PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce bende ki heves mi tutku mu?



EminBey
27 Mayıs 2013, 00:24
Geçen seneye kadar çok aşırı bi motor sevdam vardı taa ki arkadaşımı motor kazasında kaybedene kadar.. O olaydan sonra 1 sene duruldum vazgeçtim motordan ama şimdi gene başladı hevestir geçer diyorum ama motor alma aşamasındayım dönülmez bi yola giricem gibi en iyi ihtimalle kolumu bacağımı kırıcağımı biliyorum ama gene vazgeçemiyorum.

caner6776
27 Mayıs 2013, 00:27
Öncelikle başınız sağolsun. Sizdeki isteksizlik gayet doğal. Hayatını kaybeden biri var ortada. Bunun korkudan ve arkadaşınızı kaybetmenizden dolayı olduğunu düşünüyorum. Heves olsaydı birdaha geri gelmezdi.

Green Arrow
27 Mayıs 2013, 00:46
Geçen seneye kadar çok aşırı bi motor sevdam vardı taa ki arkadaşımı motor kazasında kaybedene kadar.. O olaydan sonra 1 sene duruldum vazgeçtim motordan ama şimdi gene başladı hevestir geçer diyorum ama motor alma aşamasındayım dönülmez bi yola giricem gibi en iyi ihtimalle kolumu bacağımı kırıcağımı biliyorum ama gene vazgeçemiyorum.

Yaşadığınız kayıp ve bana kesin bir şey olucak korkusu ve kanısı sizi kazaya sürükler bunları kafanızdan atmadığınız sürece risk altındasınız lütfen dikkat ediniz.

c3nk
27 Mayıs 2013, 00:46
öncelikle başınız sağolsun, atlatılması zor bi durum. Tekrar bir motosiklete binin biraz sürün eğer kafanızı toparlayamıyorsanız hiç başlamayın derim.

turkish39
27 Mayıs 2013, 11:05
Gereksiz hızlanmalar ve hava atmalar olmadıkça,yol benim deyip geçmeye kalkışmadıkça,korumasız yola çıkılmadıkça,motosikletin trafikte yeri olmadığını unutmadıkça kaza yapma şansın daha az.Tedbir senden gerisi Allah tan.Kazaların çoğu saçma sapan gereksiz hareketlerden doğar.Şehir içi caddelerde ara sokaklarda herzaman pür dikkat gitmen gerekir,önüne her zaman bi çocuk fırlayacakmış çıkacakmış gibi pür dikkat gideceksin.Son zamanlarda dikkatimi çekiyor forumda,şöyle bi 600 lük reyzing alsam kullanabilirmiyim 17 YAŞINDAYIM ehliyet yok ama alcaz.Amaç belli...Hava atmak.Hava atayım derken hem kendinin hem başkasının canını yakmak.Önce bi sorsa nerelerde eğitim alırım tamam diycem bu adam motosiklet kullanmak istiyor.Motosikleti kullanmak herkesin harcı ama bilinçli kullanmak herkesin harcı değil.Çabuk gaza getiren bi alet.

barodi
27 Mayıs 2013, 11:11
motosiklet kimilerine göre tutku kimlerine göre gelip geçici bir heves kimilerine görede yaşam biçimidir. önce hevesle başlar tutkuyla devam eder ve sonunda yaşam biçimi haline gelir onsuz yapamassınız.süreç bu şekilde devam eder.şahsen benim iççin böyle gelişti. muhtemelen sizin içnde ve burdkai çoğu insan içinde aynıdır.

serdar1547
27 Mayıs 2013, 11:12
vallaha dostum sana olan şey bana da oldu arkadaşım motor kazasında hayatını kaybetti,bir hafta binmedim sadece motora,o da korktuğumdan değil,etraftan tepki toplamayım diye...şimdi yine motor üstündeyim...ölümün nerde,nasıl seni bulacağını Allahtan başka kimse bilemez...sen tedbirini al,takdir Allahtan....eğer motor üzerinde kafanı toplayamıyorsan,aklından çıkaramıyorsan bu olayı bence hiç bulaşma motor işine...bırak gitsin

albaywolf
27 Mayıs 2013, 13:49
Ben 8 ay öncesine kadar motoru ve motorcuları hiç mi hiç sevmezdim. Sonra mecburiyetten (paket servisi için) scooter aldım kendi kendime öğrendim zamanla hoşuma gitmeye başladı sonra ufak tefek işlerimi halletmeye motorla gitmeye başladım. Az yakması trafikte kıvrak olması pratik olması ve park sıkıntısı olmaması beni çok cezbetti. Şimdi motosikletli gezi fotoğraflarına bakıyorum sürekli şeytan sen de bas git diye dürtüyor. Belki yakın zamanda hususi, sadece gezmelik bir motor alırım. Arkadaşını kaybetmen tabi ki seni çok etkilemiştir. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi kendi tedbirini al, biraz biraz sür, baktın kafanı toparlayamıyorsun konsantre olamıyorsun direk bırak ya da bir süre daha ertele.