PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor önerileriniz nedir?



MK71
24 Mayıs 2013, 03:41
Merhabalar arkadaşlar 19 yaşındayım.Mesleğim öğencilik ve aşcılık.Üniversite dolayısıyla şu sıralar çalışmıyorum.
Acayip motor sevdası var heves var ama para o kadar yok :) .

Şimdi ben daha önce motor kullanmadım,Honda CBR 600 RR almayı düşünüyorum kafaya koydum.En geç 2 yıl içinde kredi çekmek zorunda da kalsam alıcam :) . Hem atalar ne demiş "Borç yiğidin kamçısıdır" :D şimdi kafamda şöyle birşey var çevremdeki birçok kişi 2-3 güne kaza yaparsın felan diyorlar kafam karışıyor.

Tecrübeli abilerimin önerilerini bekliyorum hayallerimi gerçekleştirip CBR 600 mü alıyım yoksa hayallerimi bir kez daha erteleyip ilk sefer için daha basit bir motor mu alıyım.Aydınlatırsanız sevinirim.

-ZERO-
24 Mayıs 2013, 03:47
bence yorum yazmayalım

KeaSH-07
24 Mayıs 2013, 03:49
tehlikeli ve cok hızlı gelişen hayaller bunlar
ben 13 senedir motor surerim ilk baslardakiler pek motor sayılmaz mobilet falan bu yaşta bile daha 600 cc motor dusunmedim en fazla 250 cc motor aldım
bence başta bi cup yada ybr-cbr 125-tvs apache-cbf150 gibi bişey almasın
hızlı adım atlamak istiyorsan başta cbr 250 yada ninja 250 emsali bişey alabilirsin ama hiç motor tecruben yoksa asla tavsiye etmem
bide para yok demissin elin bi hurba 600 cc canı cıkmıs 2000 model falan bi motorunu alcan sonra masraf sürekli
parasız 600 ccyi uyurken götün acıldıysa görürsün
öğrenci adam cuba biner ;)

umurcan
24 Mayıs 2013, 03:54
Tecrübeli abilerin iyi demiş. Buralar da tecrübeli abi dolu ama araştırmadan daan diye yüzlerce defa açılmış bir konu açıldığında yazılmıyor pek.
Çok manasız olaylara yelken açabiliyor akabinde konular. Neyse sonuç olarak 250cc üstü birşeyle başlaman hiç bir şekilde olaya dair belli bir bilinç seviyesindeki insanlar tarafından önerilmeyecek. Buna göre araştırmanı bir yap :wiinkk:

Motor ucuz ulaşım aracı gibi görünmesin sana, sadece benzini az yakar. Onun dışında ekipmanıydı, bakımıydı derken arabadan bir farkı olmayacak pek.

Yeniyim demişsin. Ehliyet sadece yasal yetki verir. Seni eğitmez. Ehliyet kursları da "dur, kak, dön" dışında birşey göstermez, eğitim(gerçek olanından) almayacaksan bırak bu sevdayı yol yakınken.

Kask, ceket, eldiven, pantolon, çizme, sırt koruma, reflektif yelek. Bunlar da ekipmanların. Kışın 10kg tutuyor. Yazın içliklerin çıkması veya fileli olanlara geçilmesiyle ağırlık azalır ama el alem evden cart diye çıkıp arabaya binerken sen "yok erindim şimdi sadece kaskla çıkayım", "aman efendim sıcakta trafikte de ceket olmuyor" diyeceksen sevdiklerini üzme olasılığın da artar.

Hiç bir şekilde üzerine binene kadar daha kolay veya kullanışlı veya konforlu değil. Motor çalıştıktan sonra yukarıdakiler tamamsa eğer ama; o zaman kullanışlı ve olağan üstü keyifli bir iş bu iş :cat: Zahmeti bol ama kesinlikle değer. Sadece tanışacağın insanlar bile değer

İyi forumlar :bestmt: Umarım faydalanır ve bilinçli bir sürücü olarak bizlere katılırsın

serdar1547
24 Mayıs 2013, 10:08
600 lük seni kesmeyebilir bu kadar hızlı gelişen hayallere 600 lük makina küçük gelebilir,en iyisi direk hayabusa 1300 almak

MK71
24 Mayıs 2013, 13:30
KeaSH-07 ve umurcan değerli yorumlarınızın için teşekkürler.


Ama bazıları bıraksın artık şu ukala yorumları her yerde aynı,tamam tecrübesiz fazla hayalperest olabiliriz ama lütfen ukala yorumları bırakın artık.