PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzine Katkı Maddesi Shell



_Kotto_
28 Ağustos 2013, 21:21
Herkese iyi günler

Bugun benzın almak ıcın shell ıstasyonuna gıttım benzıncı bana katkıda verıyım mı dedı anlamadım o ne oluyo dedım gıdıp ufak bı sısede bısey getırdı depoya dokuyomusuz onuda cekısı daha ıyı oluyomus ama benzın fazladan harcamıyomus depoda enjeksıyonda olan kırlerı falan sokuyomus ama bılmedıgım duymadıgım ıcın ılk basta guvenemedım sızlere sormak ıstedım nedır ne degıldır fıyatıda 10 liraydı tek kullanımlıktı sanırım :)

madlive
28 Ağustos 2013, 21:45
Bu tip katkıların depo içini paslandırdığını duymuştum.

yamyamaha
28 Ağustos 2013, 21:55
katkılar biz kaç çeşit. kimilerinin gerçekten iş yaptıgını arabamda gördüm. benzin deposunda ve enjeksiyon sisteminde su damlası veya benzeri pislik varsa temizliyor ve enjeksiyondan meydana gelen patlama ve teklemeleri önüne geçiyor.
ayrıca xciting 500 ümde karbüratörü mü ustam sökelim de temizleyelim dediği zaman kullandım. wing marka kullandım, faydasını gördüm ama benzinim çok pis koktu bana. ihtiyaç varsa kullanmakta fayda var.
ama oktanı artırıyor veya başka bir işe yarıyorsa o bahsettiğin katkı mutlaka araştır. ondan sonra kullan.

Green Arrow
28 Ağustos 2013, 22:03
Sezonda 1-2 kere kullanılabilir sıkıntı yaratmaz.Shellin kendi katkısıysa ben hiç sıkıntı yaratacagını düşünmüyorum çünkü kendi benzinleriyle test ederler onu,motorda bir sıkıntı yoksa bence zararı olmaz.Benzinlerinden arabama zarar gelmişti bütün masrafı ödediler marka büyük şakası olmaz yani.

_Kotto_
28 Ağustos 2013, 22:03
O zaman bı daha kı benzın alısımda ondanda alıyım cunku kafama takıldı merak ettım kullanmak ıstıyorum :) acaba gıdısıne cekısıne ne kadar etkısı olur ve motorun saglıgı ıcın ıyı bısey galıba

Green Arrow
28 Ağustos 2013, 22:29
Öyle farkını sezebileceğiniz bir nokta yok hissettiysenizde psikolojik olur o.Onu vitamin gözüyle değerlendirin senede 2-3 kutu alın dökün :)

puser
28 Ağustos 2013, 22:34
ölçüsü önemli. yani kaç litre benzine, nekadar mili litre katkı ilave edeceğiniz. shell'de satılan araba deposuna göre ölçeklenip ambalajlandıysa sizin deponuzda komple hepsini kullanmanız sakıncalı olacaktır. yani oranlayarak ilave ediniz. benzer ürün isterseniz würth ve motul'e bakabilirsiniz.

ufukk
28 Ağustos 2013, 23:32
merhabalar ben totalin benzin katkısını kullanıyorum 60 lt benzine bir kutu boşaltılıyor benim depo 14 lt dolayısıyla 4 de böldüm iki depo da bir kullanıyorum zaten üstünde fuel sistem temizleyici yazıyor performansta çok farkedilir bi artış yok sırf sistemi temizlesin diye kullanıyorum

forzaBJK
28 Ağustos 2013, 23:46
acaba BP'nin "ultimate" ibaresi ile sattığı benzin gibi birşeymi bu?