PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zincirimdeki yağ ve su?



ramcixx
06 Ağustos 2013, 15:02
Arkadaşlar, Merhaba;
Honda CBR250 im için geçenlerde İPHONE zincir yağı aldım ve zincire sıktım. 170 km yol yaptıktan sonra baktım arka jant çizgi çizgi yağ olmuş.Zincir yağ atmış.

Şimdi! Benim merak ettiğim konu şu. Zinciri yağladık. 1 hafta sonra motoru yıkamak istedim. Yıkamaya götürdüm, köpük sabun yaptıktan sonra basınçlı su ile yıkadım ve motoru temiz bir bezle sildim, kuruladım.

- Bu zincirimde ki yağ gördüğü köpükten veya sudan zarar görmüş olabilir mi?
- Yada O-Ring li zincirlerin yağları farklı mı oluyor?
- Motoru yıkarken zincirimdeki yağı nasıl muhafaza etmem gerekiyor?
- Acaba bu yağların özellikleri arasında suya karşı bir koruyucu özelliği var mı? ("Motorunuzu gönül rahatlığıyla yıkayabilirsiniz v.b")

Bilgilendirirseniz memnun olurum. :silent:

canerol
06 Ağustos 2013, 15:37
basınçlı su ile yıkadıysan büyük bir miktarı gitmiştir yağın
normal su ilede yıkasan sonuç aynı olur çünkü zincir aralarına su girer eğer benim göynüm rahat olsun dersen tekrar yağla :)
birde ipone falan filan hikaye yok sıçratmaz falan deniyor bu nedenlede bir çok kişi şikayetçi ben otomatik zincir yağlama sistemi yapacağım ve bu sistemi yapan herkes 140 no dişli yağı kullanıyorlar ve özel zincir yağlarına göre 10 kat daha süper diyorlar.

jasonadu
22 Ağustos 2013, 13:35
Ramazan kardeşim bende castrol chain lube racing kullanıyordum janta yağ çok atıyordu. Motul c2+ road kullanıyorum ve hiç atmıyo gibi bişey. yıkadığım zaman kurumasını bekliyorum zincirin sonra yağlıyorum. Fazla yağlamamak da gerek,motor sıcakken brandasını örttüğümde aktı yağ fazla geldiği için.

ferdinandd
22 Ağustos 2013, 13:45
Würthten başkası yalan bu yağ atma sonu için,

Wurhe en yakın tutunmayı Motul sağladı kullandıklarım arasında o bile ancak %50 yaklaşabilmiştir, cıvıyıp sıçratıyor illa ki... İpone daha da fazla... ...

Esas konuya geleyim :mrgreen: Motosiklet yıkanırken zinciri korumak zor iş, yıkama bitiminde zincir tekrar yağlanır ve yola öyle çıkılır normalde doğrusu budur :)

numangokce
24 Ağustos 2013, 07:35
ben otomatik zincir yağlama sistemi yapacağım ve bu sistemi yapan herkes 140 no dişli yağı kullanıyorlar ve özel zincir yağlarına göre 10 kat daha süper diyorlar.

hocam uygulamayı "kendin yap" bölümünde sabırsızlıkla bekliyoruz...

canerol
24 Ağustos 2013, 09:23
hocam uygulamayı "kendin yap" bölümünde sabırsızlıkla bekliyoruz...

2 gün önce yaptım projeyi gayette güzel sonuç aldım...tek tek resimlerini çeker atarım.:)