PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda cbf 250 yardım



miharbi_74
31 Temmuz 2013, 02:12
mrb. arkadaşlar aranızda yeniyim ,cbf 250'min egzozu delik, motorum 100 km'de 4.5 litre yakıt yakıyor bu normalmi ,acaba egzozum delik olduğu içinmi ve motoruma uygun yeni egzoz nereden bulabilirim, internetten arıyorum bi türlü bulamıyorum, yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla...

satoyama
31 Temmuz 2013, 02:22
parçaları kalıbına göre astronomik pahalı bir motordur malesef. egzostun orjinali en az 1000tl dir, hatta bir ara hondaya sorup burada paylaşın bende merak ettim fiyatını.


yapman gereken egzostu söktürüp çok usta bir egzostçu da kaynattırman. onarımını yaptırman olacaktır. güzelde olur.

karbüratörü kontrol ettir. jikle sapıtmış olabilir. hava ve gaz ayarı ile oynayarak düzeltmeye çalışmışlardır bu yakıtı kafadan 1lt etkiler.

silindirin yanlarından kronik yağ kaçakları var mı? yağ eksiltme durumu nedir?

motorun yağ soğutmalı basınçlı pompalı, yağ olarak 10w-40 motosiklet yağı haricinde sakın başka bir yağ kullanma! kronik egzantirik problemi olduğu için sana kalın yağları dayarlar yada tavsiye ederler. ama aldırma. unutma motorun aşınacağına bırak ses gelsin.

motorun kaç model kaç km de? bunları yazarsan daha iyi olur. ve hangi şehirdesin onuda profiline ekle canım kardeşim..

miharbi_74
31 Temmuz 2013, 17:56
mrb,teşekkür ederim, adım ibrahim, bartınlıyım, bartının bir ilçesinde yaşıyorum, motorumun ikinci sahibiyim,4 seneden beri ben kullanıyorum, 22000 km'de, 2005 model, şu ana kadar akü ve buji dışında hiç bir parçası değişmedi, benden önceki sahibide bende castrol 10w 40 yağ kullandık her yağ değişiminde ve 2000 km'de bir yağ değiştiriyorum, 2005'ten beri hiç tamirciye gitmedi. yağ eksiltme durumu yok, yağ lekesi de yok, motorun benden önceki sahibi (ustam olur) sesi çıksın diye egzozu bi kaç yerden delmiş sonra ses hoşuna gitmemiş delikleri kaynak ettirmiş, ama bi tane deliği kaynak edememişler, motorun sesi normalinden fazla çıkıyor...