ekim 2013, 00:22
Bende sicak memleketteniz ama kisin soguk oluyor yahu

SalcanoV6
14 Ekim 2013, 02:58
icinee gocuk giy üstüne deri mont :D :D

ENGİN REİS
14 Ekim 2013, 21:32
Salcona yapmadim mi onuda yaptim:-):-) ama soguk sevmim :-)

mv400
15 Kasım 2013, 17:10
Hortlatayım konuyu. Termal içlik açısından lafumayı tavsiye ederim. Termal içliği giyiyorsunuz üzerine atleti giyiyorsunuz. Termal içlik terleseniz dahi teri heme üst katmana yani atlete geçiriyor böylece terlemeden dolayı üşümüyorsunuz. Alt olarak ister termal içlik altı giyin ister dededen kalma yün olanları giyin üzerine kot dahi giyseniz üşümüyorsunuz. Kütahyanın karlı soğuk günlerinde test edilmiştir motorla olmasa da. Millet durakta tir tir dans ederken ben gayet rahat termal içliğimin içinde bekliyordum. Şimdi motorum olduğundan soğuk ama yağmur ve kar olmayan bir gün içliğimi giyip üzerine giysilerim ve deri takımımı çekip süreceğim o zaman da tecrübelerimi paylaşırım artık. Ama önce şu ocaktaki direksiyon sınavını bir geçmem gerek.

MUSTAFA KIR
16 Ocak 2017, 17:37
Ben de bir deri mont aldım, pantolon.dizlik dirseklik,sırtlık omuzluk vs aldım ayakkabı tamircisine yaptırdım. Çok rahat ve güvenli oldu 250 lira gitti ama değdi emsalleri 2 ile 3 bin arası. Kısacası güvenli ve uygun olsun istiyorsan bi dene hem kafana göre ayarlarsın.

fafarslan
16 Ocak 2017, 17:46
Ben de bir deri mont aldım, pantolon.dizlik dirseklik,sırtlık omuzluk vs aldım ayakkabı tamircisine yaptırdım. Çok rahat ve güvenli oldu 250 lira gitti ama değdi emsalleri 2 ile 3 bin arası. Kısacası güvenli ve uygun olsun istiyorsan bi dene hem kafana göre ayarlarsın.

Deri monta mi yaptırdın korumaliklari?

MUSTAFA KIR
29 Kasım 2017, 21:48
Deri monta mi yaptırdın korumaliklari?

Evet deri monta yaptırdım korumalıkları. Fakat kış ayları için artık mont bakıyorum çünkü soğuk oluyor ☺. Yaz için korumaları kullanıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------

Biraz geç cevap vermişim 😁