PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbullu motorcu arkadaşların yardımına ihtiyacım var



emir27
29 Ağustos 2013, 03:47
Arkadaşlar merhaba. Bir konuyla ilgili başım ciddi anlamda dertte. Yaklaşık 4 senedir motor kullanıyorum. 125lik bir scooter'ım var ve 20 bin km rahat yapmışımdır(km telim motoru aldıktan 2 bin km sonra koptu yaptırmadım o yüzden net km'yi bilmiyorum). Şu ana kadar hep Bursa'da motor kullandım çok az bir kısmını da Kıbrıs'ta kullandım. Şimdi İstanbul'a taşınıyorum ve arkadaşımın 150'lik chooper'ını alıp oraya götüreceğim. Vitesli motor tecrübem hep o alacağım motorla oldu. Detayları verdikten sonra asıl sıkıntıya geçebilirim. Malum İstanbul trafiği çok acımasız ve çok tehlikeli. Bursa'da olsun Kıbrıs'ta olsun hep rahatça kullandım motorumu. 3 kere motordan düştüm bunların bir tanesinden 2 senedir tedavi edilemeyen bir sağlık sorunum da baki kaldı. Ama korkumun asıl sebebi bu değil İstanbul'daki trafiğin çokluğu ve şoförlerin saygısızlığı. Arkadaşlar ben İstanbul'da motosiklet kullanmaya korkuyorum :cherry: Bu korkum bana da bir hayli çocukça geliyor ama E5 trafiği gözüme çok karmaşık ve korkutucu geliyor. Tüm arabalar çok hızlı ve fazla saygısızlar. Daha önce İstanbul'da araç kullandım bunu tecrübelemeye yetecek kadar. Sizlere sorum şu: Gerçekten korkmam gerekiyor mu? Ne yapmalıyım, vereceğiniz herhangi bir püf noktası var mıdır? Nelerden kaçınmalıyım? Forumda yıllardır motosiklet kullananlar benden kat be kat daha tecrübeli olanlar var. İşte sizlerin yardımı lazım. Beylikdüzünde oturacağım ve her sabah Büyükçekmece'ye gideceğim oradaki trafik biraz daha sakin. Ama asıl sorun biraz daha merkeze yaklaştıkça başlıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim herkese :)

tr_select
29 Ağustos 2013, 04:06
Otobüs-Münübüs-Taksilerden kork. Taksiler ve münübüsler yolun ortasında aniden durup yolcu bindirmeye veya indirmeye bayılırlar. Taksilerde yine aynı şekilde... Yolun sağında taksi veya münübüs görünce kork... Ne zaman yola atlayacakları belli olmaz. 3 şeritli anayolun en soluna aniden geçiş yapabilirler. Olmaz deme, oluyor...

Bayan sürücülerden kork. Aynaları gözle sürekli. Arkandaki aracın takip mesafesine bak. Genelde bazı araçlar kendilerini belli ediyorlar(sürücüler) Araya girme çabası-garip garip 8 çizmeler vs...
E-5 gibi yerlerde münübüs ve halk otobüslerine çok dikkat et. Motosikleti bırak arabaları bile taşıt yerine koymuyorlar...
Aralara girip hız yapma. Genelde sinyal kullanmaz bizim insanımız. Aniden şerit değiştirirler, yandan girebilirsin.
Yine ara yollarda hız yapma. Kimin ne zaman kapı açıcağı belli olmuyor veya yola atlayacağı...

Kısacası; İstanbulda motor kullanmayan adam, kendine motorcu dememeli :queen:

serkanADH13
29 Ağustos 2013, 09:34
dostum aynalarda olsun gözlerin,
sen dikkatini dağıtma,
Ve en sağdan veya en soldan kullanmamaya özen göster,
gerisi ŞANS işi...

sen ne kadar dıkkat etsende karsı taraf daha onemlı dıyebılırım,,,

Fakat sakinliktir Trafikte işi götüren...

mucotr
29 Ağustos 2013, 09:49
tr_select ile dolmuş ve taksi konusunda aynı fikirdeyim aniden en soldan sağa geçip yolcu alabiliyorlar. Dolmuş,taksi ve KAMYON(!)lara dikkat etmen gerekli.Onun dışında İstanbul'da trafiksiz bir gün parmakla sayılacak kadar az.Scooter ın varmış herkes mum gibi beklerken aralardan ufak ufak yardırırsın :cherry: Scooter kullanıcısı olarak hep söylerim "I ♥ Traffic!"

samet10
29 Ağustos 2013, 10:14
neyse beylikdüzü büyükçekmece civarı daha sakin :)

taksim kadıköy mecidiyeköy gibi kalabalık yerlerde kork :)

erincengin
29 Ağustos 2013, 10:25
Yukarıda yazılanlara ek olarak trafiğin sakin olduğu saatlerde yola çıkmaya çalışın, işlerinizi, randevularınızı ona göre planlayın. Ör: 06:00-07:00, 09:00-15:00, 20:30-06:00 gibi..

Çerkez Ethem
29 Ağustos 2013, 10:40
Ben İstanbul'da 7 yıldır motor kullanıyorum ama hala korkuyorum :)
Trafiğin çok yoğun olduğu yerlere ilk başta girmeyin. Diğer arkadaşların da dediği gibi taksi, minibüs, otobüs her zaman tehlikelidir. Emniyet şeridinde bile risk oluyor. Ben mesela mümkün olduğunca E-5'i kullanmamaya çalışırım. Eğitim almadıysanız Honda'nın ve başka kurumların eğitim var. Güvenli sürüş eğitimleri alın, korumalarınız tam olsun. Her zaman proaktif olarak sağı solu kollayın ve riskli hareketlerden kaçının.

boshaft
29 Ağustos 2013, 11:37
İstanbul'da o kadar çok araç var ki taksi, otobüs, minibüs bunlar başlıca. Ancak hepsi olmasa da çoğu kadın şoförler, tamamen yola odaklanmış yaşı amcalar da risk grubunda yani sürekli tehlikedeyiz. Korkan kişi dikkatli olur diyoruz, korka korka kullanıyorum bende. Tam kalabalığın içindeyim Şişli-M.Köy-Etiler.. Sakin, güvenli ve gereksiz hareketlerden kaçının. Tedbirinizi alın, bir de Bismillah sonra devam..

emir27
31 Ağustos 2013, 02:49
tr_select ile dolmuş ve taksi konusunda aynı fikirdeyim aniden en soldan sağa geçip yolcu alabiliyorlar. Dolmuş,taksi ve KAMYON(!)lara dikkat etmen gerekli.Onun dışında İstanbul'da trafiksiz bir gün parmakla sayılacak kadar az.Scooter ın varmış herkes mum gibi beklerken aralardan ufak ufak yardırırsın :cherry: Scooter kullanıcısı olarak hep söylerim "I ♥ Traffic!"

Arkadaşımın 150'lik chooperını alacağım scooter Bursa'da kalıcak.

Cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum. Eğitim almayı düşünüyorum. Er ya da geç alacağım zaten. Ama eğitim alsam da İstanbul trafiğine ne kadar katkısı olur onu çözemiyorum. Adamlar resmen katil gibi. 16 plaka transporterla üstüme üstüme geliyolardı 16 plaka motorla naparlar artık bilemem :mrgreen: Başka tavsiyesi olan var mı? Bildiğin İstanbul trafiği fobisi oluştu bende

tr_select
31 Ağustos 2013, 02:52
Korkulacak bir şey yok. Binlerce motorlu her gün istanbul trafiğinde fink atıyor. Kurallara uyuyorsanız, dikkatliyseniz bir şey olmaz. Gözünüzü korkutmayın :)

OGUZHANKY
31 Ağustos 2013, 03:19
katılıyorum. Korkacak bişey yok. Hergün binlerce motorcu dolaşıyor Istanbul yollarında. Ama tedbirli ve dikkatli olacak çok çok çok şey var. En başta, ticari amaçlı kullanılan her türlü araçtan uzak durun. Bisiklet zeplin akülü araba bile dahil. Hiç ayırt etmeyin ticarileri direk mesafeyi uzatın. Takip mesafesini biraz uzun tutmanızda fayda var tabi. Siz takip mesafesini uzattığınızda arkadan korna selektör vs. yaparlarsa da hiç aldırmayın.

SRDemirer
06 Eylül 2013, 19:35
Bende Beylikdüzü - Büyükçekmece - Avcılar arasında gidip geliyorum hergün. Sana Bir kaç tavsiye vereyim en azından bölgesel olarak işine yarar.

1 ) Beylikdüzü - Bizimkent Kavşağında dikkatli olmalısın. Araç trafiği fazla ve giriş çıkış ayrıca kavşak aynı yerde. Bağlantı bölgesi oldugundan trafikte sürekli gözünü açman gerekir.
2 ) Büyükçekmeceye inerken yokuştan aşağı inişlerde mümkün olduğunda sağ şeritte kal. Hatta Yan tarafta mezarlık yolu var güzel asfalt bir yol seni aşağı kadar indirir kimse bilmediğinden sakin olur. E-5 e paralel gider.
3 ) Beylikdüzünden Büyükçekmece istikametine gideceksen mecbur olarak Havuzlu kavşaktan sola dönüp ileriden E5 Yanyola bağlanıyorsun ama sana tavsiyem Havuzlu kavşaktan Sağa dön ve ilk sağdan E5 e bağlan. Yanyoldaki minibüslerden kurtulmuş olursun.

Beylikdüzündeki sürücü ve taksiler genelde saygılıdır. İnsan kalitesi olarak orta kalite insanlar vardır ama yinede Taksi ve Minibüslerden uzak durmaya bak. Bir de Kafe ve Bar tarzı mekanlara yakınken Lüks arabalar ve Motorlar gazlama yarışında olduklarından tehlike oluşturabilir.

Umarım bunlar işine yarar. Tekerin düz bassın.

darpgen
06 Eylül 2013, 20:00
istanbulda motor kullanıyasan korkacaksın ki daha dikkatli olasın . yoluna saldırana yol vereceksin yoksa fazla egodan çarpabilirler. dengeziz (tüm toplu taşıma araçları ) sürenlerden uzakdur.
kesinlikle gaza gelme . full koruma savaşa gider gibi çık evden . bundan sonra istesende unutmassın zati .
istanbul trafiğinin adrenalin seviyesi çok yüksek . bide iş çıkışıysa bak gör aksiyonu .

yusufozugenc
06 Eylül 2013, 20:07
Kamyonlardan da kork. Motoru adamdan saymıyor nedense. Bildiğin harfiyat kamyonu, şantiyeden yola çıkacak. Önümde iki otomobil arkalarında ben, takip mesafelerimiz eşit sayılır, benim arkamda kimse yok. Şerefsiz herif iki otomobile yol veriyor, sonra benim gözümün içine baka baka çıkıyor yola. Kornaya asılmama rağmen de duraksamaya niyeti yok. Zaten lastiklerim shinko durmak istesem duramam, gaz açıp son anda geçtim. Nacizane tavsiyem chopper zaten zordur, istanbula gelmeden önce motoru alın iyice alışın, istanbula gelince tek derdiniz trafik olsun

culers
06 Eylül 2013, 20:14
en çok kadın sürücülere dikkat et..

diğerlerine bir şekilde alışıyorsun da, onlara ''alışmak'' diye birşey söz konusu değil malesef..