PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ufak Bir Ankara Gezisi



Brakers
31 Ağustos 2013, 18:04
Öncelikle iyi günler. Ankara'ya tanıdıklarımın yanına tatil yapmaya geldim. Bütün Ankara'lı dostlarıma selamlar. Bahçelievler 7. Cadde diye bir yerde kalıyorum. Cadde oldukça kalabalık. Geçen motorların haddi hesabı yok. Gece 3-4 te bile uyandırdıkları oluyor :)

Konuya geleyim; 5-6 gün gözlemlediğim kadarıyla 7. caddede motorcu sayısı fazla. Hayabusamı dersin, GSX-Rmı dersin, RRmı dersin her çeşit motoru gördüm. Fakat Ankaralı çoğu motorcu arkadaşımız bu tür motorları zevk ve tutku için değil de, daha çok hava atmak için alıyor sanırım. Bu konuya nerden vardım onuda söyliyeyim:

7. Cadde denilen yerde pek çok cafe var. Motorcu dostlarımız kasksız, gözlük takmış, cafelere bakıp bakıp gazlayarak geçiyorlar. İnanın tek yaptıkları bu. Dostumuzun altında R1 var kaskı yok gözlük takmış. Limitör sesi çıkarmak isterken debriyajı bıraktı sanırım biraz ve motor bildiğiniz S çizdi. :farao: Örnek verebileceğim bir çok insan var. S1000rr'a bile kasksız şortla biniyor adam ::ohmy::

Tabii ki apaçi dostlarımızıda unutmamalı. Ybr125e içine ses sistemi kurulu sepeti arkasına takıp tıptıs tıptıs geziyor kasksız.

Fakat bunların hepsinin havasını susturanda oluyor. Örnek alınacak dostumuz üzerinde yazlık mont, eldiven, kask ve eklem bölgelerini koruma ekipmanlarıyla cafeye giriyor. Veee oda ne? Hava atan dostlarımız motordan inen örneklik abimize hayranlıkla bakıyor. Cafeden çıkarken 3-4 devirle uzaklaşıyorlar :cherry:

Ankara'da ki motorcu dostlarımızın eksileride artıları da var. Fakat bence eksileri biraz daha fazla bu bölgede. Diğer bölgeler hakkında bir şey diyemeyeceğim. Tekrardan bütün Ankaralı MT'ci dostlarıma selamlar, tekeriniz düz bassın.:cat::cat::bestmt:

delidoktor96
31 Ağustos 2013, 19:03
Merhaba sanada evet söylediğin kısmen doğru yüksek cc motorları hava için alanda var bu bizi fazla ilgilendirmez diye düşünüyorum adam parayı verip almıs.ama böyle gezenlerin hata yaptığı aşikar.Bazende söyle düşünüyorum adam o gün sürat yapmak istemez yazın giyinir acık acık yavas yavas gezer makinasıyla tabiki hatalı ama ne diyebiliriz ki böyleleride hayatın bir parçası :)):)

shooter1
31 Ağustos 2013, 19:19
geçen gün manisanın merkezinde çarşıda trafikçi biri ile(yunus) bir 1000r li biriyle sohbet ediyor yunusta kask ekipman tam ama 1000r de şort +parmak arası terlik artık ne diyeyim

mtasdel60
31 Ağustos 2013, 19:35
"Kaskı çıkartırken çok karizmatik oluyorsunuz yeaaaa, herkes size bakıyor :)))))))) " Bir kız arkadaşımızın ağzından çıkan sözler olaya son noktayı koyuyor dostlar, hava atmak isteyen apppaçilere duyurulur :) Cuma günü ben de Ankara'da olacağım bu arada... :)))

ozanghost
02 Eylül 2013, 20:31
7. cadde tam şov alanı :) Esas sıkıntı şu ki: yayalar her an önünüze çıkabilir, insan trafiği de ayrı o caddede. Veya yan sokaklardan ani olarak araba atlayabilir. Kasksız korumasız gezen bilinçsiz arkadaşlara da acil bir durum yaşamamalarını temenni ediyorum :) Lastiği/debriyajı bırakan mı dersin, ses sistemi taktırıp gezeni mi dersin, her cinsine rastlayabilirsin.

Not: 20 yıldır burada oturuyorum :)

Salih_T
03 Eylül 2013, 12:25
ne olacak, Angara bebeleri işte... :) 7.cadde de en uğrak yerlerinden.. arabalısı, motorlusu..

Okan Sinan Ocan
03 Eylül 2013, 12:37
Ankaradaki "gerçek" motorcular 7. caddeye girmeyi çok sevmezler hem çok kalabalık hemde trafik çok sıkışıktır.

Bu nedenle amacı sadece "7. caddede motor ile görünmek" olan kardeşlerden başkasını orada görmemen gayet doğal bir durumdur. Ankarayı sadece 7. cadde olarak değerlendirmemelisin...

Sevgilerimle

forevermore
03 Eylül 2013, 13:26
Bunca senedir motosiklet kullanırım 7.caddeye girmişliğim iki keredir onda da arkadaş almışımdır bir mekandan... Ankara'nın apaçisi bol arkadaşlar bunu yadsımayalım ama bilinçli kullanıcı da az değil. Geçen Mogan buluşmamıza giderken Konya Yolunda gördüğümüz şortlu terlikli boynunda boncuk kolyeli, artçısı da taytlı plaj kıyafetli hayabusacıları kim unutur :)