PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Pcx ön konsoldan gelen titreşim sesi hk.



fatih1511
17 Ağustos 2013, 12:47
Merhaba,

2012 model, 2013 nisan ayi trafige cikisli daha 2.100 km de olan pcx imin ön tarafindan gicirti sesleri gelmeye basladi. Daha once 2 kere ufak kazasi oldu yetkili serviste orjinal parcalarla degistirildi. (Sol on camurluk ve sag alt marspiyel) Hatta sol ön camurluk yoktu serviste 1 ay kirik sekilde gezdigim halde boyle bir ses yoktu fakat tamir olduktan bir sure sonra ses yapmaya basladi.

Yine yetkili servise goturdum gosterdim ustaya bu ses yapiyor diye. Motor durdugu yerde farin ustunden yanaklara hafif bastirinca bile ses duyuluyordu. Usta sokup takti parcalari. Hic bisey yok boyle olmasi normal dedi. Zamanla plastik parcalarin birbirine surtmesinden olur dedi. (Gelen sesin tam olarak plastik parcalarin birbirine surtmesinden kaynaklanan gicirti sesi olduguna hemfikiriz)

Pcx i olan arkadaslarda ayni ses mevcut mudur? Cozum onerisi olan varmi ? Severek bindigim motorumu bugun sanayide bir ses yalitimi vs bir care bulamazsam satmak durumunda kalacagim

Saygilarimla

acayüp
17 Ağustos 2013, 14:14
On ic gogusun kafa grenayi ile birlestigi en derin doktada sagli sollu gecme tirnaklar var . Motor dustugunde onlar kiriliyor . Bir tirnak icin koca parcalari degismek pek mantikli ve ekonomik degil . Ama sese de katlanmak gerekiyor .

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:06 ----------

Buyuk parcalara iceriden kendinden yapisan eva yapilabilir . Oto sanayide dosemecilerde bulunabiliyor . Yada ses sistemi ve vip isi yapan buyuk firmalar kullanir genelde .
Ayricada parcalarin birbirine yaklastigi ve degsigi yerlere cift tarafli banti disariya tasmayacak sekilde donebilirsin .

Ayni sorun benimkinde de vardi sinir bozucu .

Fatih
17 Ağustos 2013, 14:52
Benimkinde yıkadıgım zaman gösterge panelinden geliyor vıç vıç diye.
Alıştım artık :)
Elinle sesin geldiği yeri tesbit et, şeffaf çift taraflı bantlar var, onlarla destekle.

acayüp
17 Ağustos 2013, 15:24
Birde su var .
Cok fazla vida kullanilmis ve hepsi gizli yerlerde . Ben on tarafi soktugumde elimde 12 tane vida kaldi sonra kose bucak arayip bulup takmistim . Usta usenmis olabilir .

fatih1511
17 Ağustos 2013, 16:11
Bizim burada bir tane ozel motosiklet servisine getirdim . Cocuk da ayni seyi soyledi. Kenarlara cift tarafli bant yapistiririz maliyeti de 50 tl olur dedi. Pazartesi yaptiricam bakalim ne olacak.

fatih1511
20 Ağustos 2013, 01:34
Plastik parcalarin birlestigi yerlere cift tarafli bant ve ozellikle gosterge panelinin cevresini saglamlastirarak sorun cozulmus gibi gozukuyor. Su an ses kesildi. Umarim ilerleyen zamanlarda tekrar etmez.