PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka taraftan ses geliyor



Binay
30 Temmuz 2013, 11:59
arkadaşlar keeway supershadow 250 kullanıcısıyım.bir süredir zincirden şıkırtı benzeri ses gelmeye başladı.ama şimdi de kompresöre bıraktığımda çat çut tarzında sanki zincir bollaşmış da üst korumaya değiyormuş gibi sesler gelmeye başladı.gerçekten sinir bozucu bir ses.ve yanı sıra da tedirgin edici bir ses.bilyalar ve takozlar değişmesine rağmen hala bu sesten kurtulabilmiş değilim.ayrıca sanırım zincirin eskimesinden dolayı da sürüş esnasında arkadan hissedilir bir hareket geliyor.tam nasıl anlatılır bilmiyorum ama sürekli şekilde yol üzerinde ufak bir şeyin üstünden geçerken çıkan tık hareketi gibi.bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

kefeeee
30 Temmuz 2013, 12:03
faredir fare.

Şaka bi yana o motorda çok karşılaşıyolar bu arka dişlinin göbeğe bağlandığı kısım esniyo kırılıyo falan bissürü dert oluyo. ön dişliden de olabilir.

Çok kilometre olduysa dişli zincir değiştirmeden, ömürleri bitmiştir ve dişlilerin ucu çok sivri olduğundan zincirde takılma yapıyodur.

Motor çin malı olduğundan olabilir kısaca.

KaPTaNHaSaN
30 Temmuz 2013, 12:07
mct de böyle sky go da şase uzun zincir uzun esneme payı yüksek.. ön dişlinin ordan motoru yaranı bile gördük. Sık sık germek lazım. sert hareketlerden de kaçınmak.

Binay
30 Temmuz 2013, 16:55
arkadaşlar çok teşekkürler.artık zincir dişli değiştireceğiz gibi duruyor.bulma konusunda sıkıntı yaşadığım için başka bir çözümü var mı yok mu araştırmak istemiştim.temin edebileceğim yer ve fiyat konusunda bilgisi olan da paylaşırsa sevinirim.herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.tekeriniz düz bassın

kefeeee
31 Temmuz 2013, 12:48
toplam 100-150 lira falan tutar işte. zincir hep aynı zincir çin malı motora d.i.d. zincir almana gerek yok. dişli desen 40 lira tutar. Bütün motor tamircilerinde olan parçalar bunlar.