PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FI Yanıyor ama Neden? (Videolu)



RunemagicK
21 Ağustos 2013, 00:40
2007 Burgman 400 scooterım ilk kez 2 gün önce FI uyarısı verdi, bugün ise 2 kere daha verdi. Motorun çalışmasında ve gidişinde hiçbir gariplik yok. Elektrik aksama hiçbir müdahale de etmedim, motoru yıkamadım da. Kendi kendine yanmaya başladı yani.

Bir de videoda farkedileceği üzere 4. saniyede kontağı açıyorum, normal zzzzz sesi geliyor ama 6. saniyede daha şiddetli bir ses daha geliyor. Bu ses motoru aldığımdan beri genelde oluyor ama ilk FI ışığı yandığında normal zzzzz sesi sustuktan 2-3 saniye sonra olmuştu ve sonra FI yanmıştı.
Yakın zamanda servise gideceğim ama yinede bilen vardır belki.


http://www.youtube.com/watch?v=LJ1HqwlsMWI

MBHoro
21 Ağustos 2013, 01:31
en sağlıklısı servise götürüp cihaza bağlatmak, cihaz nokta atışı hata yerini söylüyor. Yanlış birşey yapmaktansa direk nokta atışı çözüm olabilir

selo9115
21 Ağustos 2013, 01:47
enjeksiyon sistemi ile alakalı
enjeltörlere yeterli miktarda benzin gitmiyor

sysroot
21 Ağustos 2013, 02:33
Her motorun manual olarak FI kodu okuma yöntemi olabilir.Birçok motorda var, servise götürmeden biraz kendim bakayım diyorsan, manual olarak nasıl okurum internetten onu araştır.Manual okuma yani FI kodu tespiti olabilirde olmayabilirde.
Sadece enjeksiyon sistemi ile ilgili arızaları vermez.
Yanlız şunu da belirteyim, arıza ışığı seni yanıltadabilir muhtemelen ufak tefek bir sıkıntı var ama haliyle o FI ışığı motorun herşeyini söyleyemez, atıyorum benzin basıncı , bobin ateşlemesi gibi veya tesisatta ufacık bir hata vardır, bunu "genel bir başlık altında" hata kodu olarak verir.Araştırmak irdelemek sana kalır.Her zaman direk ana sebebi vermez.

Bahsettiğim durumlar bazı racing motorlarda geçerlidir, senin motorun hakkımda bilgim yok.Sadece arıza ışığı hakkında birkaç satır karalamak istedim.

+Olarak videoyu izledim, 6. saniyede gelen daha şiddetli check sesine bir anlam veremedim, normalde mi öyleydi sen biliyorsun artık.
O zzzz sesi enjeksiyonu check ettiği anlamına geliyor.

Bunlarla kafa yorma, servise götür derim.

motorcu48
21 Ağustos 2013, 06:06
servis kirli benzinden olduğunu söylüyor .o ısık ara ara hiç belli olmadık zamanda yanıp söner. enjectör pompası değişicek